ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Απώλειες 3 δισ. ευρώ για τα ασφαλιστικά Ταμεία των εργαζομένων


Άμεσα θα πληγούν οι συνταξιούχοι από το νέο Μνημόνιο. Θα προστρέχουν με αγωνία στα γκισέ για την σύνταξή τους.
Το ποσό χρηματοδότησης του ΙΚΑ μειώνεται κατά 41,6%, από τα 3,6 δισ. πέφτει στα 2,1 δισ. ευρώ. Την ίδια στιγμή εκτιμάται πως τα Ταμεία θα χάσουν άλλα 452 εκατ. ευρώ από τη μείωση των εισφορών λόγω της κρίσης
 
Της
ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΚΟΚΚΑΛΙΑΡΗ

Φέτος η χρηματοδότηση του ΙΚΑ δεν αρκεί για να καταβληθούν οι συντάξεις, με αποτέλεσμα να αναζητείται ζεστό χρήμα, γεγονός που δείχνει τι πρόκειται να επακολουθήσει το 2012.
"Μαχαίρι" μπαίνει στη χρηματοδότηση προς τα ασφαλιστικά ταμεία, η οποία την επόμενη χρονιά με βάση τον προϋπολογισμό θα είναι μειωμένη κατά 9,1%, με τις απώλειες για τα μεγάλα Ταμεία να προσεγγίζουν τα 3 δισ. ευρώ. Παράλληλα οι ασφαλιστικοί φορείς θα δουν τα έσοδα από τις εισφορές να μειώνονται κατά 452 εκατ. ευρώ, ενώ στόχος είναι οι συνολικές δαπάνες να περιοριστούν κατά 2 δισ. (τα 220 εκατ. από τη μείωση της δαπάνης για τις συντάξεις).
Ενδεικτικό της έκτασης των περικοπών είναι πως το ΙΚΑ βλέπει το ποσό της χρηματοδότησής του να μειώνεται κατά 41,6% και να πέφτει από τα 3,6 στα 2,1 δισ. ευρώ. Πρέπει να σημειωθεί πως φέτος η χρηματοδότηση του Ιδρύματος δεν αρκεί για να καταβληθούν οι συντάξεις, με αποτέλεσμα να αναζητείται? ζεστό χρήμα για να βγει η χρονιά (κάτι που είναι ενδεικτικό για το τι θα ακολουθήσει την επόμενη χρονιά).
Μειωμένη κατά 23,5% είναι και η χρηματοδότηση στον ΟΓΑ, ενώ 10,6% χάνει ο ΟΑΕΕ (που φέτος? αναζητεί 100 εκατ. για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του). Συνολικά η χρηματοδότηση προς τα Ταμεία και τον ΟΑΕΔ θα πέσει από τα 16,5 στα 15 δισ. ευρώ, δηλαδή θα περικοπεί κατά 1,5 δισ. ευρώ.
Οι συνολικές δαπάνες που προβλέπονται στον κοινωνικό προϋπολογισμό -Ταμεία, νοσοκομεία- θα μειωθούν τη νέα χρονιά κατά 2 δισ. ευρώ. Ο στόχος αυτός αναμένεται να επιτευχθεί από τη μείωση της δαπάνης για συντάξεις κατά 220 εκατ. ευρώ, της δαπάνης του προσωπικού κατά 254 εκατ. αλλά και των γενικότερων εξόδων (π.χ. εξόφληση υποχρεώσεων από τα νοσοκομεία).
Τα συνολικά έσοδα του κοινωνικού προϋπολογισμού προβλέπονται μειωμένα κατά 579 εκατ. ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης ύφεσης και της απώλειας εσόδων από τόκους λόγω του "κουρέματος" του δημόσιου χρέους. Συγκεκριμένα τα έσοδα από τόκους αναμένεται να πέσουν από 1,1 δισ. στα 615 εκατ. ευρώ. Την ίδια στιγμή τα έσοδα των Ταμείων από τις ασφαλιστικές εισφορές εκτιμάται πως θα μειωθούν κατά 452 εκατ. ευρώ εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Ενα μέρος αυτής της απώλειας -περίπου 150 εκατ. ευρώ- αναμένεται να καλυφθεί από το νεοσύστατο Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών (όπου πηγαίνουν τα έσοδα από τις ειδικές εισφορές των συνταξιούχων).
Για παράδειγμα, αναμένεται να συγκεντρωθούν 540 εκατ. από την εισφορά αλληλεγγύης που επιβλήθηκε στις κύριες συντάξεις και 170 εκατ. από την εισφορά στις επικουρικές (τα αντίστοιχα ποσά φέτος είναι 450 και 50 εκατ.).
Οριακή είναι η αύξηση στις δαπάνες για συντάξεις στο Δημόσιο, παρά τη μαζική φυγή που είναι σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα οι δαπάνες για συντάξεις θα αυξηθούν περίπου κατά 80 εκατ., ενώ τα έσοδα θα πέσουν κατά 100 εκατ. Σημειώνεται πως φέτος εκτιμάται πως θα φτάσουν τις 430.947 οι συνταξιούχοι του Δημοσίου, δηλαδή θα αυξηθούν κατά 20.000 άτομα σε σχέση με πέρυσι. Αξίζει να σημειωθεί πως το 2007 οι συνταξιούχοι του Δημοσίου δεν ξεπερνούσαν τις 376.240.

 (Από το ΕΘΝΟΣ.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: