ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Όλοι ψάχνονται στο ΠΑΣΟΚ για την επόμενη μέρα, μην είναι οδυνηρή!


Μπορεί να εικονίζονται μαζί, δεν σημαίνει όμως κι ότι την ηγεσία θα διεκδικήσουν μαζί.
Μόνον ο Ευ. Βενιζέλος δεν έχει αρχίσει ακόμη να βαράει τα όργανα για τη διαδοχή, παραμένει όμως παρών, όπως και οι άλλοι δελφίνοι

Με ελάχιστες εξαιρέσεις ο ένας μετά τον άλλο τα υψηλόβαθμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ υποδεικνύουν στο Γιώργο Παπανδρέου την ανάγκη να ανοίξει θεσμικά και συντεταγμένα -και μάλιστα προ των εκλογών- τη συζήτηση για την ιδεολογία, τη στρατηγική και ενδεχομένως και για την ηγεσία του κόμματος.
Σε βαθιά εσωστρέφεια -παρά το γεγονός ότι πολλοί την αποκηρύσσουν ως βλαπτική- έχει περιέλθει το ΠΑΣΟΚ, που ενώ πρέπει να παραμείνει «σταθερό» για να μην κινδυνεύει η ισορροπία της κυβέρνησης Παπαδήμου πρέπει να «αλλάξει» για να προετοιμαστεί για τις εκλογές του Φεβρουαρίου, όπως ομολογεί το σύνολο των στελεχών του.
Με εξαίρεση τον Ευάγγ. Βενιζέλο που έχει αποφύγει οποιαδήποτε αναφορά ή κίνηση που θα μπορούσε να εκληφθεί ως εναρκτήριο λάκτισμα του «παιχνιδιού» εκ μέρους του, τον Ανδρέα Λοβέρδο ο οποίος δηλώνει «κάνουν λάθος όσοι θέτουν τώρα θέμα αλλαγής ηγεσίας», την Αννα Διαμαντοπούλου και τον Γ. Ραγκούση, που έχουν επιλέξει προς το παρόν τη σιωπή, ο ένας μετά τον άλλο τα υψηλόβαθμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ υποδεικνύουν στο Γιώργο Παπανδρέου την ανάγκη να ανοίξει θεσμικά και συντεταγμένα -και μάλιστα προ των εκλογών- τη συζήτηση για την ιδεολογία, τη στρατηγική και ενδεχομένως και για την ηγεσία.
Ήρθε και η σειρά του Πέτρου Ευθυμίου να καλέσει τον κ. Παπανδρέου να ξεκαθαρίσει τη θέση του και μάλιστα πριν από τις εκλογές και να ανοίξουν οι διαδικασία που ορίζει το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ. «Πρέπει να προηγηθούν των εκλογών συντεταγμένες διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ, όπως προβλέπει το Καταστατικό μας, ώστε να έχουμε ένα ξεκάθαρο τοπίο», είπε ο Πέτρος Ευθυμίου προτρέποντας τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να ανοίξει και να ξεκινήσει αυτές τις διαδικασίες, ξεκαθαρίζοντας και τη θέση του. «Δεν είναι δυνατόν να πας έτσι στις εκλογές», έλεγε χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας, επισημαίνοντας ότι το κόμμα εμφανίζει «εικόνα χυλού» και είναι ανάγκη να ανασυνταχθεί. «Ολοι μας που έχουμε υπηρετήσει αυτό το χώρο δεκαετίες, δεν θέλουμε να δείχνει αυτή την εικόνα που εμφανίζει.
Δεν είναι δυνατόν να πας έτσι στις εκλογές, θα είναι άδικο για το ΠΑΣΟΚ, για την ιστορία μας, για την παράδοσή μας», είπε χαρακτηριστικά και εκτίμησε με μία ισχυρή δόση αισιοδοξίας και κόντρα στα ζοφερά ευρήματα των δημοσκοπήσεων ότι «υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που προσδοκούν ακόμη από την παράταξη, εφόσον βέβαια αλλάξει». Τη βεβαιότητά του ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έχει αποδείξει ότι δεν «γαντζώνεται σε καρέκλες» και «έχει αποδείξει ότι υπάρχει μια γενναιότητα» εξέφρασε ερωτηθείς σχετικά ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γ. Πεταλωτής. Αν και υπογράμμισε πως πρέπει να αποφευχθεί «πάση θυσία εσωστρέφεια και μιζέρια στο ΠΑΣΟΚ», είπε ότι «αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι θα ανεχθούμε από εδώ και πέρα να γινόμαστε και βορά του οποιουδήποτε θέλει να δει το ΠΑΣΟΚ να συρρικνώνεται, να διαλύεται ή να πληρώνει ακόμη περισσότερο τις συνέπειες μιας κρίσης».
Να τεθούν όλα στο τραπέζι με πρωτοβουλία του ίδιου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ πριν, και αν χρειαστεί και μετά τις εκλογές, επιθυμεί και η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου. «Νομίζω ότι αυτή η συζήτηση αφορά τα πάντα. Δεν αφορά μόνο θεσμούς ή μόνο τρόπο λειτουργίας ή μόνο κυρίως με ποιο πρόταγμα ή αφήγημα, με ποια πορεία, με ποιους στόχους πάμε και συζητούμε με τον κόσμο, τι λέμε για τα λάθη μας, τι λέμε και για το έργο μας όμως, γιατί έχουμε κάνει ένα πολύ σημαντικό έργο. Ολα αυτά πρέπει να συζητηθούν, όλα αυτά πρέπει να μπουν στην ατζέντα? Φυσικά, και σε πρόσωπα. Δεν μπορείς να πεις ότι συζητώ για την απλή ανασυγκρότηση ενός κόμματος χωρίς να συζητήσω και για τα πρόσωπα», ανέφερε η κ. Χριστοφιλοπούλου.
Να καταβληθεί προσπάθεια ώστε το ΠΑΣΟΚ να «ξαναστηθεί» στα πόδια του ή να συμβιβαστεί με «την άλλη πραγματικότητα που έρχεται», ανέφερε και ο Παντελής Οικονόμου, αποφεύγοντας να εισέλθει στη συζήτηση περί προσώπων και ηγεσίας. «Έχουμε δύο επιλογές: ή προσπαθούμε να ξαναστήσουμε το ΠΑΣΟΚ στα πόδια του με την ιδιότητα του κύριου, αν όχι αποκλειστικού, εκφραστή της παράταξης ή συμβιβαζόμαστε σε μία άλλη πραγματικότητα που την βλέπω σιγά σιγά να διαμορφώνεται.
Δεν λέω αν θα συνεχιστεί, μπορεί να ανατραπεί άρδην αυτό το σκηνικό, να ανασύρονται διάφορες μικρότερες δυνάμεις με διάφορες αιτίες και αφορμές και να αποκτήσει η παράταξη πολυκομματική έκφραση, όπως είχε και πριν από τη δικτατορία», είπε ο κ. Οικονόμου. Δεν απάντησε στο ερώτημα «με ποιον θα πάει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές», διότι, όπως είπε, πρώτα πρέπει να απαντηθεί ποιος θα είναι ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ στο σκηνικό που διαμορφώνεται και «αν θα πάμε με πολλά κόμματα ή με ένα κόμμα στο μέλλον». «Εδώ φαίνεται ότι υπάρχει πρόβλημα με το εργαλείο, το οποίο εκφράζει την παράταξη. Αυτό πρέπει να το λύσουμε? Από εκεί και πέρα, είναι πολύ εύκολο να λύσουμε και το θέμα των εκλογών», εκτίμησε.
«Πρέπει να προηγηθούν των εκλογών συντεταγμένες διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ, όπως προβλέπει το Καταστατικό μας, ώστε να έχουμε ένα ξεκάθαρο τοπίο», είπε ο Πέτρος Ευθυμίου προτρέποντας τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να ανοίξει και να ξεκινήσει αυτές τις διαδικασίες, ξεκαθαρίζοντας και τη θέση του.
«Δεν είναι δυνατόν να πας έτσι στις εκλογές», έλεγε χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας, επισημαίνοντας ότι το κόμμα εμφανίζει «εικόνα χυλού».
Τη βεβαιότητά του ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έχει αποδείξει ότι δεν «γαντζώνεται σε καρέκλες» και «έχει αποδείξει ότι υπάρχει μια γενναιότητα» εξέφρασε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γ. Πεταλωτής.
Να τεθούν όλα στο τραπέζι με πρωτοβουλία του ίδιου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ πριν, και αν χρειαστεί και μετά τις εκλογές, επιθυμεί και η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: