ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Κραυγή αφύπνισης η αυτοκτονία του συνταξιούχου φαρμακοποιού

Ένα λουλούδι στον τόπο θυσίας του φαρμακοποιού!

«To όνομα του νεκρού σήμερα είναι Δημοκρατία μα είμαστε 11 εκατομμύρια οι ζωντανοί και το όνομα μας είναι Αντίσταση», λέει η κόρη του Έμμυ

Για δεύτερη ημέρα σημειώνονται  επεισόδια στην Πλατεία Συντάγματος με πετροπόλεμο από την πλευρά των αγανακτισμένων πολιτών, για την αυτοκτονία του συνταξιούχου φαρμακοποιού, αλλά και με τα ΜΑΤ να κάνουν χρήση δακρυγόνων και να προσπαθούν να απωθήσουν με κάθε τρόπο τον κόσμο τόσο από τη λεωφόρο Αμαλίας όσο και από την πλατεία. Όπως αναφέρει το newsit.gr στην προσπάθειά τους  αυτή, τα ΜΑΤ χτυπούν αδιακρίτως με κλωτσιές και μπουνιές όποιον βρουν μπροστά τους, ακόμα και τους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ που καλύπτουν τα γεγονότα. Γύρω από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη έχουν στηθεί κιγκλιδώματα, ενώ οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα κατά της Αστυνομίας.
Οργή και θλίψη έχει προκαλέσει η αυτοκτονία του 77χρονου συνταξιούχου φαρμακοποιού που αυτοκτόνησε χθες στην πλατεία Συντάγματος. Το απόγευμα της Τετάρτης, χθες, πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο στο Σύνταγμα σε ένδειξη τιμής προς τον αυτόχειρα και διαμαρτυρίας για τα οικονομικά μέτρα που έχουν οδηγήσει μεγάλη μερίδα της ελληνικής κοινωνίας στην εξαθλίωση.
Πλήθος κόσμου συμμετείχε στο αυθόρμητο συλλαλητήριο μπροστά στο Κοινοβούλιο. Ήδη, από τα ξημερώματα σήμερα, δεκάδες πολίτες βρίσκονται στην πλατεία.
 «Το περιεχόμενο του σημειώματος είναι η φωνή του πατέρα μου, το πολιτικό περιεχόμενο της πράξης του» δηλώνει η κόρη του Έμμυ, στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Αναφέρει συγκεκριμένα η κόρη του Δημήτρη Χριστούλα:
«Το ιδιόχειρο σημείωμα του πατέρα μου, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες. Σε όλη τη ζωή υπήρξε ένας αριστερός αγωνιστής, ένας ανιδιοτελής οραματιστής. Η συγκεκριμένη πράξη του τέλους, είναι μια συνειδητή πολιτική πράξη, απολύτως συνεπής με όσα πίστευε και έπραττε όσο ζούσε. Στην πατρίδα μας, στην Ελλάδα, σκοτώνουν τα αυτονόητα.
Για κάποιους, για ''τα πεισματάρικα παιδιά της χίμαιρας", σε μια τέτοια κατάσταση, η αυτοκτονία μοιάζει αυτονόητη, όχι σα φυγή αλλά σαν κραυγή αφύπνισης.
Για το λόγο αυτό προσλαμβάνει ένα άλλο περιεχόμενο, αυτό το περιεχόμενο που τραγουδήσαμε παρέα για πρώτη φορά στη συναυλία του αγαπημένου μας Μίκη το 75, που τραγουδάγαμε πάντα στις δικές μας γιορτές και για τους δικούς μας νεκρούς... Κοιμήσου πατέρα, κι εγώ τραβάω στα αδέρφια μου και παίρνω τη φωνή σου.
Μόνο αυτό ονειρευόσουν για τους νέους και νομίζω τα κατάφερες.
Στο σημείο που έφυγες υπάρχει το σημείωμα, ενός νέου "To όνομα του νεκρού σήμερα είναι Δημοκρατία μα είμαστε 11 εκατομμύρια οι ζωντανοί και το όνομα μας είναι Αντίσταση".
Έμμυ Χριστούλα».

«Ηθελε με την αυτοκτονία του να στείλει πολιτικό μήνυμα. Ηταν έντονα πολιτικοποιημένος αλλά και οργισμένος» δήλωσε στην εφημερίδα ο Αντώνης Σκαρμούτσος, γείτονας και φίλος του.
Ο 77χρονος Δημήτρης Χριστούλας ήταν άνθρωπος που μετείχε στα κοινά, έντονα πολιτικοποιημένος στον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς, αλλά και οργισμένος με τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Ο αυτόχειρας δεν φαίνεται να είχε χρέη, ώστε εξαιτίας τους να οδηγήθηκε στην αυτοκτονία, είχε υποστεί όμως, όπως όλοι οι συνταξιούχοι, σημαντικές περικοπές στη σύνταξή του.

Ποιος ήταν ο συνταξιούχος αυτόχειρας;

Ο συνταξιούχος φαρμακοποιός, με καταγωγή από την Καρδίτσα, έμενε μόνος του σε μια πολυκατοικία επί της οδού Λασκαρίδη στους Αμπελοκήπους. Στη γειτονιά διατηρούσε φαρμακείο έως το 1994, οπότε το πούλησε και συνταξιοδοτήθηκε. Οι γείτονές του τον περιγράφουν ως «εξαιρετικό άνθρωπο», κοινωνικό, ευγενή, καλλιεργημένο, με πολιτική σκέψη και δράση στα κοινά.
«Δεν κατανοούσε την αδράνεια και ειδικά της νεολαίας», λέει ο Αντώνης Σκαρμούτσος και προσθέτει: «Μου το είχε πει πολλές φορές. Τα δύο τελευταία χρόνια ήταν έντονα προβληματισμένος από την κατάσταση. Μιλούσαμε για τα πολιτικά. Ηταν οργισμένος. Κατέβαινε στις διαμαρτυρίες στο Σύνταγμα και είχε κολλήσει για συμβολικούς λόγους την αφίσα με το "Δεν πληρώνω" στο μπαλκόνι του».
Παρά το γεγονός ότι είχε την αφίσα με το «Δεν πληρώνω» στο μπαλκόνι του, ο Δημήτρης Χριστούλας δεν είχε χρέη. Αντίθετα, σύμφωνα με πληροφορίες, προχθές το βράδυ έσπευσε να πληρώσει τα κοινόχρηστα της πολυκατοικίας πολύ νωρίτερα από ό,τι συνήθιζε και δικαιολόγησε τη βιασύνη του λέγοντας ότι μπορεί να έμπαινε σε νοσοκομείο.
Στη γειτονιά αναφέρθηκε ότι τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας, ο ίδιος όμως στους γνωστούς του δεν είχε πει κάτι τέτοιο. 

«Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κυριολεκτικά τη δυνατότητα επιβίωσής μου που στηριζόταν σε μία αξιοπρεπή σύνταξη που επί 35 χρόνια εγώ μόνον (χωρίς ενίσχυση κράτους) πλήρωνα γι'αυτή.
»Επειδή έχω μία ηλικία που δεν μου δίνει την ατομική δυνατότητα δυναμικής αντίδρασης (χωρίς βέβαια να αποκλείω αν ένας Έλληνας έπαιρνε το καλάσνικοφ, ο δεύτερος θα ήμουν εγώ) δεν βρίσκω άλλη λύση από ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για την διατροφή μου.
»Πιστεύω πως οι νέοι χωρίς μέλλον, κάποια μέρα θα πάρουν τα όπλα και στην πλατεία Συντάγματος θα κρεμάσουν ανάποδα τους εθνικούς προδότες όπως έκαναν το 1945 οι Ιταλοί στον Μουσολίνι (πιάτσα Πορέτο του Μιλάνου)».

Το μήνυμα του αυτόχειρα έγινε αντιληπτό από τους συμπολίτες του, που άφησαν ανάλογα μηνύματα και λουλούδια στο σημείο που έβαλε τέλος στη ζωή του.
Από τα ξημερώματα, σήμερα, κόσμος κοντοστέκονταν στο σημείο, ή παρέμενε στην πλατεία για αρκετή ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: