ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

«Στον πόλο της συγκυβέρνησης αντίπαλος η ενότητα της Αριστεράς»

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Ο Τάσος Κορωνάκης μίλησε για τις πολιτικές εξελίξεις στην έκτακτη συνέλευση των μελών του ΣΥΝ στην Πάτρα

  «Πρωτοφανείς εκβιασμοί ασκήθηκαν από την ημέρα που ο Γ. Παπανδρέου μίλησε για το σχεδιαζόμενο δημοψήφισμα με αντικείμενο μέσα ή έξω από το ευρώ. Ο εκβιασμός που εξαπέλυσε τελικά ξέσπασε σε βάρος του. Και φτάσαμε μετά τα ανήκουστα γεγονότα του περασμένου Σαββατοκύριακου η Βουλή να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης σε έναν Πρωθυπουργό για να παραιτηθεί την επομένη ημέρα κι έναν Πρόεδρο Δημοκρατίας που δρομολογεί μια συγκυβέρνηση για να δώσει διέξοδο σε μια κρίση που δεν είδε και δεν έλυσε η Βουλή, μα ούτε η προσφυγή στη λαϊκή βούληση. Ζούμε καταστάσεις αντιδημοκρατικής εκτροπής».
      Με τα παραπάνω ξεκίνησε την ενημέρωση των μελών του ΣΥΝ στην Πάτρα, ο Τάσος Κορωνάκης, μέλος της Π.Γ. του κόμματος, που μίλησε την Δευτέρα στην Πάτρα, στο ΜΛΤ.
     Στην σε έκτακτη συνέλευση του ΣΥΝ που απευθύνθηκε ο Τ. Κορωνάκης, μίλησε ακόμη για ανοικτή παρέμβαση στην πολιτική ζωή του τόπου από τον Όλι Ρεν, την Μέρκελ, τον ΣΕΒ, ακόμη και την Εκκλησία.  Ο Σαμαράς υποχώρησε στην πρώτη πίεση και από το «έπεσαν οι μάσκες» που κατηγόρησε τον Παπανδρέου φτάσαμε να πέσει η μάσκα του αντιμνημονιακού προσώπου της ΝΔ.
     Είπε ακόμη ότι η επιδίωξη του Παπανδρέου ήταν να μην πάμε σε εκλογές. Ασκήθηκε άγριος εκβιασμός για το ευρώ. Και το δημοψήφισμα το φοβόντουσαν γι αυτό δεν το ήθελαν, είπε και επισήμανε, μπορούσε να καταλήξει και αντίστροφα. Σήμερα η κλεψύδρα αδειάζει, το περιεχόμενό της δεν μετακινούνται οι ψηφοφόροι από το ένα κόμμα του δικομματισμού στο άλλο.
  Υπενθύμισε ότι ο Λουκάς Παπαδήμος αρνιόταν την συμφωνία για το κούρεμα των τραπεζικών ομολόγων για να μην κοπεί το κέρδος των τραπεζών, τώρα με τα μέτρα που περιλαμβάνει η συμφωνία της 26 Οκτωβρίου δεν αντιδρά για το κούρεμα. Αλλά τα επόμενα χρόνια θα είναι ο μεσαίωνας για την χώρα μας εάν η συγκυβέρνηση  ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που θα αναλάβει ψηφίσει τα μέτρα που δεσμεύτηκε ο Παπανδρέου με την βοήθεια του ΛΑΟΣ και την πιθανή ανοχή της ΔΗΜΑΡ.
     Δεν παρέλειψε να τονίσει ο Τ. Κορωνάκης για τον χώρο του ΣΥΝ: «Θα δεχθούμε  επιθέσεις από τα ΜΜΕ, ότι οδηγούμε εμείς την χώρα στην έξοδο από την ευρωζώνη, αλλά ας κοιτάξουμε γύρω μας. Η Ιταλία μπαίνει στο ΔΝΤ, η Γαλλία επιβάλλει το μεγαλύτερο πρόγραμμα λιτότητας, από το 1945, ύψους 100 δις, στην Γερμανία η ανεργία ανεβαίνει αλματωδώς, πως θα μας βγάλουν από το ευρώ, που θα διαλύσει η ευρωζώνη την επόμενη  ώρα.
     Η κρίση θα έχει βάθος και διάρκεια, προειδοποίησε ο Τ. Κορωνάκης και προέταξε την ανάγκη για δομές της Αριστεράς που θα βοηθούν τους πληττόμενους πολίτες, όπως κοινωνικά παντοπωλεία, προγράμματα βοηθείας από τους δήμους, αντίσταση στην ΔΕΗ, που την βάζουν μπροστά για να εισπράξουν το χαράτσι με την απειλεί ότι θα κόψουν το ρεύμα στους αρνούμενους, άρνησης πληρωμής. Κι αναρωτήθηκε, φαντάζεστε είκοσι χιλιάδες Πατρινοί να μην πληρώσουν το χαράτσι  στη ΔΕΗ, ποιος θα έχει το σθένος να κόψει το ρεύμα του καθενός;  
  Τις ερχόμενες μέρες θα αναπτυχθούν αγώνες που έχει ανάγκη ο λαός  μας, για να αντιταχθεί στον αντιμνημονιακό πόλο της συγκυβέρνησης, και αυτό μπορεί να το κάνει μόνον ένας πόλος της Αριστεράς, που θα περιλαμβάνει από τους πολίτες που αποδεσμεύονται από τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, μέχρι το ΚΚΕ, τους συντρόφους της ΔΗΜΑΡ και τις άλλες αριστερές δυνάμεις. Στον πόλο των κομμάτων του μνημονίου να αντιτάξουμε την ενότητα της Αριστεράς. Και αποκάλυψε ότι υπάρχει σε εξέλιξη συζήτηση με αριστερές κινήσεις πέραν από το ΣΥΡΙΖΑ.
     Μιλώντας για την τύχη του νομίσματος και της ευρωζώνης τόνισε: Η μάχη γίνεται με βάση τις πολιτικές και όχι το νόμισμα. Απαιτούμε με αγώνα εντός της Κοινότητας την αντικατάσταση των πολιτικών της από μια νέα Ευρώπη των λαών. Και κατέληξε: Όπως την διαχειρίζονται οι νεοφιλελεύθερες δυνάμεις σήμερα την Ευρωζώνη, είναι σίγουρο περισσότερο από 50% ότι μπορεί να την οδηγήσουν στη διάλυση, κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: