ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Ο ΣΟΨΥ και το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων - Αναγκαίες διευκρινίσεις



Από την δημοτική παράταξη «Ανυπότακτη Πολιτεία» εδόθη η παρακάτω διευκρίνιση, σχετικά με την παροχή ψήφου του στο Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων για την αγορά του ακινήτου για τον ΣΟΨΥ μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ. Η διευκρίνιση Πατούχα είναι η παρακάτω:
Χρ. Πατούχας, επικεφαλής Ανυπότακτης Πολιτείας.
 Θέμα των ημερών έγινε το  ότι το θέμα της αγοράς ακινήτου για λογαριασμό του ΣΟΨΥ, δεν συγκέντρωσε την απαραίτητη απόλυτη πλειοψηφία των 25 ψήφων όπως η νομοθεσία προβλέπει. Η εξέλιξη αυτή πυροδότησε καταγγελίες από τον ΣΟΨΥ και τα μέλη του, καταγγελίες που στρέφονταν εναντίον όσων καταψήφισαν και εναντίον των απόντων. Προφανώς, σε ένα βουλευόμενο σώμα, ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη της ψήφου του και δεν είναι υποχρεωτικό, η αιτιολογία του καθενός να ταυτίζεται με των υπολοίπων.

Ορισμένες διαδικαστικές και ουσιαστικές πολιτικές παρατηρήσεις

1.      Όταν ένα θέμα απαιτεί για την έγκριση του αυξημένη πλειοψηφία, πρώτον το Προεδρείο το αναφέρει και δεύτερον, δεν το τοποθετεί στο βάθος της Ημερήσιας Διάταξης. Επίσης, λόγω και των ιδιαίτερων συνθηκών στο δικό μας Δημοτικό Συμβούλιο, επιβάλλεται η καλύτερη προετοιμασία του εν λόγω θέματος και η αναλυτική και εμπεριστατωμένη εισήγηση του. Ο αιφνιδιασμός και η προχειρότητα, δεν είναι καλοί σύμβουλοι και κυρίως δεν αποδεικνύουν καλή πρόθεση.

2.      Το να θεωρεί η Δημοτική πλειοψηφία ένα τέτοιο θέμα, μάλιστα όταν αυτό είναι ευρύτερου κοινωνικού ενδιαφέροντος, σαν την ευκαιρία να επιτεθεί εύκολα σε όποιον το καταψηφίσει, αποδεικνύει καιροσκοπισμό που μπορεί να γίνει και μπούμερανγκ, είναι πάντοτε όμως πολιτικά επικίνδυνος. Δυστυχώς, τις τελευταίες μέρες τα παρακολουθήσαμε και τα δύο. Καμιά απειρία, άλλωστε έχουν ήδη δυόμιση χρόνια θητείας, δεν δικαιολογεί Αντιδημάρχους, να λένε στα μέσα επικοινωνίας πρόχειρες ανοησίες, που υποβιβάζουν το επίπεδο του Δημοτικού Συμβουλίου και του δημόσιου διαλόγου.


3.      Όταν έχουν παρέλθει οκτώ ολόκληροι μήνες, για να προετοιμάσει η Δημοτική Αρχή την εισήγηση του θέματος, δεν μπορεί να επικαλεστεί κανένα λόγο κατεπείγοντος! Είναι δε εξόχως σημαντικό σε μία απόφαση που αφορά προμήθεια ή αγορά ακινήτου, όπως εν προκειμένω, να διασφαλίζονται πλήρως όλοι οι κανόνες διαφάνειας. Αναφερόμαστε βεβαίως σε τεχνικά, γεωγραφικά και άλλα κριτήρια, καθώς και προκαθορισμό του συντελεστή επιρροής τους, που πρέπει να περιλαμβάνονται στην προκήρυξη, με τρόπο που να μην αφήνει την παραμικρή σκιά μελλοντικής υποψίας ή αμφισβήτησης. Όλα αυτά, προφυλάσσουν τον καθένα, αλλά και τον φορέα (ΣΟΨΥ), και την Δημοτική Αρχή!

4.      Κατανοούμε απολύτως τον ΣΟΨΥ και τα μέλη του. Κατανοούμε την ιδιαίτερη ευαισθησία τους, επειδή ζουν στις οικογένειες τους το πρόβλημα της ψυχικής νόσου, κατανοούμε το δικαίωμα τους να απαιτούν, μία άμεση λύση, που άλλωστε δρομολογήθηκε με δικές τους ενέργειες. Αυτή η κατανόηση μας, θα μας οδηγήσει να εγκρίνουμε την αγορά, εφόσον βεβαίως διασφαλιστούν οι παραπάνω προϋποθέσεις. Δεν συμφωνούμε με την συλλήβδην κριτική τους, όταν μάλιστα δεν κατάλαβαν; τις καθοριστικές ευθύνες της Δημοτικής Αρχής.

5.      Τέλος, θέλουμε να διατυπώσουμε την άποψη, που έπρεπε σε κάθε ευκαιρία να είναι η κυρίαρχη άποψη του Δημοτικού μας Συμβουλίου: Η παροχή υγείας, σε κάθε κατηγορία πασχόντων, πρέπει να είναι ευθύνη του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Πρέπει να είμαστε με κάθετο τρόπο αντίθετοι στην κατεδάφιση που υφίσταται σήμερα. Πρέπει να διεκδικήσουμε με αποφασιστικό τρόπο, δομές που δεν υπάρχουν στην πόλη και την περιοχή μας. Να το κάνουμε μαζί με τους εργαζόμενους στην υγεία, μαζί με τους ασθενείς και όλη την κοινωνία.

Χρήστος Πατούχας
Δημοτικός Σύμβουλος
Πάτρα 23/4/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: