ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Αθήνα, 25/4/2013 Γ. ΠΑΝΤΖΑΣ: ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΓΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΜΑΖΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Γιώργος Πάντζας βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αττικής.


Για την τροπολογία που αφορά στους πτυχιούχους φυσικής αγωγής, οι οποίοι εργάζονται στα προγράμματα μαζικού αθλητισμού της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και τα οποία υλοποιούνται από τους ΟΤΑ, τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Γιώργος Πάντζας στην Βουλή.  
Συγκεκριμένα, με την τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών, προβλέπεται η πρόσληψη γυμναστών για την υλοποίηση προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού στους ΟΤΑ, με ανταποδοτικό χαρακτήρα. Δηλαδή, οι εργαζόμενοι γυμναστές στα προγράμματα μαζικού αθλητισμού θα πληρώνονται στο βαθμό που οι δημότες θα καταβάλλουν τις συνδρομές, τα δίδακτρα ή από χορηγίες.
Βάσει αυτών, ο Βουλευτής Αττικής Γιώργος Πάντζας άσκησε σκληρή κριτική, προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, τονίζοντάς του ότι είναι μια απαράδεκτη τροπολογία την οποία πρέπει να αποσύρει.
Συγκεκριμένα ανέφερε:
«Κύριε Υπουργέ, αυτή είναι μία απαράδεκτη τροπολογία, αλλά μας έχετε συνηθίσει σε αυτές. Είναι γεγονός ότι ο αθλητισμός, δυστυχώς πάντα, αποτελούσε τον προθάλαμο για την εφαρμογή ελαστικών σχέσεων εργασίας σε όλους τους χώρους, από τις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Μιλάω για ανασφάλιστους προπονητές και καθηγητές φυσικής αγωγής, «μαύρο χρήμα», εικονικά συμβόλαια, αυθαιρεσία και κανέναν έλεγχο. Οι ελαστικές σχέσεις εργασίας σε αθλητικά σωματεία, ομοσπονδίες, ενώσεις και δήμους, συνέβαλαν στη δημιουργία των παθογενειών του αθλητισμού. Τώρα, η Κυβέρνηση των μνημονίων, σε μια προσπάθεια να συγκαλύψει την καταστροφή που συντελείται στον αθλητισμό, εισάγει τον ανταποδοτικό χαρακτήρα των προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού.

Θεσμοθετείτε, δηλαδή, την αποχώρηση του κράτους από την υποχρέωση ενίσχυσης του αθλητισμού και προχωράτε στην πλήρη ιδιωτικοποίηση. Δηλαδή, οι εργαζόμενοι γυμναστές στα προγράμματα μαζικού αθλητισμού θα πληρώνονται στο βαθμό που οι δημότες θα καταβάλλουν τις συνδρομές, τα δίδακτρα ή από χορηγίες. Η πραγματικότητα, όμως, κύριε Υπουργέ, είναι ότι οι γυμναστές θα πληρώσουν από την τσέπη τους, αφού οι ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις θα είναι σε κάποιες περιπτώσεις περισσότερες από την τελική αμοιβή τους. Σας καλώ, λοιπόν, να αποσύρετε την εν λόγω τροπολογία διότι είναι απαράδεκτη και προσβάλλει όλους τους γυμναστές που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στον αθλητισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: