ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων για την αγορά κτιρίου του ΣΟΨΥ

Φωτογραφία αρχείου.


Δήλωση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Πατρέων Παν. Παπαγιαβή για το θέμα - Ο Δήμαρχος στο πλευρό του ΣΟΨΥ
Λόγω της σοβαρότητας του θέματος για το ΣΟΨΥ, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κων/νος Μπουρδούλης, συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση του Σώματος αύριο Τετάρτη 24 Απριλίου, στις 2.30 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Πατρέων στο Λιμάνι, με μοναδικό θέμα την έγκριση αγοράς κτιρίου που προορίζεται για Κέντρο Ημέρας και Προστατευμένων Διαμερισμάτων για ψυχικά πάσχοντες, του Συλλόγου Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία (Σ.Ο.Ψ.Υ.) Πάτρας, συνολικού προϋπολογισμού 1.203.049 ευρώ από τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ. Εισηγητής του θέματος θα είναι ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Παναγιώτης Βαφέας, και η Αρμόδια Διευθύντρια, Ευσταθία Πετσίνη.  


Ο δήμαρχος Γ. Δημαράς κοντά στο ΣΟΨΥ
Έξω από την πόρτα του Δημαρχείου.

Κοντά στα μέλη του ΣΟΨΥ που συγκεντρώθηκαν χθες το μεσημέρι έξω από το Δημαρχείο βρέθηκαν ο Δήμαρχος της Πάτρας Γιάννης Δημαράς και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Μπουρδούλης.

Τα μέλη του ΣΟΨΥ διαμαρτύρονται για την καταψήφιση, από μερίδα της αντιπολίτευσης,  της αγοράς κτιρίου που θα στεγάσει  το Κέντρο Ημέρας για Ψυχικά Πάσχοντες κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Δημαράς ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους ότι λόγω της σπουδαιότητας του θέματος για τους ψυχικά πάσχοντες και τις οικογένειές τους, ήδη από την ημέρα της συνεδρίασης του συμβουλίου κατά τη διάρκεια της  οποίας  καταψηφίστηκε το θέμα, σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο κ. Μπουρδούλη, ορίστηκε νέα συνεδρίαση για τις 2.30 το  μεσημέρι  αύριο Τετάρτη.

Μοναδικό θέμα της συνεδρίασης θα είναι η   έγκριση αγοράς του κτιρίου που προορίζεται  για Κέντρο Ημέρας και Προστατευμένων διαμερισμάτων για Ψυχικά Πάσχοντες, του Συλλόγου Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία (ΣΟΨΥ) Πάτρας, συνολικού προϋπολογισμού 1.203.049,96 ευρώ από χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ.

Ήδη η πρόσκληση έχει αποσταλεί στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.   

Τα μέλη του ΣΟΨΥ ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο  και τον ενημέρωσαν ότι θα παρίστανται στην συνεδρίαση προκειμένου να ενημερώσουν το Σώμα για την αναγκαιότητα του Κέντρου και τη σημασία του για τους ψυχικά πάσχοντες.   


Δήλωση Παν. Παπαγιαβή


  1. Ο Δημοτικός Σύμβουλος σύμφωνα με το Σύνταγμα και το Νόμο ψηφίζει κατά συνείδηση.
  2. Εκλέχθηκα Δημοτικός Σύμβουλος για να υπερασπίζομαι και να προωθώ  τα συμφέροντα ΟΛΩΝ των Πατρινών.
  3. Είναι συνεχής η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να υποβαθμίζει το Δημοτικό Συμβούλιο, εισάγοντας θέματα χωρίς προετοιμασία και εισήγηση, υπό το άγχος των ημερομηνιών. Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση αντιδημάρχου (σε άλλο θέμα) «ψηφίστε εσείς και θα τα κανονίσουμε εμείς».
  4. Σε αλλεπάλληλες  ερωτήσεις  Συμβούλων για το θέμα του  Σ.Ο.Ψ.Υ. οι απαντήσεις του εισηγητή ήταν αδιευκρίνιστες,  απροσδιόριστες και ελλιπείς, σε σημείο που να δημιουργούνται απορίες και υποψίες. Υπενθυμίζω ότι  αντίστοιχος κοινωνικός  Σύλλογος  «Οι μαχητές»  με εμπεριστατωμένη  εισήγηση  έχουν  λάβει  την  σχετική  επιχορήγηση  με  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου  και ήδη εγκαθίστανται  στο σπίτι τους.
  5. Η απουσία , η αποχή, το «παρών» κ.α. βάσει  γνωμοδότησης του Αρείου Πάγου είναι αρνητική ψήφος.
  6. Υπενθυμίζω ότι οι Σύμβουλοι της Δημοτικής Αρχής, της Μείζονος μειοψηφίας και των συνεργαζόμενων ανεξάρτητων συμβούλων ξεπερνούν τους 30.
  7. Το Μάιο του 2012 εισήχθη στο Δ.Σ. εσπευσμένα, θέμα που αφορούσε το Σ.Ο.Ψ.Υ  -χωρίς εισήγηση;!- και υπερψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο.
  8. Ο Σύλλογος Σ.Ο.Ψ.Υ. έχει τύχει κατ’ επανάληψη ευνοϊκής μεταχείρισης, KAI TOY ΑΞΙΖΕΙ, μάλιστα η πρόεδρος του έχει τύχει καταχρηστικής  έως  παράνομης εύνοιας από το Δήμο.
   Τέλος δηλώνω προς τον Πατραϊκό λαό, ο οποίος  είναι και ο τελικός κριτής, ότι ανεξαρτήτως ημερομηνιών ΔΕΝ πρόκειται να συνεργώ στις αυθαιρεσίες της Δημοτικής Αρχής, ΔΕΝ θα ψηφίζω θέματα που δεν είναι επαρκώς αιτιολογημένα όπως κάνω μέχρι σήμερα.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΒΗΣ
Δημοτικός Σύμβουλος  

Δεν υπάρχουν σχόλια: