ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Με χειροβομβίδες και χημικά γιορτάστηκε η 38η επέτειος Πολυτεχνείου


Στην κεφαλή της πορείας το πανό των φοιτητών που υπερσκελίστηκε αμέσωςμετά από τους μαυροφορεμένους!

Το πανό του ΣΥΡΙΖΑ που ακολουθούσε.

Εν αναμονή της εκκίνησης.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Καρναβαλιού Πάτρας Ηλ. Γρηγόρης έδωσε το παρών.




Χιλιάδες Πατρινών κατέβηκαν στην πορεία για τον εορτασμό

Η περιορισμένη ρίψη χημικών από την Αστυνομία και η αυτοοργάνωση των μπλοκ προφύλαξαν την ομαλή ροή της μεγαλειώδους πορείας στην Πάτρα

Παρά την ρίψη χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και τα χημικά, περιορισμένης  χρήσεως είναι η αλήθεια, που έριξε η Αστυνομία στην πορεία της Πάτρας, οι τρεις χιλιάδες  και άνω διαδηλωτές, που γιόρταζαν την 38η επέτειο του Πολυτεχνείου, δεν κάμφθηκαν. Πορεύτηκαν έως τέλους στην μεγαλειώδη πορεία που οργανώθηκε στην Πάτρα, αντάξια αυτής της 19ης Οκτωβρίου!
Διαλύθηκαν προς στιγμήν και μετά μέσω της παράλληλης της Όθωνος-Αμαλίας οδού Ρήγα Φεραίου ανασυντάχθηκαν και στο ύψος της συμβολής της με την Λεωφόρο Γούναρη συναντήθηκαν με την κεφαλή της πορείας των φοιτητικών συλλόγων, που όμως δεν είχαν πληγεί από τα ασφυξιογόνα.
Όλα προϊδέαζαν για το κακό ενδεχόμενο από τις 5.45, που το πανό των φοιτητικών συλλόγων είχε υψωθεί μπροστά στο Παράρτημα, από τους φοιτητές στην συμβολή της οδού Κορίνθου με την οδό Κολοκοτρώνη. Είχε συμφωνηθεί ότι θα προηγείτο λόγω της ημέρας και πίσω από τους φοιτητές θα έπαιρναν θέση τα πολιτικά κόμματα και θα ακολουθούσαν οι πολιτικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις.  
Ώσπου μεταξύ των μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ προσπάθησαν να παρεισφρήσουν ομάδες μαυροφορεμένων νεαρών. Τότε για να μην υπάρξει διατάραξη της ροής του εορτασμού που μέχρι εκείνη την στιγμή ήταν  ομαλή, το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ και συνακόλουθα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των φορέων έκαναν πίσω αφήνοντας χώρο στους νεοφερμένους.
Οι τελευταίοι αφού δεν μπόρεσαν να παρεισφρήσουν προσπέρασαν και την κεφαλή των φοιτητών και ετέθησαν επικεφαλής οι ίδιοι κρατώντας ένα τεράστιο μαύρου φόντου πανό. Παράλληλα στην ουρά της πορείας άλλοι μαυροφορεμένοι αυτόνομοι κατέλαβαν θέση πίσω από συνδικαλιστικές και άλλες οργανώσεις. Γιατροί της ΕΙΝΑ, του ΕΣΥ, καθηγητές Μέσης και πολλοί άλλοι φορείς έδωσαν το παρών.
Ξεκίνησε η πορεία ακολουθώντας την διαδρομή Κορίνθου , Κολοκοτρώνη, Όθωνος-Αμαλίας, με σκοπό της Λεωφόρου Γούναρη και  μέσω Αθ. Διάκου να μεταβεί στο Μνημείο του δολοφονημένου καθηγητή Ν. Τεμπονέρα, στην ομώνυμη οδό, όπισθεν των Υψηλών Αλωνίων.
Όμως, εκεί στην πλατεία τριών Συμμάχων ενώ η ουρά την πορείας δεν είχε περάσει και το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ τότε περνούσε, ακούστηκε ρίψη των πρώτων χημικών. Η ρίψη τους έγινε αντιληπτή στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ όταν τα ασφυξιογόνα αέρια έκαναν την εμφάνισή τους πάνω από τα κεφάλια των πορευομένων. Και όταν στην συνέχεια νεαροί μαυροφορεμένοι που φορούσαν μάσκες προφύλαξης από τα αέρια, ερχόμενοι τροχάδην, προσπάθησαν και πάλι να διεισδύσουν στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, οι νεαροί της προφύλαξης του μπλοκ έκαναν αλυσίδες περιφρούρησης και τους απέτρεψαν την είσοδο.
Είχε αρχίσει η συμπλοκή Αστυνομίας και μαυροφορεμένων αυτόνομων που αποπειράθηκαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους με βανδαλισμούς. Ακολούθησε η χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, επικινδύνων ακόμη και για την σωματική ακεραιότητα  των διαδηλωτών και η ρίψη κι άλλων χημικών, που αναιτίως, έπληξαν το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ και όσων άλλων ακολουθούσαν πίσω του.
Τότε ήταν που διαλύθηκαν τα μπλοκ, καθώς τα ασφυξιογόνα αέρια  είχαν κατακλύσει το μέσον της πορείας. Η ανασύνταξή τους έγινε αμέσως και στην διασταύρωση Ρ. Φεραίου και Γούναρη ενώθηκαν οι διαδηλωτές με τους φοιτητές της κεφαλής.
Η συνέχεια ήταν ομαλή μέχρι τέλους, δεδομένου ότι οι αυτόνομοι με την πρώτη συμπλοκή διαλύθηκαν, τόσον οι της ουράς, όσο και οι της κεφαλής της πορείας. Το μπάχαλο που επιχείρησαν είχε αποτύχει χάρη στην ψυχραιμία και την έγκαιρη οργάνωση των διαδηλωτών.
Αργότερα ομάδες αυτόνομων είχαν συναχθεί στην διασταύρωση Κορίνθου με Ερμού και στην συνέχεια με Κολοκοτρώνη καίγοντας κάδους απορριμμάτων και προβαίνοντας σε βανδαλισμούς! Όπου και επαναλήφθηκαν συμπλοκές με την Αστυνομία.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: