ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Καλούν τους Τσιγγάνους να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία



Το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Κάτω Καστριτσίου, συνεδρίασε εκτάκτως το περασμένο Σάββατο παρουσία των κατοίκων της περιοχής, προκειμένου να συζητήσει και να λάβει απόφαση, μετά την υλοποίηση δικαστικής απόφασης, για απομάκρυνση από τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές, συγκεκριμένων  Ρομά από το χώρο του Πανεπιστημίου, στον οποίο διέμεναν αυθαίρετα.

Η απομάκρυνσή τους, ήταν και πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι καταγγέλλουν, πώς οι συγκεκριμένοι Ρομά, είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος της περιοχής. Με την μόνιμα παραβατική συμπεριφορά τους, προκαλούσαν καθημερινά, τεράστια προβλήματα στους κατοίκους του Κάτω Καστριτσίου, στους φοιτητές και εργαζόμενους στο Πανεπιστήμιο και στο Νοσοκομείο.

Οι κάτοικοι κατέθεσαν στο Τοπικό Συμβούλιο τις αποφάσεις τους, που είναι οι εξής:  

«1. Στηρίζουν απόλυτα τις ενέργειες του Πρύτανη του Πανεπιστημίου στο συγκεκριμένο θέμα.

2.Θεωρούν ότι η απόφαση του Πανεπιστημίου να διαθέσει τον απαραίτητο χώρο σε ιδιοκτησία του Πανεπιστημίου, χωρίς να έχει καμιά τέτοια υποχρέωση, για την εγκατάσταση της συγκεκριμένης ομάδος των Ρομά, είναι η ιδανική λύση για τους Ρομά.

3. Καλούν την ομάδα των Ρομά να εκμεταλλευτεί την πρόταση του Πανεπιστημίου, όσο αυτή θα ισχύει. Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή αν οι Ρομά δεν δεχθούν την πρόταση του Πανεπιστημίου, που είναι και η τελευταία ευκαιρία που τους δίνεται, πρέπει να εξασφαλίσουν  μόνοι τους, όπως κάνουν όλοι οι Έλληνες πολίτες, το χώρο διαμονής τους.

4. Δηλώνουν ότι, επειδή όλα τα πράγματα έχουν τα όριά τους που προ πολλού έχει ξεπεράσει η ομάδα των Ρομά, επ’ ουδενί δεν θα δεχθούν την επανεγκατάστασή τους όχι μόνο στο συγκεκριμένο χώρο, αλλά και σε όλη την περιοχή της Τοπικής Κοινότητας του Κάτω Καστριτσίου, στην οποία ανήκει και το Πανεπιστήμιο. Ότι επ’  ουδενί δεν θα ανεχθούν πλέον την απαράδεκτη και παραβατική συμπεριφορά τους, που καλύπτει σχεδόν το σύνολο του ποινικής νομοθεσίας.

5. Ζητούν από όλες τις εμπλεκόμενες αρχές (αστυνομικές, δικαστικές, κ.λπ.) να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να στηρίξουν την προσπάθεια του Πρύτανη του Πανεπιστημίου μας.

Ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Νίκος Μπόμπολας, είπε ότι συμφωνεί απόλυτα με αυτή την απόφαση των κατοίκων και πρότεινε να πάρουν σχετική απόφαση.
Το Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση, ομόφωνα αποφάσισε:

1. Στηρίζει απόλυτα τις ενέργειες του Πρύτανη του Πανεπιστημίου στο συγκεκριμένο θέμα.

2.Θεωρεί ότι η απόφαση του Πανεπιστημίου να διαθέσει τον απαραίτητο χώρο σε ιδιοκτησία του Πανεπιστημίου, χωρίς να έχει καμιά τέτοια υποχρέωση, για την εγκατάσταση της συγκεκριμένης ομάδος των Ρομά, είναι η ιδανική λύση για τους Ρομά.

3. Καλεί την ομάδα των Ρομά να εκμεταλλευτεί την πρόταση του Πανεπιστημίου, όσο αυτή θα ισχύει. Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή αν οι Ρομά δεν δεχθούν την πρόταση του Πανεπιστημίου, που είναι και η τελευταία ευκαιρία που τους δίνεται, πρέπει να εξασφαλίσουν  μόνοι τους, όπως κάνουν όλοι οι Έλληνες πολίτες, το χώρο διαμονής τους.

4. Δηλώνει ότι, επειδή όλα τα πράγματα έχουν τα όριά τους που προ πολλού έχει ξεπεράσει η ομάδα των Ρομά, επ’  ουδενί δεν θα δεχθούν την επανεγκαταστασή τους όχι μόνο στο συγκεκριμένο χώρο, αλλά και σε όλη την περιοχή της Τοπικής Κοινότητας του Κάτω Καστριτσίου, στην οποία ανήκει και το Πανεπιστήμιο. Ότι επ’  ουδενί δεν θα ανεχθούν πλέον την απαράδεκτη και παραβατική συμπεριφορά τους, που καλύπτει σχεδόν το σύνολο του ποινικής νομοθεσίας. ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ.

 5. Ζητά από όλες τις εμπλεκόμενες αρχές (αστυνομικές, δικαστικές, κ.λπ.) να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να στηρίξουν την προσπάθεια του Πρύτανη του Πανεπιστημίου μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: