Με το βλέμμα σε ελικόπτερο, δυσοίωνο το μέλλον και άγνωστο τι του επιφυλάσσει η επόμενη ημέρα! |
Ο Αν. Λοβέρδος και τα υπόλοιπα στελέχη της εσωκομματικής “τρόικας” (Αν. Διαμαντοπούλου, Γ. Ραγκούσης, αλλά και Ηλ. Μόσιαλος) δεν δείχνουν να βιάζονται
Αντιμέτωπος με τη διαδοχή του και τη σχετική συζήτηση που φουντώνει στο ΠΑΣΟΚ έρχεται πια ο Γ. Παπανδρέου, παρ' ότι ο ίδιος κάνει ό,τι μπορεί για να στείλει σε “αμφισβητίες” και δελφίνους το μήνυμα πως δεν σκοπεύει να φύγει τόσο εύκολα.
Ο απελθών πρωθυπουργός, μετά την πρωτοβουλία του να ανακινήσει θέμα εκλογικού νόμου και να συγκαλέσει... “μίνι υπουργικό” με όσα κυβερνητικά στελέχη προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ για να επιβάλει “ατζέντα”, εμφανίστηκε χθες στη Βουλή σαν... εν ενεργεία πρωθυπουργός και προειδοποίησε ότι... τώρα που είναι “απελευθερωμένος”, θα παρεμβαίνει συχνά.
Παρ' όλα αυτά, στο εσωτερικό του πλειοψηφούντος στη Βουλή κόμματος έχουν ήδη αρχίσει όλοι να παίρνουν θέσεις μάχης. Μετά την Εύα Καϊλή, να ανοίξει η συζήτηση περί διαδοχής ζήτησε χθες και η Θ. Τζάκρη, ενώ 101 στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με επιστολή τους στους βουλευτές του Κινήματος, κάνουν λόγο για “κοινοβουλευτικό πραξικόπημα” και τούς καλούν να μη δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου.
Μεταξύ των υπογραφόντων το σκληρό κείμενο κατά της κυβέρνησης Παπαδήμου και της “μνημονιακής πολιτικής” περιλαμβάνεται ο Δ. Σακελλάρης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, συνδικαλιστές και τοπικά στελέχη του κόμματος, αλλά και μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, όπως οι Αντ. Ελευθεριάδης, Κ. Μπούρας, Παν. Ντελλή, Θεμ. Τζήμας, Γ. Χατζηδάκης κ.α. Στο κείμενο-καταγγελία τους, επισημαίνουν ότι “η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ. και ακροδεξιάς, η οποία μάλιστα συμμετέχει και διά γνωστών φασιστών, όπως και καμία κυβέρνηση με τεχνοκράτες δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί από τη Βουλή και να δεσμεύσει τον λαό σε μια συμφωνία με τέτοιες στρατηγικές συνέπειες όπως αυτές που συνεπάγεται η συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου”. “Πρόκειται για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Δεν δικαιούται και δεν πρέπει να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης”, τονίζουν τα εν λόγω στελέχη. Εξάλλου, ο Δ. Σακελλάρης, με δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο του ρ/σ “Στο Κόκκινο 105,5”, τόνισε ότι, με το κείμενό τους, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ “δεν μπαίνουν στη λογική ούτε της προβολής προσώπων ούτε αναφέρονται σε μεσσίες”. “Αναφερόμαστε σε πολιτικές πλατφόρμες, σε πολιτική στρατηγική, η οποία είναι σφόδρα αντίθετη με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία δύο χρόνια”, επισήμανε ο κ. Σακελλάρης, που χαρακτήρισε “σοσιαλφιλελεύθερους” τους “συντρόφους” του υπουργούς που μετέχουν στη συγκυβέρνηση Παπαδήμου.
Πάντως, οι “δελφίνοι” του ΠΑΣΟΚ δεν δείχνουν να βιάζονται για την επόμενη μέρα. Αν και ο υπουργός Υγείας, Αν. Λοβέρδος, “άδειασε” προχθες δημοσίως τον Γ. Παπανδρέου για την πρωτοβουλία του να ανακινήσει θέμα εκλογικού νόμου (“ήταν μια κακή πρωτοβουλία και η προδιάθεσή μου ήταν αρνητική”), μιλώντας στον Real FM, δεν θέλησε να ρίξει λάδι στη φωτιά της διαδοχολογίας. “Όποιος θέτει θέμα να μη μείνει ο πρόεδρος, κάνει λάθος. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να ηρεμήσουμε στο κόμμα”, είπε χαρακτηριστικά ο Αν. Λοβέρδος, ζητώντας ένα εσωκομματικό “μορατόριουμ”. “Προσηλωμένος στα ακανθώδη προβλήματα της οικονομίας” φέρεται να δηλώνει σε συνομιλητές του και ο Ευ. Βενιζέλος, ενώ, εκτός του Αν. Λοβέρδου, και τα υπόλοιπα στελέχη της εσωκομματικής “τρόικας” (Αν. Διαμαντοπούλου, Γ. Ραγκούσης, αλλά και Ηλ. Μόσιαλος) δεν δείχνουν να βιάζονται. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δελφίνοι και “αμφισβητίες” θα περιμένουν για πολύ τον Γ. Παπανδρέου να αναλάβει τις περιβόητες “πρωτοβουλίες”...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου