ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Τελεσίγραφο στον Παπανδρέου από βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ


Κατεβαίνει από το βήμα της Βουλής, αλλά όχι κι από τον θώκο του κόμματος.
 
  
«Αν ο Γ. Παπανδρέου μείνει, θα διασπαστεί το ΠΑΣΟΚ», τόνισε ο Γ. Λιάνης, που και αυτός ζητεί την αποχώρησή του!

Ολοένα αυξάνονται οι έμμεσες πιέσεις στελεχών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προς τον Γ. Παπανδρέου ώστε “να πάρει τις αποφάσεις του” και να “δρομολογήσει τις διαδικασίες” του κόμματος, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη διαδοχή του.
Στο παρασκήνιο, μάλιστα, πολλά “πράσινα” στελέχη δίνουν στον τέως πρωθυπουργό προθεσμία μίας εβδομάδας να ξεκαθαρίσει τη στάση και τις προθέσεις του. “Ο Γ. Παπανδρέου πρέπει να ανοίξει τις διαδικασίες πριν τις εκλογές, όπως ορίζει το καταστατικό, και να ξεκαθαρίσει τη θέση του”, επισήμανε χθες ο Π. Ευθυμίου, ενώ την ανησυχία του για την εικόνα του Κινήματος εξέφρασε και ο Χρ. Πρωτόπαπας. “Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει εικόνα χυλού. Δεν είναι δυνατόν να πας έτσι στις εκλογές, θα είναι άδικο για το ΠΑΣΟΚ,για την ιστορία, για την παράδοσή μας” επισήμανε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει ότι “υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που προσδοκούν ακόμη από την παράταξη, εφόσον βέβαια αλλάξει”. “Αν ο Γ. Παπανδρέου μείνει, θα διασπαστεί το ΠΑΣΟΚ”, τόνισε ο Γ. Λιάνης, που χαρακτήρισε... “εθνική προσφορά” την αποχώρησή του από την πρωθυπουργία. “Πρέπει κάποιοι να αποχωρήσουν (...) και αυτοί που θα μείνουν θα πρέπει να πάψουν να σκέφτονται πώς θα γίνουν πρωθυπουργοί”, κατέληξε ο ανεξάρτητος βουλευτής.
Ομπρέλα πολιτικής προστασίας στον απελθόντα πρωθυπουργό άνοιξε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γ. Πεταλωτής, που υπενθύμισε ότι “ο Παπανδρέου δεν είναι γαντζωμένος σε καρέκλες” και ζήτησε “ηρεμία” στο εσωτερικό του κόμματος. Την έναρξη της συζήτησης για το “ιδεολογικό περιεχόμενο του κόμματος”, αλλά και για το “με ποιον λόγο πάμε στις εκλογές”, ζήτησε η πρώην υπουργός, Λ. Κατσέλη, με πολλούς να εικάζουν ότι η ίδια θα θελήσει, στη μάχη της διαδοχής, να εκφράσει το “κοινωνικό ΠΑΣΟΚ”. Θέμα ηγεσίας έθεσε και η Σ. Γιαννακά, επισημαίνοντας ότι “πρέπει να μιλήσουμε με ειλικρίνεια ποιο είναι το προφίλ του ηγέτη που χρειάζεται το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντος”. “Δεν νομίζω ότι μπορούμε να πάρουμε μια απόφαση εν θερμώ αλλαγής του αρχηγού μέσα σε διάστημα δύο μηνών”, είπε ο Γ. Διαμαντίδης, που δεν παρέλειψε, ωστόσο, να ζητήσει τήρηση του Καταστατικού και τη δρομολόγηση των σχετικών διαδικασιών από τον Γ. Παπανδρέου.
Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ άφησε ο Π. Οικονόμου, επισημαίνοντας: “Εχουμε δύο επιλογές: ή προσπαθούμε να ξαναστήσουμε το ΠΑΣΟΚ στα πόδια του με την ιδιότητα του κύριου, αν όχι αποκλειστικού, εκφραστή της παράταξης ή συμβιβαζόμαστε με μια άλλη πραγματικότητα, που τη βλέπω σιγά-σιγά να διαμορφώνεται”. Μάλιστα, τόνισε ότι πρέπει “να αποφασίσουμε αν θα πάμε με πολλά κόμματα ή με ένα κόμμα στο μέλλον”.
Συζήτηση για το ιδεολογικό στίγμα του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τον Γ. Παπανδρέου και ο Σπ. Κουβέλης, ενώ ότι “η επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ μπορεί να διασφαλιστεί μόνο με μια καινούργια τοποθέτηση μέσα στην ελληνική κοινωνία” και ότι “το πρόσωπο δεν μπορεί να κάνει την αλλαγή στη σχέση του ΠΑΣΟΚ με την κοινωνία” υποστήριξε ο Π. Γερουλάνος. Απορριπτική στο ότι τίθεται θέμα ηγεσίας εμφανίστηκε η Μαρ. Κοππά, ενώ να εκλεγεί πρόεδρος από συνέδριο και όχι από δημοψηφισματικού χαρακτήρα διαδικασία ζήτησε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απ. Κακλαμάνης.

Υπουργικό, προϋπολογισμός, συναντήσεις

Την ώρα που ο απελθών πρωθυπουργός αντιμετωπίζει τις πιέσεις των στελεχών του κόμματός του να διευκολύνει τις εσωκομματικές εξελίξεις, ο διάδοχός του στην πρωθυπουργία, Λ. Παπαδήμος, επιχειρεί ήδη, με απανωτά ραντεβού στην Ευρώπη, να λύσει το θέμα των εγγυήσεων, που αποτελεί βόμβα στα θεμέλια της κυβέρνησής του, δεδομένων των αρνήσεων Σαμαρά και Καρατζαφέρη να υπογράψουν δήλωση μνημονιακής νομιμοφροσύνης. Ο Λ. Παπαδήμος θα επισκεφθεί τη Δευτέρα τις Βρυξέλλες και θα συναντηθεί με τους προέδρους της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ζ. Μπαρόζο και Χ. Βαν Ρομπέι αντίστοιχα. Μία ημέρα αργότερα, θα μεταβεί στο Λουξεμβούργο ώστε να δει τον Λουξεμβούργιο ομόλογό του, Ζ. Κλοντ Γιούνκερ, που τυγχάνει και πρόεδρος του Eurogroup. Αναμένονται, κατόπιν, συναντήσεις του Λ. Παπαδήμου με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Αγγ. Μέρκελ, και τον Γάλλο πρόεδρο, Ν. Σαρκοζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: