ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Απομαγνητοφώνηση σημείων συνέντευξης Μαρίας Κανελλοπούλου στο LEPANTO TV και την Πένυ Μακρή

Φωτογραφία αρχείου.


Σχετικά με το σχέδιο “Αθηνά”

Πένυ Μακρή: Κα Κανελλοπούλου, καλό σας μεσημέρι.

Μαρία Κανελλοπούλου: Καλό μεσημέρι σε εσάς και τους τηλεθεατές σας.

Π.Μ.: Κα Κανελλοπούλου, ο λόγος σε εσάς, το σχόλιό σας.

Μ.Κ.: Κατ' αρχήν να σας πω ότι η απώλεια φοιτητών από την Πάτρα δεν είναι 3.000 αλλά είναι περίπου 7.000. Οι αλλαγές που γίνονται στην Πάτρα, σύμφωνα ,με την ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας είναι πραγματικά δραματικές. Αφορούν τη ΣΔΟ,τη Λογιστική, τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, Τουριστικών Επιχειρήσεων που μεταφέρεται μεταβατικά στο Μεσολόγγι μετά την αποφοίτηση των τώρα φοιτούντων. Η Κοινωνικής Εργασίας κλείνει μεταβατικά μέχρι αποφοίτησης των τώρα φοιτούντων. Το Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Πάτρας που λειτουργούσε στην Αμαλιάδα απορροφάται από το Τμήμα Διοίκησης Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων και Οργανώσεων του ΤΕΙ Μεσολογγίου και μετονομάζεται σε Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Σημειώστε ότι το συγκεκριμένο αλλάζει έδρα δεύτeρη φορά μέσα σε ένα χρόνο. Επίσης το Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτιρίων συγχωνεύεται με Έργων Υποδομής, δηλαδή μια μικρή Αρχιτεκτονική γίνεται τώρα ένα με μία μικρή Πολιτικών Μηχανικών. 

Επίσης το Τμήμα Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Πληροφοριακών Συστημάτων συγχωνεύεται με το Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία του ΤΕΙ Αμαλιάδας-Πατρών και μετονομάζονται Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. Ενώ οι αλλαγές στο Αίγιο(...) χάνει οριστικά την Οπτομετρία προς Αθήνα χωρίς μεταβατικότητα, ενώ η φυσικοθεραπεία μένει στο Αίγιο αλλά δεν διευκρινίζεται μέχρι πότε. Κατά συνέπεια, έχουμε τεράστιες αλλαγές (...) και να σας πω την άποψή μου, περιμένουμε ακόμα και την τελευταία στιγμή γιατί απ' ό,τι έχουμε στα χέρια μας, μέχρι αυτή τη στιγμή , σαν συμπεριφορά, θεωρούμε πολύ πιθανό τα παζάρια να συνεχίζονται ακόμα μέχρι το δρόμο προς το Εθνικό Τυπογραφείο.

Π.Μ.: Τα παζάρια, κα Κανελλοπούλου, επειδή εσείς είχατε μιλήσει το προηγούμενο διάστημα ξεκάθαρα, τα παζάρια μεταξύ ποιων; Μεταξύ των αυτοδιοικητικών, των προέδρων των ιδρυμάτων, των Υπουργών; Ποιοι είναι αυτοί που τελικά παζαρεύουν και κάνουν αυτό το αλισβερίσι, ακόμα και αυτή τη στιγμή που παίχτηκαν όλα;

Μ.Κ.: Μεταξύ όλων νομίζω. Νομίζω ότι όλοι έχουν εμπλακεί σε παζάρια τα οποία είναι είτε τοπικιστικού χαρακτήρα,τοπικιστικού-σοβινιστικού, είτε προσωπικού χαρακτήρα, δηλαδή, μπαίνουν στο τραπέζι προς διαπραγμάτευση προσωπικές βλέψεις και προσωπικές θέσεις.

Π.Μ.: Τώρα ποιον φωτογραφίζετε κα Κανελλοπούλου; Για ποιον μιλάτε τώρα; Ποιον έχετε στο μυαλό σας που λέτε, αυτή την περιγραφή;

Μ.Κ.: Κοιτάξτε νομίζω ότι ο κόσμος είναι πάρα πολύ καλά ενημερωμένος, όλοι έχουν παρακολουθήσει και τον τύπο τον τοπικό.

Π.Μ.: Θα σας θέσω ευθέως το ερώτημα κα Κανελλοπούλου, γιατί δεν μιλάμε με υπεκφυγές ποτέ. Επειδή πολλοί έχουν καταλογίσει τις ευθύνες σε μέγιστο βαθμό στον πρόεδρο του ιδρύματος, τον κ. Καπλάνη.

Μ.Κ.: Έτσι είναι. Και εγώ βρέθηκα μπροστά σε περιστατικό, όταν δηλαδή είχε έρθει ο Δήμαρχος της Πάτρας με αντιδημάρχους στην Αθήνα να δει τον Υπουργό Παιδείας , που δεν καταφέραμε να τον δούμε και συμπτωματικά βρεθήκαμε και εμείς εκεί, έχω δει λοιπόν περιστατικό όπου οι ίδιοι οι φοιτητές να κατηγορούν τον κ. Καπλάνη ότι εμφανίστηκε μόνο όταν κινδύνευσαν δικά του προσωπικά δεδομένα, δικά του κεκτημένα δηλαδή.

(...)

Π.Μ.: Από 'δω και πέρα τι θα κάνετε; Τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Μ.Κ.: Είμαστε σε συζητήσεις. (...) Πάντως σας λέω ότι αυτό το σχέδιο Αθηνά δεν θα περπατήσει.

Π.Μ.: (...)Γιατί κάποιοι θα πουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τραβάει τους φοιτητές ίσως μέχρι και στα άκρα(...).

Μ.Κ.: Α ναι; Το σύμπλεγμα Καπλάνη και ΣΙΑ ας σταματήσει να κατηγορεί τους φοιτητές για τις
αντιδράσεις τους και ας βρουν το θάρρος να μας πουν τι ρόλο έπαιξαν στο “Αθηνά”. (...).

Δεν υπάρχουν σχόλια: