ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Τιμή στους Πατριώτες και στους Αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης


Οδός Εγλυκάδος Πατρών, η αγροικία του Γιάννη Μουρτζούχου, επί του χωραφιού του γινόσανται οι εκτελέσεις.

Τιμούνται οι εκτελεσμένοι της 4-12-43 στην Πάτρα και αποδίδονται τιμές σε αγωνιστές στην Θεσσαλονίκη

Ο Δήμος Πατρέων και ο σύλλογος «Πέτρινα Χρόνια» διοργανώνουν την ερχόμενη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, 68η επέτειος, τιμητική εκδήλωση για τους 84 εκτελεσμένους πατριώτες στις 4-12-1943, στο κτήμα Μουρτζούχου, όπισθεν του στρατοπέδου ΚΕΤχ από τους ναζί. Προσκλήσεις έχουν σταλεί προς όλες τις τοπικές Αρχές και τα κόμματα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ανατολικό σημείο εσωτερικά του μαντρότοιχου του στρατοπέδου και γιαυτό το σκοπό θα είναι ανοικτή κύρια πύλη του, επί της οδού Μαραγκοπούλου.
Για την απόδοση τιμής στην μνήμη όλων όσων εκτελέστηκαν από τους ναζί στην Πάτρα, η Εταιρεία Συλλογής Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων (ΕΣΔΙΑ ν. Αχαΐας 1940-1974) βρίσκεται σε επαφή με την προϊστάμενη  πολιτική Αρχή και τον διοικητή του ΚΕΤχ κ. Θ. Μπερέτη, προκειμένου να αναγερθεί Μνημείο στον τόπο των εκτελέσεων, όπως έχει ξεκινήσει επί διοικήσεως του τ. διοικητού Γιάννη Σπανάκη.
  Εξάλλου την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011, το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης θα τιμήσει τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944, σε ειδική εκδήλωση. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 2 μμ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο δημαρχείο, παρουσία των πολιτειακών αρχών. Θα απονεμηθούν τιμητικές πλακέτες σε αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και σε εκπροσώπους των οργανώσεων Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ), Πανελλήνια Οργάνωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΟΑΕΑ), Πανελλαδικός Σύνδεσμος Αγωνιστών Εθνικής Εαμικής Αντίστασης (ΠΣΑΕΕΑ) και Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγωνιστών Εθνικής Αντιστάσεως (Εθνικές Οργανώσεις Εθνικής Αντίστασης - Εθνικός Δημοκρατικός Ελληνικός Σύνδεσμος).

Δεν υπάρχουν σχόλια: