ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Για τις οφειλόμενες γερμανικές επανορθώσεις


Το ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων άνοιξε για τα καλά. Τώρα πια και μέσα στην καρδιά του Χριστιανοδημοκρατικού χώρου οι φωνές που διαβλέπουν διασυρμό της Γερμανίας διεθνώς, πληθαίνουν και σείουν το σήμαντρο της διπλωματικής απομόνωσης.

Δεν είναι μόνον οι ελληνικές φωνές, που προέρχονται κυρίως από τον χώρο των αγωνιστών της Αντίστασης, με προεξάρχοντα τον βετεράνο Μανώλη Γλέζο, σε αυτές προστέθηκε από χθες και η κυβερνητική εφημερίδα της Γερμανίας Die Welt, που καλεί τον Σόιμπλερ να μιλήσει για τα χρέη του πολέμου, καθώς ο ίδιος στις αρχές της εβδομάδας, απαντώντας στο κάλεσμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ να ανταποκριθεί η Γερμανία στις υποχρεώσεις της, καταβάλοντας τα ποσά που όρισε η Συνθήκη, είχε απαντήσει ότι "το θέμα έκλεισε".

Έτσι, είχε άθελά του δόσει πάσα στον αειθαλή αγωνιστή Γλέζο, να δηλώσει ότι "τούτη η δήλωση σημαίνει πως υπήρξε θέμα". Και όπως γράφει στο πρόφατο βιβλίο του ο αγωνιστής, τα χρεωστούμενα από τη Γερμανία και ένα μάρκο να ήταν πρέπει να τα καταβάλει!

Και η γερμανική εφημερίδα προτείνει: "Αυτή η απειλητική ηθικά, κατάσταση θα μπορούσε να θέσει τη Γερμανία, αργά ή γρήγορα, υπό πίεση, ώστε να κάνει, τουλάχιστον συμβολικά υποχωρήσεις, π.χ. μέσω μιάς μερικής αποποίησης των οφειλομένων από την Ελλάδα ποσών, τα οποία θα πρέπει ούτως ή άλλως να αποποιηθεί κάποτε, επειδή η Ελλάδα δεν θα μπορέσει ποτέ να τα αποπληρώσει".

Μάλιστα το δημοσίευμα, αφού παραθέτει λεπτομέρειες, που συγκροτούν το οφειλόμενο ποσό, δημοσιεύει φωτογραφία από την ναζιστική κατοχή της Αθήνας, με λεζάντα: "Οι ναζί στο λίκνο της Δημοκρατίας".

Και αναφέρεται στον Μανώλη Γλέζο, που σε συνέντευξή του κατά το παρελθόν στην ίδια εφημερίδα προσδιορίζει το οφειλόμενο ποσό σήμερα σε πάνω από 160 δισεκ. ευρώ.

Στο βίντεο, ομιλία της Μαρίας Κανελλοπούλου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καταγώμενη από τα ηρωικά Καλάβρυτα του Ολοκαυτώματος των ναζί στις 13 Δεκεμβρίου του 1943. Θέμα της 24-4-13, ημέρα συζήτησης στη Βουλή του θέματος των γερμανικών επανορθώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: