ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Πρωτοδικείο Καλαμάτας: Απαγόρευσε την διακοπή ρεύματος


Χωρίς λεζάντα.

Και νέοι δήμοι προστίθενται στον αγώνα ενάντια στο χαράτσι, ενώ το Υπουργείο κάνει ένα βήμα πίσω για να καλμάρει τις αντιδράσεις της κοινωνίας

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας, σε αντίθεση με αυτό της Θεσσαλονίκης, με προσωρινή διαταγή του, απαγόρευσε στη ΔΕΗ τη διακοπή παροχής ηλεκτροδότησης μέχρι τη συζήτηση αιτήσεως ασφαλιστικών μέτρων σε οικογένεια που δεν πλήρωσε το ειδικό τέλος υποστηρίζοντας ότι είχε υπολογιστεί με λανθασμένο τρόπο. Η οικογένεια είχε πληρώσει έγκαιρα στη ΔΕΗ το ποσό το οποίο αντιστοιχεί στην κατανάλωση του ρεύματος, δημοτικά τέλη, δημοτικούς φόρους, ΕΡΤ και ΦΠΑ. Ωστόσο, επικαλούμενη οικονομική δυσχέρεια, δήλωσε ότι αδυνατεί να καταβάλλει 2.235,60 ευρώ για "το εσφαλμένο και υπέρογκο Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενης Επιφάνειας Ακινήτων". Όπως ανέφερε στην προσφυγή, αφενός υπήρχε λανθασμένη αντικειμενική τιμή ζώνης για τον υπολογισμό του ύψους του τέλους και αφετέρου είχε γίνει χρέωση σε παραπάνω τετραγωνικά μέτρα από την πραγματικά δομημένη επιφάνεια.
Εξάλλου, νέοι δήμοι καθημερινά μπαίνουν στον χορό των αντιδράσεων ενάντια στο χαράτσι. Ηράκλειο Αττικής, Νέα Σμύρνη, Ιωάννινα, Πρέβεζα, Τήνος, Μήλος είναι μερικοί από αυτούς, ενώ ο δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας αποφάσισε να προχωρήσει σε κατάληψη του πρακτορείου της ΔΕΗ στη Λεωφόρο Σαλαμίνας την προσεχή Δευτέρα το πρωί με τη συμμετοχή φορέων και σωματείων της πόλης.

Διευκολύνσεις με δόσεις στο χαράτσι
 
Τα πρώτα καλά νέα για το κίνημα ενάντια στο χαράτσι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ ήρθαν από την Καλαμάτα, όπου το τοπικό Μονομελές Πρωτοδικείο απαγόρευσε προσωρινά τη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε οικογένεια που αρνήθηκε να πληρώσει το ειδικό τέλος. Την ίδια ώρα, διευρύνεται το μέτωπο των αντιδράσεων, με νέους δήμους να προστίθενται στον κατάλογο αυτών που αποφασίζουν να στηρίξουν νομικά τους δημότες τους, ενώ εξαιτίας των τεράστιων διαστάσεων που έχει λάβει το θέμα η κυβέρνηση φαίνεται ότι αναγκάζεται να προχωρήσει σε μικρή αναδίπλωση.
Πιο συγκεκριμένα, σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Οικονομικών, με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων και της ηγεσίας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), δόθηκε εντολή από τον Ευ. Βενιζέλο να συμπληρωθεί η σχετική υπουργική απόφαση ώστε να λυθούν προβλήματα κοινωνικού χαρακτήρα που έχουν προκύψει για διάφορες κοινωνικές ομάδες. Ο υπουργός Οικονομικών ζήτησε επίσης η είσπραξη του ειδικού τέλους για το 2012 μέσω της ΔΕΗ να κατανεμηθεί στις περισσότερες δυνατές δόσεις. Αποφασίστηκε ακόμη η ΔΕΗ να στείλει στους δήμους όλα τα μηχανογραφημένα στοιχεία που αντιστοιχούν στα ακίνητα κάθε δήμου, προκειμένου αυτοί με τη σειρά τους να καλέσουν τους δημότες τους να διορθώσουν προβλήματα που έχουν τυχόν παρατηρηθεί. Αν προκύψει ζήτημα συμψηφισμών, αυτοί θα γίνουν στις επόμενες δόσεις.
Πάντως, στη σύσκεψη υποστηρίχθηκε ότι η ροή εξόφλησης του τέλους μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ είναι ικανοποιητική και είναι αντίστοιχη με τη συνήθη ροή εξόφλησης των τιμολογίων της ΔΕΗ. Παράλληλα, διατυπώθηκε ο ισχυρισμός ότι η προσωρινή διάταξη του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Καλαμάτας έχει εκδοθεί καθ' υπέρβαση της δικαιοδοσίας των πολιτικών δικαστηρίων σε σχέση με ζητήματα βεβαίωσης και είσπραξης φόρων και τελών, και αναφέρθηκε ότι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου, όπως αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου, "να μη δημιουργούνται ψευδείς εντυπώσεις στους πολίτες". Τέλος, αποφασίστηκε ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής να κινήσει τη διαδικασία καταλογισμού πειθαρχικών ευθυνών σε μεμονωμένες περιπτώσεις δημάρχων που, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους του υπουργείου, "θέλουν να εμφανίζονται ως 'ηγέτες' ενός κινήματος άρνησης εφαρμογής του νόμου".
Είχε προηγηθεί συνάντηση αργά προχθές το βράδυ του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Π. Οικονόμου με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και τον πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ). Σ' αυτήν ο Π. Οικονόμου αναγκάστηκε να παραδεχθεί τουλάχιστον ότι η διαδικασία καταβολής του τέλους παρουσιάζει δυσλειτουργίες και ατέλειες, ενώ υποσχέθηκε ότι θα προχωρήσει άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση για την επίλυση των προβλημάτων, χωρίς όμως να δεσμευτεί σε ποια κατεύθυνση θα είναι αυτή η ρύθμιση.


Πρόταση πέρα για πέρα

Θετικά υποδέχτηκε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ την πρόταση του Α. Σαμαρά στη Βουλή για μη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε όσους αποδεδειγμένα δεν έχουν να πληρώσουν το ειδικό τέλος.
Σε ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ επισημαίνει ότι «επειδή η δράση μας δεν χαρακτηρίζεται από εμπάθεια, αλλά βασίζεται στις προτάσεις μας και στις αρχές του συνδικαλιστικού κινήματος και παρά την αντίθεσή μας στις θέσεις που έχει διατυπώσει ο κ. Σαμαράς για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, αλλά και τους χαρακτηρισμούς του εναντίον μας, δεν μπορούμε παρά να αναγνωρίσουμε ότι η πρότασή του προς τη νέα κυβέρνηση είναι πέρα για πέρα σωστή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: