ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

«Πάτρα σε τέλμα» - Διάλογοι, άρθρα, συνεντεύξεις μέσα από την διαδικτυακή http://www.newsplus.gr

Καλοκαίρι του 1913, στην Άνω Πόλη της Πάτρας.


Η πολύμορφη κρίση έχει κυκλώσει από παντού την αχαϊκή πρωτεύουσα. Ούσα ευάλωτη, με σωρευμένα προβλήματα και πληγές ανοιχτές από την εποχή της «ευημερίας» -αποβιομηχανοποίηση, ανεργία, κλπ.-, η Πάτρα βρέθηκε πλήρως απροετοίμαστη για να αντιμετωπίσει τα καινά δεδομένα και τις προκλήσεις που ορθώνονται μπροστά της.

 Σε αυτό το σκηνικό, έρχεται το τελευταίο διάστημα να προστεθεί και μία γεωμετρικά αυξανόμενη εξάπλωση περιστατικών λεκτικής και σωματικής βίας, προερχόμενα από διακριτές μεταξύ τους πηγές και -το πλέον ανησυχητικό- όχι αποκλειστικά από θιασώτες των άκρων ή εκπροσώπους του υποκόσμου. Η βία αρχίζει και γίνεται συνήθης τρόπος έκφρασης αντίρρησης και διαφορετικής γνώμης. Εξελίσσεται σε νόρμα που μπορεί ανά πάσα στιγμή να οδηγήσει στον όλεθρο.

 Ενώπιον αυτών, η πολιτική, οικονομική και πνευματική ελίτ, στέκει –πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- αδαής και θλιβερός παρατηρητής της συνεχιζόμενης κατρακύλας της πόλης. Άτολμη, βουβή και άπραγη, μονίμως νίπτει τας χείρας, επιρρίπτοντας ευθύνες σε θεούς και δαίμονες, αναμένοντας στωικά κάποιον από μηχανής θεό να σώσει την κατάσταση.

 Η βύθιση σε αυτό το πρωτόγνωρο τέλμα, αδικεί την Πάτρα κατάφωρα, τόσο σε σχέση με το λαμπρό παρελθόν της, όσο και με τις εγγενείς της δυνατότητες. Ο μόνος τρόπος για να αλλάξει ρότα, είναι να πάρουν το πηδάλιο οι υγιείς και δημιουργικές δυνάμεις της πόλης, που επιλέγουν ως ώρας τη σιωπή και το περιθώριο. Όλοι αυτοί, που ενώ ξεχωρίζουν για την προσωπικότητα και τα επιτεύγματά τους, όταν έρχεται η ώρα για τον κοινωνικό στίβο, μένουν στην σκιά των ελάχιστων και των μοιραίων.

 Η Newsplus, ως Μέσο που εξαρχής είχε το θάρρος των επί τω πρακτέω παρεμβάσεων, θα εκκινήσει το επόμενο διάστημα μία ανοιχτή, δημόσια κουβέντα για αυτήν την «Πάτρα σε τέλμα». Για να ψηλαφίσουμε το πώς φθάσαμε ως εδώ, μα κυρίως το πώς δύναται να την μεταλλάξουμε στην παλιά Αρχόντισσα που όλοι λατρεύουμε να αγαπάμε. Συμμέτοχοι όλοι, για να μην παραμένουμε άβουλοι θεατές των εξελίξεων!

(*) Αυτόν τον κύκλο άνοιξε ο Μάριος Πραπόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της "Μεταλλουργία Αφοι Πραπόπουλοι ΑΕ" και υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ το άρθρο που έχει αναρτήσει η http://www.newsplus.gr
http://www.newsplus.gr/sinenteykseis/sinenteykseis/Patra_se_telma_%7C_M_Prapopoylos:_I_anagennisi_tha_erthei_mono_apo_freska_ylika/?n=140556

Δεν υπάρχουν σχόλια: