ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Τι υπάρχει πίσω από την επίθεση της εφημερίδας «Κόσμος» της Πάτρας;


Από το καρτ στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας.

Στόχος δύο δημοσιογράφοι και το attacktv - Ποιοι και γιατί έχουν ενοχληθεί σφόδρα για τα ερωτήματα σχετικά με το καρτ;


«Έβριζαν το καρτ... για να τα "τσεπώσουν"», τιτλοφορείται σημερινό (Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011) δημοσίευμα της εβδομαδιαίας εφημερίδας "Κόσμος", διά του οποίου το εν λόγω έντυπο στρέφεται εναντίον δύο δημοσιογράφων, που εργάζονται, από τις αρχές του χρόνου, με σύμβαση έργου, στο Δήμο Πατρέων, κι εμμέσως κατά ιστοσελίδας, την οποία η εφημερίδα "Κόσμος" δεν αναφέρει, επειδή η τελευταία έθεσε θέμα, ζητώντας να πληροφορηθεί η κοινή γνώμη το πώς, το γιατί και σε ποιους δόθηκαν από την Περιφέρεια και το Δήμο χιλιάδες ευρώ και φέτος για τη διοργάνωση των αγώνων καρτ.
Είναι προφανές ότι κάποιοι δεν έχουν κατανοήσει κι έχουν μπερδέψει το ρόλο τους μέσα στην τοπική κοινωνία και γενικά απέναντι στους φορολογούμενους πολίτες, που απαιτούν να πληροφορούνται και να γνωρίζουν για τις αποφάσεις που λαμβάνονται και που τους επηρεάζουν θετικά ή αρνητικά.
Ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός το πώς η εφημερίδα "Κόσμος" επανέρχεται, δύο μήνες περίπου μετά τα δημοσιεύματα, θέτοντας το θέμα του καρτ και των αναρτήσεων που έγιναν και αναλαμβάνοντας ρόλο "τιμωρού" όσων άσκησαν κριτική. Γιατί, άραγε, η εφημερίδα συμπεριφέρεται σαν να έχει σχέση με την υπόθεση καρτ; Γιατί η εφημερίδα επιτίθεται σε όσους θέτουν εύλογα ερωτήματα για τη συγκεκριμένη διοργάνωση;
Να, λοιπόν, που στα αρχικά τρία ερωτήματα προστίθενται και νέα.
Το attacktv.gr πρώτο είχε αποκαλύψει ότι στο Περιφερειακό Συμβούλιο, από μερίδα της παράταξης του Περιφερειάρχη, κ. Κατσιφάρα, αλλά και από την πλευρά των συμβούλων της παράταξης που ανήκει στη Ν.Δ.,  εγκρίθηκαν 59.000 ευρώ, με απευθείας ανάθεση (χωρίς διαγωνισμό), για το κάρτ. Επίσης, το attacktv.gr ήταν αυτό που είχε αποκαλύψει ότι και ο Δήμος έδωσε αρχικά άλλα 48.000 ευρώ για τη διοργάνωση. Και το attacktv.gr ήταν αυτό που έθεσε τα ερωτήματα πού πήγαν τα λεφτά αυτά και τι απέφερε στην πόλη η εν λόγω διοργάνωση.
Έρχεται λοιπόν, σήμερα, αρκετό διάστημα μετά, ο "Κόσμος" και στο δημοσίευμά του επιχειρεί να "ποινικοποιήσει" την εργασία που προσφέρουν καθημερινά στο Δήμο δύο δημοσιογράφοι, συνεργάτες του attacktv.gr, κατηγορώντας τους ότι: «Μέσα από το ηλεκτρονικό μέσο στον οποίο εργάζονται… διαμαρτύρονταν έντονα για την απόφαση του Δήμου Πατρέων να στηρίξει οικονομικά τον αγώνα καρτ που διεξήχθη στις αρχές Οκτωβρίου στην Πάτρα και μάλιστα με τεράστια οργανωτική επιτυχία και διαφημιστική απόδοση για την πόλη, όμως από την άλλη… τα τσέπωναν και μάλιστα "χοντρά" για την εργασία τους (με ανάθεση) στον ίδιο φορέα (Δήμος Πατρέων). Ο λόγος για δύο δημοσιογράφους (μια γυναίκα και έναν άνδρα), που εργάζονται στο ίδιο ηλεκτρονικό μέσο (στο διαδίκτυο) και οι οποίοι όταν ήταν να εγκριθεί το κονδύλι το οποίο θα έδινε ο Δήμος ως ενίσχυση για τους αγώνες καρτ, είχαν "σκυλιάσει"».
Και καταλήγει το συγκεκριμένο δημοσίευμα: «Κι όμως, οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι "τσέπωναν" την ίδια ώρα… 35.000 (20.000 ευρώ η γυναίκα και 15.000 ευρώ ο άνδρας) για… "δημοσιογραφικές εργασίες" του Δήμου».
Πέραν του τι θα πράξουν οι δύο θιγόμενοι, από το δημοσίευμα της εφημερίδας "Κόσμος", δημοσιογράφοι ώστε να προστατέψουν την τιμή τους, την υπόληψή τους και την εργασία τους από την επίθεση που δέχονται, σαν να ήταν αυτοί που έθιξαν συμφέροντα τρίτων, το attacktv.gr, "ακηδεμόνευτο" όπως ήταν και είναι, θα συνεχίσει να αναζητά και να δημοσιεύει την αλήθεια, όσο κι αν αυτό ενοχλεί μεμονωμένα ή και οργανωμένα συμφέροντα, και μάλιστα θα επανέλθει, όταν θα έχει συγκεντρώσει τα στοιχεία για νέες αποκαλύψεις.
(Από το attack.tv)

Δεν υπάρχουν σχόλια: