ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Η παγκόσμια κοινότητα των μελών της AVAAZ καλεί σε συστράτευση κατά της Monsanto

Οι αγρότες που ζούσαν μέσα στα χωράφια τους έχουν εκλείψει. Ήταν το πρώτο βήμα για την αποκοπή τους από τη μάνα γη τη δεκαετία του '60 και τώρα το δεύτερο μεγάλο βήμα είναι ο έλεγχος των σπόρων από εταιρείες όπως η Mossanto! (Στη φωτογραφία αγροικία Ντάρμα, στα Δεμέικα Αχαΐας, πριν τον Β΄ Παγκόσμιο αντιφασιστικό πόλεμο).


Απειλείται η διατροφή μας με έλεγχο γενετικά τροποποιημένων σπόρων, όπου θα προστατεύονται από δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την χρησιμοποίησή τους από τους καλλιεργητές
Η αμερικανική εταιρεία Monsanto, με την παραγωγή και προώθηση των μεταλλαγμένων  σπόρων της και την απόπειρα επιβολής ευρεσιτεχνίας σε όσους τους χρησιμοποιούν, στοχεύει στον έλεγχο των τροφών μας παγκοσμίως, αφού πρώτα έχει προωθήσει το μοντέλο καλλιέργειας μεταλλαγμένων σπόρων με την βοήθεια πουλημένων κυβερνήσεων, όπου δεν είναι εύκολο το πέρασμά τους στην ντόπια αγροτική αγορά.

Στο μήνυμα που έλαβε το blog ISTOLOGIO G. MOSXOU από την AVAAZ, την παγκόσμια κοινότητα των 21 εκατομμυρίων μελών, αναφέρονται παρακάτω αναλυτικά, περιπτώσεις που η οργανωμένη αντίσταση έφερε θετικά αποτελέσματα. Διαβάστε το:

«Η παγκόσμια κοινότητα των ΑVAAZ εκπέμπει το παρακάτω  μήνυμα:  Μία μεγάλη εταιρία, η Monsanto σταδιακά  με την πολιτική της δηλητηριάζει  και εκθέτει το μέλλον των τροφίμων του πλανήτη σε σοβαρό κίνδυνο στη παγκόσμια αγορά τροφίμων. Για να σταματήσει θα πρέπει να την εκθέσουμε ώστε  να διαλύσει το σύστημά της που απειλεί όλο τον κόσμο και να φρενάρουμε την Monsanto.

Ο γίγαντας χημικής ουσίας, η Monsanto,  που μας έδωσε δηλητήρια όπως το Agent Orange και το DDT, έχει μια υπερ-κερδοφόρα ρακέτα.

Βήμα 1: Ανάπτυξη των φυτοφαρμάκων και των γενετικά τροποποιημένων (ΓΤ) σπόρων με σκοπό να μπλογκάρει με διπλώματα ευρεσιτεχνίας τους σπόρους, να απαγορεύσει στους αγρότες την καλλιέργεια σπόρων προς σπορά από έτος σε έτος, στη συνέχεια να στείλει μυστικούς πράκτορες για να ερευνήσει και να μηνύσει τους αγρότες που δεν συμμορφώνονται.

Βήμα 2: Να δώσει εκατομμύρια ευρώ απευθυνόμενοι στους υπαλλήλους της κυβέρνησης και την οικονομική  συμβολή της στην πολιτική εκστρατεία, ώστε να προσλάβει πρώην διευθυντές της Monsanto σε κορυφαίες κυβερνητικές θέσεις, και στη συνέχεια να εργαστούνε μαζί τους για να αποδυναμώσει τους κανονισμούς και να προωθήσει της Monsanto τα προϊόντα στις αγορές σε όλο τον κόσμο.

Εφ 'όσον το δίκαιο των ΗΠΑ επιτρέπει στις εταιρείες να δαπανήσουν απεριόριστα ποσά για να επηρεάσουν την πολιτική, μπορούν να αγοράσουν συχνά τους νόμους που θέλουν. Πέρυσι, η Monsanto και η βιοτεχνολογία  των γιγάντων πέρασε ένα επιβλητικό ποσοστό δολαρίων 45%, από τον προϋπολογισμό της,  για να σκοτώσει μια πρωτοβουλία  ενός υποψήφιου που στο ψηφοδέλτιό του έχει ανθρώπους που έχουν επισημάνει ΓΤΟ προϊόντα μόνο και μόνο στην Καλιφόρνια, παρά το 82% των Αμερικανών που θέλουν να γνωρίζουν εάν αγοράζουν μεταλλαγμένα προϊόντα. Και ακριβώς αυτό το μήνα, η εταιρεία βοήθησε, μέσω της «Monsanto Protection Act," και εμπόδισε   δικαστικώς τη διακοπή της πώλησης ενός προϊόντος, ακόμη και αν έχει εγκριθεί αυτή η διακοπή από την κυβέρνηση.

Η δύναμη της Monsanto στις ΗΠΑ δίνει ώθηση για να κυριαρχήσει σε όλο τον κόσμο. Αλλά γενναίοι αγρότες και ακτιβιστές από την ΕΕ, τη Βραζιλία, την Ινδία και τον Καναδά αντιστέκονται και αρχίζουν να κερδίζουν.

Είμαστε σε παγκόσμιο κομβικό σημείο. Εάν αρκετοί από εμάς με υπόσχεση μόλις  με 4 ευρώ τώρα, μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να σπάσει πρόσφυση της Monsanto για την πολιτική της AVAAZ και την τροφή μας και να βοηθήσουν να σταματήσει η εταιρική δέσμευση των κυβερνήσεών μας θα φέρουμε καλά αποτελέσματα. Η Avaaz θα επεξεργάζεται μόνο τις υποσχέσεις εάν είναι αρκετές για να κάνει μια πραγματική διαφορά:

https://secure.avaaz.org/en/stop_monsanto_nd3/?bBERZdb&v=24247

Η Monsanto είναι η κινητήρια δύναμη μιας βιομηχανικής εξαγοράς γεωργίας με ποδοπάτημα μικροκαλλιεργητών και των μικρών επιχειρήσεων τόσο στη μεγάλη «μονοκαλλιέργεια» αγροκτημάτων, όσο και στις ενιαίες καλλιέργειες. Εξασθενεί από τη γη τα θρεπτικά συστατικά, μειώνει τη γενετική ποικιλότητα και δημιουργεί εξάρτηση από τα λιπάσματα, τα φυτοφάρμακα και άλλες χημικές ουσίες. Η ειρωνεία είναι, δεν είναι σαφές ότι η ο αποδεκατισμός των φυσικών καλλιεργειών, βιώσιμης γεωργίας, έφερε καμία έκρηξη στην απόδοση των καλλιεργειών. Απλά έφερε περισσότερα κέρδη για τις πολυεθνικές. Οι κυβερνήσεις μας θα πρέπει να παρέμβουν, αλλά η άσκηση πίεσης της Monsanto τους εμποδίζει.

Το οιονεί μονοπώλιο της Monsanto κόβει την ανάσα των μικροκαλλιεργητών και των καταναλωτών, με τα δικαιώματα ευρεσιτεχνίας πάνω από το 96% των γενετικά τροποποιημένων σπόρων που φυτεύτηκαν στις ΗΠΑ. Και παρά τις ανησυχίες για την υγεία και την ασφάλεια, τα ίδια τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Monsanto επιτρέπουν να αποφευχθεί από κάθε γεωργό ή επιστήμονα η δοκιμή των δικών τους σπόρων! Ακόμα, μερικές χώρες έχουν απαγορεύσει ή περιορίσει Monsanto προϊόντα.

Ισχυρίζονται ότι τα προϊόντα τους κοστίζουν λιγότερο, αλλά συχνά οι αγρότες παρασύρονται σε πολυετή συμβόλαια, στη συνέχεια, οι τιμές των σπόρων σημειώνουν άνοδο, και μπορούν μόνον εάν αγοράσουν νέους σπόρους κάθε σεζόν, εάν χρησιμοποιούν περισσότερα ζιζανιοκτόνα να κρατούν «υπερμεγέθη» στην απόδοση της καλλιέργειας.

Στην Ινδία, η κατάσταση είναι τόσο τρομερή όπου ένας τομέας του βαμβακιού έχει ονομασθεί «η ζώνη αυτοκτονίας», καθώς δεκάδες χιλιάδες από τους φτωχότερους αγρότες έχουν παραδώσει τις ζωές τους για να ξεφύγουν από την παράλυση του χρέους.

Όμως, οι αγρότες και οι επιστήμονες, επίσης αγωνίζονται για τη νίκη. Μία ομάδα στην Ινδία την έχουν βοηθήσει να κερδίσει τρεις μάχες ευρεσιτεχνίας κατά των εταιρειών και στη Βραζιλία πέντε εκατομμύρια αγρότες μήνυσαν την  Monsanto για την άδικη συλλογής αμοιβών και κέρδισαν να τους καταβληθεί ένα ποσόν  πληρωμή  2.000.000.000 δολ.!

Οι επιστήμονες μάχονται για μοντέλα  αειφόρου γεωργίας, και μόλις την περασμένη εβδομάδα 1,5 εκατομμύρια από εμάς προσχωρήσαν στον αγώνα έναντι των συμβατικών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στην ΕΕ.

Μόνο μια τεράστια, παγκόσμια, ενωμένη δύναμη μπορεί να σταθεί απέναντι στη Monsanto και στην εταιρική δέσμευση των κυβερνήσεών μας. Ας εκθέσουμε τη θέση αυτή των δημοκρατιών μας, ώστε να βοηθήσει τους αγρότες να μιλούν, να αμφισβητήσουν άδικους νόμους και τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας και να πάνε κεφάλι με κεφάλι αντίθετοι στα εταιρικά λόμπι. Ενέχυρο € 4 για τη στήριξη της δράσης τώρα σε αυτή τη διεύθυνση:

https://secure.avaaz.org/en/stop_monsanto_nd3/?bBERZdb&v=24247

Μας τελειώνει ο χρόνος. Καθώς είμαστε αντιμέτωποι με μαζική καταστροφή στο περιβάλλον, το κλίμα και τις επισιτιστικές κρίσεις, χρειαζόμαστε βιώσιμη γεωργία και την καινοτομία, αλλά και ότι είναι καλύτερο να γίνεται από πολλούς γεωργούς και επιστήμονες που ξέρουν τι λειτουργεί καλύτερα σε διαφορετικά οικοσυστήματα, και όχι ένα μονολιθικό σύστημα που οδηγείται από το κέρδος τους, για να αναλάβει τον έλεγχο των τροφίμων μας το μέλλον.

Αυτός ο εταιρικός Γολιάθ αυξάνεται στην εξουσία όλου του κόσμου μας. Αλλά αν τα 21 εκατομμύρια της ισχυρή κοινότητα μας, της AVAAZ, στέκονται μαζί, έχουμε μια ευκαιρία. Της Avaaz τα μέλη έχουν επανειλημμένα ξεσηκωθεί ενάντια σε ότι φοβερίζει το κόσμο και κέρδισε. Τώρα είναι η ώρα για εμάς. Για να πάει έναντια στην μεγάλη Monsanto, για να σώσει τις αγροτικές πολιτικές μας από τα ειδικά συμφέροντα και να επιβάλλει την προστασία του εφοδιασμού μας σε τρόφιμα, καθώς και να πάρει τη δικαιοσύνη για τους φτωχούς αγρότες.

Με την ελπίδα και αποφασιστικότητα,

Alice, Oli, Joseph, Ricken, Pascal, Chris, Michelle, Emily, και όλη η ομάδα Avaaz.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ στις παρακάτω διευθύνσεις:

Seeds of discontent (Texas Observer):
http://www.texasobserver.org/seeds-of-discontent/

Monsanto sued small farmers to protect seed patents, report says (The Guardian):
http://www.guardian.co.uk/environment/2013/feb/12/monsanto-sues-farmers-seed-patents

Political contribution discloslures (Monsanto):
http://www.monsanto.com/whoweare/Pages/political-disclosures.aspx

The Real Monsanto Protection Act: How The GMO Giant Corrupts Regulators And Consolidates Its Power (ThinkProgress):
http://thinkprogress.org/health/2013/04/10/1832621/monsanto-protection-act-power/

Monsanto Protection Act put GM companies above the federal courts (The Guardian):
http://www.guardian.co.uk/environment/blog/2013/apr/04/monsanto-protection-act-gm

Biodiversity for food and agriculture (UN Food and Agriculture Organization):
http://www.fao.org/sd/EPdirect/EPre0040.htm

Monsanto’s harvest of fear (Vanity Fair):
http://www.vanityfair.com/politics/features/2008/05/monsanto200805

Wikileaks shows US pushes GM on EU (The Guardian):
http://www.guardian.co.uk/world/2011/jan/03/wikileaks-us-eu-gm-crops

USDA Greenlights Monsanto's Utterly Useless New GMO Corn (Mother Jones):
http://www.motherjones.com/tom-philpott/2012/01/monsanto-gmo-drought-tolerant-corn

Crop Scientists Say Biotechnology Seed Companies Are Thwarting Research (New York Times):
http://www.nytimes.com/2009/02/20/business/20crop.html?_r=0

Additional sources (Avaaz):
http://www.avaaz.org/en/stop_monsanto_sources/
 


Δώστε ενέχυρο € 4 τώρα για να βοηθήσετε να σταματήσει αυτή την επικίνδυνη κυριαρχία της Mosanto επί της αγροτικής  πολιτικής μας και της διατροφής μας:

Pledge now

 

  Dear Avaazers,
One mega-company is gradually taking over our global food supply, poisoning our politics and putting the planet’s food future in serious danger. To stop it we need to expose and break up Monsanto’s worldwide grip.

Monsanto, the chemical giant that gave us poisons like Agent Orange and DDT, has a super-profitable racket. Step 1: Develop pesticides and genetically modified (GM) seeds designed to resist them, patent the seeds, prohibit farmers from replanting their seeds year to year, then send undercover agents out to investigate and sue farmers who don’t comply. Step 2: Spend millions lobbying government officials and contributing to political campaigns, get former Monsanto bigwigs into top government jobs, and then work with them to weaken regulations and push Monsanto goods into markets across the world.

As long as US law allows corporations to spend unlimited sums to influence policy, they can often buy the laws they want. Last year, Monsanto and biotech giants spent a whopping $45m to kill a ballot initiative that would have labelled GMO products just in California, despite 82 percent of Americans wanting to know if they are buying GM. And just this month, the company helped ram through the "Monsanto Protection Act,” that blocks courts from stopping the sale of a product even if they’ve been wrongly approved by the government.

Monsanto’s power in the US gives them a launch pad to dominate across the world. But brave farmers and activists from the EU, to Brazil, to India and Canada are resisting and starting to win.

We’re at a global tipping point. If enough of us pledge just €4 now, we can join forces to break Monsanto’s grip on our politics and our food and help stop the corporate capture of our governments. Avaaz will only process the pledges if we get enough to make a real difference:

https://secure.avaaz.org/en/stop_monsanto_nd3/?bBERZdb&v=24247

Monsanto is driving an industrial farming takeover -- trampling small farmers and small businesses as vast ‘monoculture’ farms of single crops leech the land of nutrients, diminish genetic diversity, and create dependency on fertilizers, pesticides and other chemicals. The irony is, it’s not clear that the decimation of natural, sustainable farming has brought any boom in crop yields. Just more profit for the corporations. Our governments should step in, but Monsanto’s lobbying obstructs them.

Monsanto’s near monopoly is breath-taking, with patent rights over 96% of the GM seeds planted in the US. And despite concerns about health and safety, the same patents allow Monsanto to prevent any farmer or scientist from testing their seeds! Still, a few countries have banned or restricted Monsanto products.

They claim their products cost less, but often farmers are lured into multi-year contracts, then seed prices rise, and they have buy new seed each season and use more herbicides to keep out ‘superweeds’. In India, the situation is so dire that one cotton area has been called ‘the suicide belt’, as tens of thousands of the poorest farmers have taken their lives to escape crippling debt.

But farmers and scientists are also fighting back -- and winning. One group in India has helped win three patent battles against the corporations, and in Brazil five million farmers sued Monsanto for unfair collection of royalties, and won a $2 billion payout! Scientists are campaigning for sustainable agriculture models, and just last week 1.5 million of us joined the fight against conventional patents in the EU.

Only a massive, global, united force can stand up to Monsanto and the corporate capture of our governments. Let’s expose this dominance of our democracies, help farmers speak out, challenge unjust laws and patents, and go head to head with the corporate lobbies. Pledge €4 to support action now:

https://secure.avaaz.org/en/stop_monsanto_nd3/?bBERZdb&v=24247

We are running out of time. As we confront massive environmental, climate and food crises, we need sustainable agriculture and innovation, but that is best done by multiple farmers and scientists who know what works best in different ecosystems, rather than one monolith driven by their own profit, taking control our food future.

This corporate Goliath is increasing in power across our world. But if our 21 million strong community stands together, we have a chance. Avaaz members have repeatedly stood up against the world's biggest bullies, and won. Now it is time for us to go big to save our policies from special interests, protect our food supply, and get justice for poor farmers.

With hope and determination,

Alice, Oli, Joseph, Ricken, Pascal, Chris, Michelle, Emily, and the whole Avaaz team
 
One mega-company is gradually taking over our food supply -- putting the planet’s food future in serious danger. But we can turn the tide on Monsanto and other companies that push through policies that prioritise their profits over the public good. Pledge €4 now to help stop this dangerous domination of our politics and our food:

 Pledge now


Δεν υπάρχουν σχόλια: