ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Συστάσεις Σαμαρά, σε υπουργικό συμβούλιο για το θεαθήναι, με απουσία του Αντ. Μανιτάκη

Τα προβλήματα της Υγείας ο Αντ. Σαμαράς δεν τα γνωρίζει. Αυτός απλώς πρωθυπουργεύει!


Υφυπουργός Υγείας Φ. Σκοπούλη: Παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις σε εμβόλια – Δεν το γνωρίζω λέει ο Πρωθυπουργός!
Με αυστηρές οδηγίες του Αντώνη Σαμαρά προς τους υπουργούς για καλύτερο συντονισμό και έναν ασυνήθιστα έντονο διάλογο με υφυπουργό, ολοκληρώθηκε το  χθεσινό υπουργικό συμβούλιο που διήρκεσε μόλις μισή ώρα και διεξήχθη για λόγους εντυπωσιασμού, εν τη απουσία του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

 Ο κ. Μανιτάκης επικαλέστηκε ασθένεια, λίγες ώρες μετά την υπόγεια πλην θυελλώδη αντιπαράθεση με τον Αντ. Ρουπακιώτη, με επίκεντρο την επίμαχη διάταξη που έβαζε φρένο στην αθρόα επιστροφή συμβασιούχων στις εργασίες τους, κάτι το οποίο ο υπ. Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτης θεωρεί αντισυνταγματικό και θα το βρει μπροστά της η όποια κυβέρνηση προκύψει από τις επόμενες εκλογές, που έρχονται σύντομα, και θα δικαιωθούν οι βιαίως απολυθέντες .

Μάλιστα δίνοντας έμμεση υποστήριξη στον εκ ΔΗΜΑΡ προερχόμενο Αντ. Μανιτάκη, που προωθεί τις απολύσεις, μα όμως δεν μπορεί να πάρει την υπογραφή του  συντρόφου του Αντ. Ρουπακιώτη, είπε:

«Ξαναθυμίζω πως όποιοι υπουργοί έχουν τη νομοθετική πρωτοβουλία, πρέπει να ενημερώνουν εγκαίρως και τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση μέσω των αρμοδίων εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών ομάδων και να συνεννοούνται μαζί τους». Αυτά είπε ο Αντ. Σαμαράς που αισθάνεται δυσαρεστημένος με τον εμφύλιο που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους υπουργούς της ΔΗΜΑΡ με αφορμή τις απολύσεις στο Δημόσιο και πρόσθεσε:

«Όταν κατά τη διαβούλευση διαπιστώνονται προβλήματα και αντιρρήσεις, σας παρακαλώ να ενημερώνεται αμέσως ο υπουργός Επικρατείας προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα πριν φτάσουν στη Βουλή». Δηλαδή να μπει καπέλο στις αποφάσεις ο Υπουργός Επικρατείας!

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εμμέσως στο θέμα των συμβάσεων λέγοντας ότι «ορισμένοι καταχρηστικώς επιμηκύνουν ολιγόμηνες συμβάσεις για χρόνια» και σημειώνοντας: «Εδώ δεν υπάρχει καν μονιμότητα».

Ο Αντ. Σαμαράς αναφέρθηκε στις εκκρεμότητες που υπάρχουν ακόμη, με σημαντικότερη την μετακίνηση των 25 χιλιάδων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του έτους, δηλαδή η διπλή αξιολόγηση θέσεων και προσωπικού σε όλο το Δημόσιο. Στα πλαίσια αυτά, 15 χιλιάδες θα απομακρυνθούν μέχρι το τέλος του 2014, από τους οποίους 4.000 μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς και από αυτούς 2.000 στο αμέσως επόμενο διάστημα. 

Ο παραπάνω προγραμματισμός έρχεται ως απαίτηση της τρόικας, ενώ είναι γνωστό πως τον ζήτησαν οι  βιομήχανοι του ΣΕΒ, που θέλουν διαλυμένο το κράτος για να επιβάλλονται.

Μάλιστα εξήγησε και τους λόγους που επιμένει στις απολύσεις:
«Για όσους απομακρύνονται τόνισε, θα προσλαμβάνονται ισάριθμοι νέοι μέσω ΑΣΕΠ κάτι που θα συμβάλλει στην ποιοτική αναβάθμιση του Δημοσίου». Και τούτο δήθεν έρχεται ως απαίτηση της κοινωνίας! «Δεν χωράνε ούτε παιχνίδια ούτε παρελκυστικές τακτικές. Η ελληνική κοινωνία περιμένει να δει αν είμαστε έτοιμοι να σπάσουμε το ταμπού και θα είναι μαζί μας» είπε, δίνοντας ελπίδες για βόλεμα ημετέρων στο Δημόσιο

Φ. Σκοπούλη: Σοβαρές ελλείψεις σε εμβόλια

Μετά την ομιλία του πρωθυπουργού, και σε μία ασυνήθιστη, θεσμικώς κίνηση, τον λόγο πήρε η εκ ΔΗΜΑΡ προερχόμενη υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη, η οποία είχε έντονο διάλογο με τον Αντ. Σαμαρά.

Η Φ. Σκοπούλη μίλησε μεταξύ άλλων για «σοβαρές ελλείψεις σε εμβόλια για τα ανασφάλιστα παιδιά» και όταν ρωτήθηκε από τον πρωθυπουργό γιατί δεν τον ενημέρωσε, η Φ. Σκοπούλη είπε ότι επιχείρησε να τα πει στον Υπουργό Υγείας.

Και ο Αντ. Σαμαράς καμώμενος πως δεν γνωρίζει τις τραγικές ελλείψεις στον τομέα της Υγείας αποκρίθηκε: «Τριψήφιο δεν έχετε;» για να υπενθυμίσει η Φ. Σκοπούλη την ανάγκη καλύτερης συνεργασίας με τους υπουργούς, καθώς πληροφορίες την θέλουν να τίθεται εκτός σχήματος σε ενδεχόμενο ανασχηματισμό.

«Κι εγώ αντίστοιχα απαιτώ να με ενημερώνετε άμεσα για τα θέματα της αρμοδιότητάς σας» αποκρίθηκε σε έντονο ύφος ο Αντ. Σαμαράς, που αυτοϋποβιβάστηκε σε υπουργό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: