ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Το ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων, «άνοιξε, για να κλείσει, με τη Δικαιοσύνη να θριαμβεύει»

Από τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή. Στο βήμα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.


«Ύμνοι για τον Ιω. Μεταξά από τον χρυσαυγίτη Χρ. Παππά, προκλητικά μέσα στη Βουλή – Απάντηση Χαλβατζή από το ΚΚΕ
Μήνυμα ενότητας και κοινής προσπάθειας για την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων εξέπεμψε, σε μία σπάνια ομοφωνία, το σύνολο του πολιτικού κόσμου κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής το πρωί της Τετάρτης -παρά τις επιμέρους «κακοφωνίες» της Χρυσής Αυγής, της οποίας ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν. Παππάς στη συζήτηση για γερμανικές επανορθώσεις είπε ότι «για να διεκδικήσουμε τα όσα μας οφείλουν, θέλουμε Μεταξάδες και όχι Σαμαράδες».
Άμεση ήταν η απάντηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Σπύρου Χαλβατζή, ο οποίος κατηγόρησε την Χρυσή Αυγή, λέγοντας ότι «οι τωρινοί υμνητές των ναζί και του δικτάτορα Μεταξά είναι καταδικαστέοι στην συνείδηση του ελληνικού λαού».
Μάλιστα ο Ν. Παππάς, θέλοντας να προστατεύσει το ίδαλμα των νεοναζί προτού αποχωρήσει από την αίθουσα, είπε: «Δεν κυβερνάται η χώρα από τον Χίτλερ, αλλά από την Μέρκελ και τον Σόιμπλε». 
Απαντώντας στην επερώτηση 60 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος διαβεβαίωσε πως «ότι μας ανήκει, το διεκδικούμε με τον ορθό και νόμιμο τρόπο και κανείς να μην έχει αμφιβολία ότι δεν προβαίνουμε σε όλες τις απαραίτητες για το σκοπό αυτό ενέργειες», στέλνοντας σαφές μήνυμα πως το ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων, αυτή τη φορά, «άνοιξε, για να κλείσει, με τη Δικαιοσύνη να θριαμβεύει». «Το θέμα θα κλείσει και πιστεύω ότι η δικαίωση θα είναι πάνω από όλα ηθική» ανέφερε χαρακτηριστικά. 
Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εξωτερικών ξεκαθάρισε προς πάσα κατεύθυνση πως η επαναφορά του θέματος, δεν πρέπει να θεωρηθεί ως εχθρική κίνηση προς τον γερμανικό λαό. «Οι ίδιοι οι πολίτες της Γερμανίας έχουν καταδικάσει τις θηριωδίες του ναζιστικού καθεστώτος. Και είναι βέβαιον ότι κατανοούν τη θέση των Ελλήνων, η οποία σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζει τη σημερινή δημοκρατική Γερμανία με το ναζιστικό καθεστώς» είπε, για να συμπληρώσει με νόημα ότι είναι εσφαλμένο «κάποιοι να επιχειρούν να συνδέσουν την απαραίτητη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας μας, αλλά και τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που προωθούμε με το ζήτημα των επανορθώσεων». 
Μάλιστα, όπως εξήγησε, «ένα ζήτημα ανοιχτό για εξήντα χρόνια δεν χωράει στο χρονοδιάγραμμα της δημοσιονομικής κρίσης». Αντίθετα, υποστήριξε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, με τη διευθέτησή του «σβήνει και το τελευταίο σκοτεινό σημείο που μας άφησε η ιστορία και προαναγγέλλει ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις μας».

Στο μεταξύ, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έκανε γνωστό ότι σε αυτή τη φάση, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους προβαίνει στη νομική επεξεργασία, αξιολόγηση και τεκμηρίωση του περιεχομένου της έκθεσης που συντάχθηκε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους - και κατ’ επέκταση των αξιώσεων του ελληνικού δημοσίου - και ενημέρωσε τα μέλη της Εθνικής Αντιπροσωπείας ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών αναμένουν την γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου, ώστε «να έχουμε μια ισχυρή νομική βάση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: