ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Δούλοι στις διαταγές της Μέρκελ οι Σαμαράς – Βενιζέλος - Κουβέλης απολύουν 180 χιλ. υπαλλήλους

Αποκαλυπτικό κυνικότητας το βίντεο.

Απομακρύνονται 4 χιλ. έως το τέλος του 2013 και συνολικά 180 χιλ. μέχρι το τέλος του 2015 ακόμη και με την κατάργηση των Δευτεροβάθμιων Συμβουλίων
Μετά από σύσκεψη περίπου τρισήμισι ωρών, οι τρεις αρχηγοί συμφώνησαν το Σάββατο 13-4-13 να προχωρήσουν άμεσα σε απομακρύνσεις δημοσίων υπαλλήλων με στόχο την εκταμίευση της δόσης των 8,8 δισ. ευρώ (2,6 δισ. ευρώ του Μαρτίου και τα επόμενα 6 δισ. ευρώ). Η συμφωνία, αναμένεται να γίνει δεκτή απόψε από την τρόικα ή το αργότερο, μέχρι το βράδυ της Δευτέρας, καθώς προβλέπει 4 χιλ. απολύσεις γιαυτόν τον χρόνο και συνολικά 180 χιλ. μέχρι το 2015, υπό την αίρεση ότι ο αγανακτισμένος λαός, μέχρι τότε δεν θα τους έχει πάρει με τις πέτρες!  
Πάντως ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας στην σύνοδο της Κ.Ε. του κόμματος είπε ότι η κυβέρνηση «βαφτίζει επίορκους δεκάδες χιλιάδες υπαλλήλους για να τους απολύσει»!

Ο πρώτος στόχος είναι να έχουν αποχωρήσει έως το τέλος του 2013, τουλάχιστον 3.000 (μιλάνε και για 4.000) επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι -αφού πρώτα συνεδριάσουν τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα- και άλλοι 11.000 -16.000 έως το τέλος του 2014. Και για το 2015 άλλες περίπου 160 χιλ.

Πάντως ο Αντ. σαμαράς (συνέντευξη στην «Ημερησία» του Σαββάτου) λέει ψευδώς και παρακάμπτοντας τα Συμβούλια κι αυτό για πολλά προϊδεάζει, ότι «το Σύνταγμα δεν απαγορεύει να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι, που η οργανική τους θέση καταργείται».

Επιβολή της τρόικας στους πρόθυμους

Η απόφαση για τους δημοσίους υπαλλήλους πάρθηκε με την μεταφορά της διαταγής της τρόικας από τον Γ. Στουρνάρα που συμμετείχε στη συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών στο Δουβλίνο. Και τούτο έγινε καθώς νέος γύρος πιέσεων θα αρχίσει μετά από μερικές εβδομάδες, ενόψει και της έκθεσης αξιολόγησης περί τον προσεχή Ιούνιο, όπου και θα είναι το πιο σοβαρό τεστ για την παραμονή ή όχι της κυβέρνησης.

Δυστυχώς η τρικομματική κυβέρνηση και δεν εξαιρείται ο Φ. Κουβέλης, μιλά για 1,5 εκατ. άνεργοι, που υποτίθεται ξα αντικαταστήσουν τους απολυθέντες λες και οι τροϊκανοί καίγονται ιδιαίτερα για εναλλαγή ανέργων με απολυμένους! Πρόσθεσαν δε ότι δεν υπάρχει η πολυτέλεια να καθυστερήσει άλλο η αξιολόγηση και η αποχώρηση ενός μεγάλου αριθμού υπαλλήλων.
Στη σύσκεψη των αρχηγών εκλήθη και παρέμεινε ως επισκέπτης για περίπου μια ώρα και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προερχόμενος από τη ΔΗΜΑΡ, Αντ. Μανιτάκης, ο οποίος θα βάλει την υπογραφή του κάτω από την επαίσχυντη απόφαση, διότι όπως είναι γνωστό η εσωτερική τρόικα Σαμαράς-Βενιζέλος-Κουβέλης, δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα να υπογράφει οποιοδήποτε κρατικό όργανο, καθ’ ότι δεν αναγνωρίζεται θεσμικά. Έτσι η υπογραφή Μανιτάκη θα φιγουράρει στο ΦΕΚ και όχι του Φ. Κουβέλη!   
Αυτός θα καταγραφεί στην Ιστορία ως το όνειδος της αριστεράς της ευθύνης, αφού ο Αντ. Σαμαράς της άκρας Δεξιάς και οι κυβερνητικοί εταίροι, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  της σοσιαλδημοκρατίας και της ΔΗΜΑΡ, άνοιξαν τους ασκούς του Αιόλου για να ξεκινήσει η διαδικασία της διάλυσης του δημόσιου τομέα και στο προσωπικό, προκειμένου να ξεπουληθεί σε ιδιώτες.
Κουβέλης: «Δεν κόβουμε κεφάλια»

Να καθησυχάσει τους δημοσίους υπαλλήλους ότι δεν θα υπάρξουν απομακρύνσεις χωρίς σχέδιο και αξιολόγηση και με αυθαίρετο τρόπο, θέλησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

«Δεν αποφασίζουμε να κόψουμε κεφάλια γενικώς και αορίστως με βάση τις επιταγές άλλων» είπε ο κ. Κουβέλης, θέλοντας να ακυρώσει τη συζήτηση ότι η κυβέρνηση σύρεται πίσω από τις εντολές της τρόικας και επανέλαβε για τους μη επίορκους, ότι θα κριθούν βάσει της αξιολόγησης» είπε.

Ξετσίπωτα την βάφτισαν αξιολόγηση
Η απόφαση ξετσιπωσιάς βαπτίστηκε αξιολόγηση και με βάσει τη συζήτηση που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου, εκτός από τους λίγους επίορκους, που έτσι κι αλλιώς υπάρχουν σε κάθε κλάδο και του ιδιωτικού τομέα, στο σχέδιο θα περιλαμβάνονται και άλλες αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων, που καμία σχέση με επίορκους έχουν.

Παραβιάζοντας κάθε συνταγματική πρόβλεψη η κυβέρνηση με νόμο εξπρές που θα φτιάξει θα μπορεί να προχωρά σε απομακρύνσεις, χωρίς απολογία των επίορκων υπαλλήλων, ακόμη και με την κατάργηση των Δευτεροβάθμιων Συμβουλίων.

Η απόφαση για τους δημοσίους υπαλλήλους, είναι  μια ακόμα επιβολή της τρόικα, στους ανίκανους που ποτέ δεν είπαν όχι. Την πέτυχε λίγες ημέρες, το ναυάγιο του άλλου φιλόδοξου σχέδιου που υποστήριζε με θέρμη και το Μέγαρο Μαξίμου, αυτό της συγχώνευσης της Εθνικής Τράπεζας με τη Eurobank, που στόχος των δανειστών είναι να τις ξεπουλήσουν χωριστά, ώστε να μην έχει τη δυνατότητα η επόμενη κυβέρνηση της αριστεράς, να ασκήσει αυτόνομη οικονομική πολιτική.  

Συζήτηση έγινε και για τα όσα συμβαίνουν στις Σκουριές Χαλκιδικής και το μόνο που επισημάνθηκε από την πλευρά των Βενιζέλου και Κουβέλη, είναι ότι πρέπει να σταματήσει να τροφοδοτείται η ένταση. Καμία αναφορά στις γκανγκστερικές εισβολές στα σπίτι πολιτών!

Ο Ευ. Βενιζέλος μάλιστα, έκανε και επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρα, λέγοντας ότι οι πολίτες πρέπει να αποφασίσουν «ποιους εμπιστεύονται»: τις «υπεύθυνες φιλοευρωπαϊκές» παρατάξεις, ή «να φλερτάρουν με την ιδέα ενός εναλλακτικού σχεδίου, που δεν υπάρχει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: