ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: Μόνη διέξοδος, οι εκλογές

Μιλώντας στην διήμερη (Σάββατο-Κυριακή) ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.


Είμαστε υποχρεωμένοι να φανούμε αντάξιοι των περιστάσεων
Αρχή φόρμας
Τέλος φόρμας
 «ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ άλλη διέξοδος για τη χώρα, παρά μόνο η παραίτηση της κυβέρνησης και η προσφυγή στις κάλπες”: αυτό τόνισε από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ο Αλέξης Τσίπρας, συμπληρώνοντας ότι μόνον έτσι μπορεί “να προκύψει μια κυβέρνηση που θα έχει και την εντολή και τη στήριξη της κοινωνικής πλειοψηφίας, (μια κυβέρνηση που μπορεί) να δρομολογήσει ένα εναλλακτικό σχέδιο εξόδου από την κρίση».
Ελπίδα από την τρικομματική συγκυβέρνηση δεν μπορεί να έχει άλλωστε ο ελληνικός λαός, επέμεινε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, αφού είναι μια κυβέρνηση που δεν κάνει κάτι για να σταματήσει τη συνέχιση της καταστροφής της κοινωνίας - το αντίθετο: δεν την απασχολεί καν (όπως και την τρόικα ασφαλώς). Και δεν μπορούν να ελπίζουν οι πολίτες αυτού του τόπου, γιατί η κυβέρνησή του “δεν διαθέτει κανένα απολύτως σχέδιο για την αντιμετώπιση της κατάστασης, (αντιθέτως) περιορίζεται απλώς στην πολιτική διαχείριση της αποτυχίας των Μνημονίων. Και αυτό δεν μπορεί να οδηγήσει πολύ μακριά ούτε την κυβέρνηση, αλλά ούτε και τη χώρα”, είναι η εκτίμηση του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ενδεικτικό της παραίτησης της συγκυβέρνησης είναι το γεγονός ότι -όπως είπε- δεν διεκδικεί πια την επόμενη δόση, όπως έπραττε ώς τώρα, αλλά (διεκδικεί) την... προηγούμενη! Ποια είναι συνεπώς, με δυο λόγια, η εικόνα της συγκυβέρνησης σήμερα; Πίσω από κλειστές πόρτες εκλιπαρεί Μέρκελ - τρόικα για την, για λίγο ακόμη, παραμονή της στην εξουσία, το αντάλλαγμα όμως της στήριξης που της παρέχουν οι σύμμαχοί της είναι βαρύ για την κοινωνία: απολύσεις, φόροι, νέες περικοπές στον ορίζοντα για συντάξεις και κατώτατο μισθό. “Το Μνημόνιο είναι κλινικά νεκρό”, απεφάνθη κλείνοντας τη σχετική αναφορά του ο Αλ. Τσίπρας.

Τελευταίο κρούσμα της κυβερνητικής παραλυσίας - υποταγής στην τρόικα, ήταν η στάση της στη συγχώνευση Εθνικής και Eurobank. Για τον ΣΥΡΙΖΑ -διευκρίνισε ο επικεφαλής του- το μείζον δεν είναι αυτή καθαυτή η συγχώνευση, αλλά "κάτω από ποιες προϋποθέσεις θα μπορέσει να συγκροτηθεί ένας πραγματικά δημόσιος τραπεζικός πυλώνας, που θα έχει ξεκάθαρη αναπτυξιακή οπτική και θα υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον". Σε κάθε περίπτωση πάντως, η αναστολή συγχώνευσης επιβεβαιώνει την αποτυχία του προγράμματος ανακεφαλοποίησης και τα ερωτήματα είναι "τεράστια για τα σχέδια της τρόικας σε ό,τι αφορά το μέλλον του ελληνικού τραπεζικού συστήματος", ιδίως μετά το κούρεμα των κυπριακών καταθέσεων.

 Εξωστρέφεια και δράση

Αν όμως είναι αυτή η εικόνα του κυβερνητικού στρατοπέδου, τι κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση για την κοινωνική σωτηρία; Με σταθμό λοιπόν το Ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε “εξωστρέφεια και συστηματική - αποτελεσματική δράση ως το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε. Και, όπως είπε ο Ένγκελς, 'ένα γραμμάριο δράσης αξίζει περισσότερο από έναν τόνο θεωρίας'. Παράλληλα -συνέχισε- το Συνέδριο, στις συνθήκες που γίνεται, έχει και μια άλλη μεγάλη αποστολή. Να κάνει σαφές και κατανοητό το εναλλακτικό μας πρόγραμμα. Την δράση της κυβέρνησης της Αριστεράς, από το πρώτο λεπτό μέχρι τους ευρύτερους μακροπρόθεσμους ορίζοντες και στόχους. Και ακόμα περισσότερο να συσπειρώσει γύρω από αυτό το πρόγραμμα μια μεγάλη, ισχυρή και αποφασιστική κοινωνική πλειοψηφία.

Σε αυτή την κατεύθυνση, εργαλείο μας είναι ένα μεγάλο ενιαίο ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα εξουσίας. Με όλα τα χαρακτηριστικά που αναλογούν σε κάτι τέτοιο. Αν η κοινωνία στρέφει προς τα εμάς τα μάτια, τις ελπίδες και την εμπιστοσύνη της, είμαστε υποχρεωμένοι να φανούμε αντάξιοι των περιστάσεων”, κατέληξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απαντώντας έτσι σε πολλά θέματα (χαρακτήρας κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, συμμαχίες, κρισιμότητα Ιδρυτικού Συνεδρίου κ.ο.κ.) που απασχολούν τα μέλη του νέου κόμματος.

Τέλος, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε ηχηρή απάντηση στον αντίπαλο για σειρά θεμάτων της επικαιρότητας (Χαλκιδική, Προανακριτική για λίστα Λαγκάρντ, διαπλοκή Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ και μεγάλων εκδοτικών συγκροτημάτων, Κύπρος κ.ά.).

(Πηγή: Ρεπορτάζ Ν. Παπαδημητρίου –

Δεν υπάρχουν σχόλια: