ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Πέντε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με ανοχή Βενιζέλου - Στουρνάρα μείωσαν το μεροκάματο των Δήμων

Η Βουλή των Ελλήνων σε διάσταση με τους πενομένους Έλληνες από την Κυριακή 28-4-13.


Μικροκομματικό παιχνίδι με τροπολογία στην πλάτη 
ενάμισι εκατ. ανέργων

Η τροπολογία της ντροπής!
Π
λέον στο χορό των αντεργατικών τροπολογιών μπαίνει το ΠΑΣΟΚ, του οποίου μεγαλοστελέχη προσδοκούν συμμετοχή στον κυβερνητικό ανασχηματισμό, που ετοιμάζεται για μετά το Πάσχα.

Το μικροκομματικό παιχνίδι εντυπώσεων από την μία πλευρά και το μεσοπρόθεσμο σχέδιο νέων περικοπών σε μισθούς και συνάξεις από την άλλη, που παίζεται το τελευταίο 24ωρο στις πλάτες 1,5 εκατομμυρίου ανέργων, αλλά και έμμεσα του συνόλου των εργαζομένων και των συνταξιούχων, έχει την σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του Γ. Στουρνάρα που αποδέχτηκε και κατέστησε νόμο τροπολογία της τελευταίας στιγμής που κατέθεσαν βουλευτές του Ευ. Βενιζέλου με στόχο τον κατώτατο μισθό.

Με μια τροπολογία - τρικ, κυριολεκτικά της τελευταίας στιγμής, την οποία επεχείρησαν να καλύψουν κάνοντας "κοινοβουλευτικά παράσιτα" η κυβέρνηση έδωσε τη χαριστική βολή στον κατώτατο μισθό, ο οποίος στο εξής θα έχει μόνον όριο οροφής κι όχι κατώτατο επίπεδο. Την τροπoλογία, σύμφωνα με έγγραφο και πληροφορίες που δημοσιεύει το πόρταλ avgi.gr, κατέθεσαν την π. Παρασκευή, οι βουλευτές ΠΑΣΟΚ Ιω. Μανιάτης, Οδ. Κωνσταντινόπουλος, Φίλ. Σαχινίδης, Μιχ. Χρυσοχοΐδης, Χρ. Γκόκας και ο αυτοδιοικητικός Πάρις Κουκουλόπουλος.

Με βάση την τροπολογία "κατά παρέκκλιση της ισχύουσας νομοθεσίας", όπως αναφέρεται στην πρόταση των παραπάνω βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που έγινε δεκτή από τον Γ. Στουρνάρα, οι άνεργοι που θα απασχοληθούν σε ολιγόμηνα προγράμματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα λαμβάνουν καθαρές αμοιβές έως 19,6 ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερες των 490 ευρώ μηνιαίως. Για εργαζόμενους κάτω των 25 ετών, οι απολαβές δεν θα ξεπερνούν τα 427 ευρώ μηνιαίως. 

Αυτό σημαίνει πως ο δήμος-εργοδότης θα μπορεί να πληρώνει τους απασχολούμενους και με 250... και με 200... και με 150 ευρώ...!

Η πρόταση αυτή, των βουλευτών, που τώρα έγινε νόμος,  είναι παραλλαγή της πρότασης που είχε υποβάλει ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας (ΝΔ), όταν είχε υποστηρίξει ότι οι άνεργοι πρέπει να δουλεύουν δωρεάν.

Σε ό,τι αφορά στην μείωση των εργοδοτικών εισφορών, αυτή θα προβλέπεται "ως μέτρο ανάσχεσης της ανεργίας, για τις επιχειρήσεις που διατηρούν τις υφιστάμενες σε αυτές, θέσεις εργασίας", όταν το επιτρέψουν τα δημόσια οικονομικά (ουσιαστικά μόλις επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα).

Από τις δύο πλευρές (κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ) διαρρέονται αποκλίνουσες εξηγήσεις για τα περιβόητα 490 ευρώ μηνιαίες απολαβές και οι οποίες έχουν μείζονα σημασία, κατά πολύ ευρύτερη του όποιου ποσού που θα εισπράττουν οι άνεργοι που προσλαμβάνονται. 

Και τούτο, διότι ουσιαστικά ανοίγει ο δρόμος για μείωση των εργοδοτικών εισφορών σε μια περίοδο κατά την οποία τα ασφαλιστικά ταμεία βρίσκονται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και με εκατομμύρια εργαζόμενους να απειλούνται για άλλη μία φορά με αύξηση εισφορών, περαιτέρω παράταση του εργασιακού βίου που ήδη έχει παραταθεί σήμερα για κάποια επαγγέλματα που απεντάχθηκαν από τα βαραία και με  συντάξεις πείνας για τους τωρινούς και τους μελλοντικούς συνταξιούχους.

Βεβαίως, αν και δεν έγινε δεκτή η συγκεκριμένη παράγραφος, επικρεμάται η επιφύλαξη για υιοθέτησή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: