ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Με επιτυχία η εκδήλωση για τον Άρχοντα Πρωτοψάλτη Λεων. Αστέρη


 ΔΕΙΤΕ το ερασιτεχνικό βίντεο με την πατραϊκή χορωδία "Κλείδα"

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25-11-11, στον Ι.Ν. Αγ. Ανδρέου Πατρών, στα πλαίσια των Πρωτοκλητείων, με την παρουσία του  Πατρινού πατέρα Μάξιμου Βγενόπουλου, Μέγα Αρχιδιακόνου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας
  
Στην φωτογραφία αριστερά εικονίζεται ο Πατρινός πάτερ Μάξιμος Βγενόπουλος, Μέγας Αρχιδιάκονος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας να συνομιλεί με τον Σεβ. Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο.
Ο Άρχων Πρωτοψάλτης Λεωνίδας Αστέρης στο ιερό βήμα. Πίσω του οι χορωδίες "Κλείδα" Πατρών και "Μουσικοφίλων Πέραν Κωνσταντινουπόλεως", που αδελφοποιήθηκαν.
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, την Παρασκευή 25-11-11, η λαμπρή εκδήλωση προς τιμήν του Άρχοντα Πρωτοψάλτη της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας Λεωνίδα Αστέρη, που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολις Πατρών, στα πλαίσια των Πρωτοκλητείων στην μνήμη του πολιούχου μας Αγ. Ανδρέου.
Στον κατάμεστο Ι.Ν. του  Πρωτόκλητου  έψαλαν υπό τον πατρινό χοράρχη πρωτοψάλτη Δημ. Γαλάνη ο πατραϊκός Χορός Ψαλτικής «Κλείδα» και υπό τον, καταγόμενον από τον Γαλατά,  Άρχοντα Πρωτοψάλτη Λεωνίδα Αστέρη ο Σύνδεσμος Μουσικοφίλων Πέραν Κωνσταντινουπόλεως, ο οποίος εξήλθε της Κωνσταντινούπολης για πρώτη φορά. 
Τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο εκπροσώπησε ο σεμνός Μέγας Αρχιδιάκονος της Μ.τ.Χ.Ε.  π. Μάξιμος Βγενόπουλος, ο οποίος είναι Πατρινός στην καταγωγή.
Το μουσικόφιλο κοινό της Βυζαντινής ωδικής είχε την ευτυχία να ακούσει, από τον Χορό «Κλείδα», χριστιανικά ακούσματα από το απολυτίκιο του Αγ. Ανδρέου, ωδές, στιχηρά αναστάσιμα, μελοποιημένο ποίημα του αοίδιμου Πατρών Νικοδήμου κ.ά.
Ο Αρχιμ. Δοσίθεος Κανέλλος.
 Ακολούθησε ομιλία του αρχιμ. Π. Δοσιθέου Κανέλλου με θέμα: «Αγέρας Βοσπορινός» και στην συνέχεια έγινε εκτέλεση ύμνων από τον βυζαντινό Χορό Μουσικοφίλων Πέραν Κωνσταντινουπόλεως.
Στην συνέχεια έγινε παρουσίαση του Άρχοντα Πρωτοψάλτη, από τον Δημ. Γαλάνη και απονομή τιμητικής πλακέτας. Επίσης έλαβε χώρα αδελφοποίηση και σύμπραξη των δύο χορωδιών, με τον ύμνο «Σε υμνούμε» Κ. Πρίγγου και το πολίτικο «Άξιον εστίν» του Ιακ. Ναυπλιώτου.
Η εκδήλωση έληξε με ομιλία του σεβ. Μητροπολίτου Πατρών Χρυσοστόμου και ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.
Ο πολυτάλαντος και σεμνός Άρχων Πρωτοψάλτης Λεων.  Αστέρης είναι 75 ετών σήμερα και με πολλές περγαμηνές από το ψαλτικό του έργο στο Φανάρι, επίσης απόφοιτος της Λυρικής Κωνσταντινούπολης, μεγάλος τενόρος  της κλασικής μουσικής του γερμανικού και ιταλικού ρεπερτορίου, που έχει μαθητεύσει στο Σάλσμπουργκ και διδάξει στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Βραβεύτηκε με το βραβείο Καρλ Ορφ και όταν κάποτε τον ρώτησαν πως κατορθώνει να συνδυάσει την δυτική κλασική μουσική της Όπερας με την Βυζαντινή απάντησε: Η κλασική μουσική είναι το επάγγελμα από το οποίο ζω, με την Βυζαντινή μουσική προσεύχομαι. Σε ηλικία πέντε χρόνων άρχισε την μουσική του σταδιοδρομία στον ΙΝ Αγ. Νικολάου στο Φανάρι, ως Κανονάρχης.  

Απονομή τιμής στον Άρχοντα Λ. Αστέρη από τον Μητροπολίτη Πατρών.
Κατάμεστος πιστών ο χώρος του ΙΝ Αγ. Ανδρέου Πατρών.
Μία ακόμη άποψη. Δεξιά ο δημοτικός σύμβουλος Δύμης Δημ. Μπαρμπούνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: