ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Πατριωτική έκκληση αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944


Αντάρτες του βουνού στα νιάτα τους, μαχητές της ζωής στα γεράματά τους!

«Σήμερα 70 χρόνια μετά την ίδρυση του ΕΑΜ διακυβεύεται η εθνική ανεξαρτησία, καταπατείται το Σύνταγμα και υποθηκεύεται η επιβίωση μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού» αναφέρεται σε κείμενό τους που δημοσιεύεται στην ΑΥΓΗ της Κυριακής 27-11-11
  
ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ Εθνικής Αντίστασης που πάλεψαν κατά των ναζί κατακτητών στα χρόνια από το 1941 έως το 1944, για να σώσουν την πατρίδα σήμερα και πάλι δίνουν πατριωτικό παρών με μία έκκλησή τους που δημοσιεύεται στο φύλλο της ΑΥΓΗΣ την ερχόμενη Κυριακή και απευθύνεται σε όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που τις καλούν σε «αγώνα για τη σωτηρία της ελληνικής κοινωνίας από τη λαίλαπα της Τρόικας και του Μνημονίου» και «σε αγωνιστική συνεργασία με άμεσο στόχο την ανατροπή των κυβερνήσεων του Μνημονίου και την αλλαγή των συσχετισμών και πολιτικών δυνάμεων, ώστε η λαϊκή πλειοψηφία να επιβάλει την αλλαγή της διακυβέρνησης και της πορείας της χώρας».

Το πλήρες κείμενο που υπογράφουν και αγωνιστές από την Πάτρα, αναφέρει τα παρακάτω:

«Η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα μπροστά σε πρωτοφανείς και δραματικές εξελίξεις. Διακυβεύεται το παρόν και το μέλλον της ως ανεξάρτητης και βιώσιμης χώρας. Κατά συνέπεια, το πρόβλημα της είναι σήμερα πρόβλημα επιβίωσης, πρόβλημα κοινωνικό, πατριωτικό και όχι απλώς πρόβλημα χρέους.
 Η απαίτηση των δανειστών να οδηγηθεί η χώρα σε συντεταγμένη χρεοκοπία με στόχο την αδιάκοπη πληρωμή των τόκων και των χρεολυσίων, και με συνέπεια τη στάση πληρωμών στο εσωτερικό, σε συνδυασμό με την απαίτηση να τους δοθεί ως αντιπαροχή ο δημόσιος πλούτος, υποθηκεύει την ανεξαρτησία της χώρας και την επιβίωση του ελληνικού λαού.
Σήμερα 70 χρόνια μετά την ίδρυση του ΕΑΜ διακυβεύεται η εθνική ανεξαρτησία, καταπατείται το Σύνταγμα και υποθηκεύεται η επιβίωση μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού.
Εμείς, αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης δεν μπορούμε να μείνουμε άπραγοι.
Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ιστορία, απέναντι σε εκείνους που θυσιάστηκαν για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι, αλλά και απέναντι στον εαυτό μας, απευθυνόμαστε στις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που ελπίζουν σε ένα διαφορετικό μέλλον από το ζοφερό του Μνημονίου και καλούμε σε κοινό αγώνα με στόχο:

* την άμεση απεμπλοκή της χώρας από το Μνημόνιο και την εκδίωξη της Τρόικας.
* την ανάκτηση και την κατοχύρωση της λαϊκής κυριαρχίας.
* την αναδιανομή του πλούτου υπέρ αυτών που τον δημιουργούν και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Κατά συνέπεια:
Καλούμε τους Έλληνες πατριώτες να απεγκλωβιστούν από τον δογματισμό και την καταστροφική πολιτική των μνημονιακών και νεοφιλελεύθερων κομμάτων, τα οποία είναι δέσμια της πολιτικής μας εξάρτησης και των συμφερόντων του ελληνικού και του ξένου κεφαλαίου.
Καλούμε τους Έλληνες πατριώτες που συναισθάνονται την ευθύνη και την ανάγκη για κοινό αγώνα για τη σωτηρία της ελληνικής κοινωνίας από τη λαίλαπα της Τρόικας και του Μνημονίου, σε αγωνιστική συνεργασία με άμεσο στόχο την ανατροπή των κυβερνήσεων του Μνημονίου και την αλλαγή των συσχετισμών και πολιτικών δυνάμεων, ώστε η λαϊκή πλειοψηφία να επιβάλει την αλλαγή της διακυβέρνησης και της πορείας της χώρας. Καλούμε σε αγώνα για μια κυβέρνηση σωτηρίας της πατρίδας. Για μια κυβέρνηση που θα φέρει το λαό στην εξουσία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: