ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Διακοπή της συνεδρίασης, μετά την εκτόξευση μπουκαλιών και την απειλή χρήσης φαλτσέτας

Τα σημάδια έδειχναν ότι από νωρίς ότι θα υπάρξουν έκτροπα!

 Αρένα το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων για το ΣΜΑ
Καρκούλιας Λοτσάρης στο στόχαστρο.

Άνευ προηγουμένου ασχημίες σημάδεψαν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, το απόγευμα της Τετάρτης, η οποία είχε ως πρώτο θέμα της στην ημερήσια διάταξη τη χωροθέτηση Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ).

Ενδεικτικό της έντασης που επικράτησε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του attack.tv είναι και το γεγονός ότι κάτοικος απείλησε ευθέως τον αντιδήμαρχο Παν. Βαφέα ότι, αν ψηφίσει υπέρ, θα του κόψει τα χέρια με φαλτσέτα!

Η συνεδρίαση ξεκίνησε λίγα λεπτά μετά τις 2.30 μ.μ., παρουσία πλήθους κατοίκων από τους πρώην Δήμους Παραλίας, Βραχνεΐκων και Μεσσάτιδος, που αντιδρούν έντονα στη χωροθέτηση ΣΜΑ στην ευρύτερη περιοχή.

Ειδικότερα, συνθήκες αρένας δημιουργήθηκαν στην αίθουσα, την ώρα που μιλούσε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και τέως πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, Νίκος Μακρής.

Η μπόρα ακόμη δεν είχε φθάσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωί της Τετάρτης ο Ν. Μακρής επισκέφθηκε το Παυλόκαστρο, για να διαμορφώσει ιδία άποψη για τον προτεινόμενο χώρο του ΣΜΑ και, κατόπιν αυτού, είπε προς το Σώμα ότι -υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξουν και κάποιες αναγκαίες παρεμβάσεις- είναι ένας καλός χώρος, επιλέξιμος, σε συνάρτηση και με την απόδοση ανταποδοτικών οφελών στην περιοχή (μάλιστα, πρότεινε συγκεκριμένα αποχέτευση στη Θέα και στο Παυλόκαστρο, αλλά και βελτίωση του οδοστρώματος).

Τα λόγια του αυτά φαίνεται πως ερέθισαν τους παρευρισκόμενους κατοίκους, μερίδα των οποίων επέδειξε ιδιαίτερα άγριες διαθέσεις απέναντί του. Μάλιστα, η κατάσταση βγήκε τελείως εκτός ορίων, όταν μία γυναίκα δεν αρκέστηκε στις φωνασκίες και στους φραστικούς προπηλακισμούς, αλλά εκτόξευσε και μπουκάλι εναντίον του, το οποίο, όμως, αστόχησε και πέτυχε την επίσης ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλο και πρόεδρο του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, Τασία Παπαντωνοπούλου!

Ύστερα και από το απαράδεκτο και καταδικαστέο απ' όλους -τουλάχιστον στα λόγια- αυτό περιστατικό, ο πρόεδρος του Σώματος, Κώστας Μπουρδούλης, διέκοψε οριστικά τη συνεδρίαση, η οποία θα συνεχιστεί άλλη ημέρα, από το σημείο στο οποίο διακόπηκε.

Υποψία ΠΑΣΟΚων

Από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης, (ΠΑΣΟΚ) τοποθετήθηκε για το θέμα ο Φώτης Δημακόπουλος, που δημοσιοποίησε την υποψία της παράταξής του ότι τα πολλά στρέμματα που έχει ζητήσει η δημοτική Αρχή να της παραχωρηθούν από το Δασαρχείο στο Παυλόκαστρο υποδηλώνουν την πρόθεσή της να εγκαταστήσει αργότερα εκεί ΧΥΤΑ. Ωστόσο, έλαβε και νέα κατηγορηματική απάντηση από τη δημοτική Αρχή ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια δική της πρόθεση.

Δεν πήρε θέση

Μιλώντας για το θέμα, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Κώστας Χριστόπουλος (της ΝΔ) τεχνηέντως απέφυγε να πάρει θέση, περιοριζόμενος να χαρακτηρίσει την πρόταση της δημοτικής Αρχής ως ελλιπή και απροετοίμαστη και υποδεικνύοντάς της να την επαναφέρει σε επόμενη συνεδρίαση βελτιωμένη.

Υπό καθεστώς σωματικής βίας

Μιλώντας στο attacktv.gr, ο αντιδήμαρχος Διοίκησης και Επικοινωνίας, Χαρ. Στανίτσας, τόνισε: ’’Υπό καθεστώς ψυχολογικής βίας όσοι έχουν μεγάλες αντοχές μπορούν να συνεχίσουν’’.
Ενδεικτικό της έντασης που επικράτησε είναι και το γεγονός ότι κάτοικος απείλησε ευθέως τον αντιδήμαρχο Παν. Βαφέα ότι, αν ψηφίσει υπέρ, θα του κόψει τα χέρια με φαλτσέτα!!!

Και φαλτσέτα

Μάλιστα, ο κ. Στανίτσας κατήγγειλε χωρίς περιστροφές ότι τα πνεύματα οξύνθηκαν με την παρότρυνση και δημοτικών συμβούλων της μείζονος αντιπολίτευσης, (που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ)  οι οποίοι μετά -εντελώς υποκριτικά, όπως είπε χαρακτηριστικά- νουθετούσαν τους διαμαρτυρόμενους κατοίκους, ζητώντας τους να μην βρίζουν και να μην απειλούν.

Διαλογή στην πηγή

Αναπτύσσοντας τις θέσεις της παράταξής του (ΚΚΕ) για το ζήτημα, ο σύμβουλος της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Χρ. Κορδάς έθεσε συνολικό θέμα για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Επανέλαβε, δηλαδή, τη μόνιμη και έντονη διαφωνία της παράταξής του με την είσοδο των πολυεθνικών στη διαχείριση των απορριμμάτων και, παράλληλα, ζήτησε και πάλι να γίνεται διαλογή στην πηγή, με διαχωρισμό των χρήσιμων, ακόμη και των οργανικών υπολειμμάτων, που έχουν έντονες οσμές, ενώ τα υπόλοιπα να καταλήγουν στο ΧΥΤΑ του Φλόκα.

Μακρινό το Παυλόκαστρο

Ο επικεφαλής της "Ανυπότακτης Πολιτείας", Χρ. Πατούχας, ανέφερε ότι η θέση που προτείνεται, στο Παυλόκαστρο, είναι μακρινή, καθώς απέχει 20 χιλιόμετρα από την πλατεία Γεωργίου, δεν συνοδεύεται από επίλυση του προβλήματος προσβασιμότητάς της και δεν προσφέρει, επομένως, τίποτα στη μείωση του κόστους.

Aν δεν ομονοήσουν

Λαμβάνοντας το λόγο, ο επικεφαλής της "Πρωτοβουλίας Πάτρας", Ανδρ. Τζουραμάνης, τόνισε ότι το θέμα δεν πρόκειται να λυθεί, αν δεν ομονοήσουν οι παρατάξεις.

Επαναστατική γυμναστική

Οι τοποθετήσεις των παρατάξεων έκλεισαν με τον επικεφαλής της παράταξης "Ενωμένοι για την Πάτρα", Δημ. Αϊβαλή, που μίλησε για απουσία ενός σαφούς περιγράμματος ως προς το τι ακριβώς επιδιώκει η δημοτική Αρχή. Θυμίζοντας δε παλιότερες πρακτικές της παράταξης Δημαρά, τόνισε: "Όταν κάνεις επαναστατική γυμναστική δύο χρόνια σε όλους τους κατοίκους των περιοχών γύρω από την πόλη, δεν μπορείς τώρα να ζητάς συναίνεση".





Τρία ακόμη στιγμιότυπα που μαρτυρούν προθέσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια: