ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Σωρός από προσφυγές στο Σ.τ.Ε. για το χαράτσι της ΔΕΗ


Από την κατάληψη της ΔΕΗ Πάτρας την Δευτέρα 21-11-11. Στη φωτογραφία ο δήμαρχος Πατρέων Γ. Δημαράς έδωσε παρών συζητώντας με τους πολίτες.
Θα συζητηθούν στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου την άλλη Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Πληθαίνουν οι προσφυγές στο Σ.τ.Ε. κατά του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών, που θα εισπραχθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και των άλλων εταιρειών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, ενόψη της εκδίκασης που θα γίνει την άλλη Παρασκευή 2-12-11.
Προσφυγές κατέθεσαν μέχρι σήμερα η ΑΔΕΔΥ και ο Δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη, ενώ υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες μέρες ανάλογες προσφυγές είχαν καταθέσει οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Θεσσαλονίκης, Βόλου, Ηρακλείου, Σύρου και Καβάλας, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου και το Επιμελητήριο Καβάλας.
Η πρώτη προσφυγή κατά του τέλους έχει κατατεθεί από το Σωματείο «Έλληνες Φορολογούμενοι» και την Ανώνυμη Εταιρεία «Eurocapital» και ακολούθησαν οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Αθηνών και Καλαμάτας, οι δικηγόροι Αντώνης Αργυρός και Σπύρος Φραντζής, ιδιοκτήτης γκαρσονιέρας 48 τετραγωνικών μέτρων με μηνιαίο εισόδημα 361 ευρώ (ετήσιο 4.332 ευρώ), ο οποίος καλείται να πληρώσει χαράτσι 350 ευρώ, όπως και άλλοι ιδιοκτήτες ακινήτων.
Όλοι στρέφονται κατά της απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών (εκδόθηκε κατ' εξουσιοδότηση του Ν. 4021/2011) με την οποία καθορίζεται ο τρόπος και η διαδικασία είσπραξης του έκτακτου ειδικού τέλους.
Οι προσφυγές θα συζητηθούν στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου την άλλη Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011. Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι το «χαράτσι» δεν είναι ειδικό τέλος, αλλά επιβολή νέου φόρου, που είναι αντίθετη σε πλειάδα συνταγματικών διατάξεων (αντίθετη στα άρθρα 1, 2, 4, 5, 20, 26, 48, 78 και 101 του Συντάγματος) και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) που προστατεύει την ιδιοκτησία.

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ

Στην Πάτρα, από σήμερα άρχισε την λειτουργία του το αρμόδιο Γραφείο του Δήμου, στο οποίο θα προσφεύγουν οι Πατρινοί που θα τύχει να τους κόψει το ρεύμα η ΔΕΗ. Σύμφωνα με την ομόφωνη πρόσφατη απόφαση του Δημοτικοι\ύ Συμβουλίου, ο Δήμος θα επανασυνδέει το ρεύμα από την κολόνα του δημοτικού φωτισμού. Οι ενδιαφερόμενοι θα απευθύνονται στο ΚΕΠ Πάτρας, Μαιζώνος 147 και Βότση από τις 8.30 πμ έως τις 2 μμ και στο τηλέφωνο 2610.243.201.
Στο μεταξύ συνεχίστηκαν και χθες, δεύτερη ημέρα, οι κινητοποιήσεις Πατρινών πολιτών που καταλαμβάνουν τα γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Ακτής Δυναίων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον επιβαλλόμενο κεφαλικό φόρο μέσω της ΔΕΗ. Παράλληλα περιπολικό της Αστυνομίας εκλήθη για να διευθετήση ένταση προεκλήθη μεταξύ καταληψιών και πολίτη που ήθελε να ηλεκτροδοτήσει το κτίριό του. Όπως έγινε γνωστό από τον Περιφερειακό Δ/ντη Σπ. Μυλωνά, το σύστημα πληροφοριών της ΔΕΗ έχει καταρρεύσει μετά το κατέβασμα του διακόπτη που κατάφεραν οι αγανακτισμένοι της Αθήνας, στους κεντρικούς υπολογιστές της ΔΕΗ  στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: