ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

"Ενωτική Κίνηση" από ΠΑΣΟΚογενείς προσωπικότητες στο προσκήνιο


Το προεδρείο της Ενωτικής Κίνησης, κατά την συνέντευξη Τύπου.
 
Συμμετέχουν Ν. Κοτζιάς, Παν. Κουρουμπλής,Αλ. Μητρόπουλος, Αντ. Κοτσακάς, Δημ. Τσουκαλάς κ.ά.
 Σε εξέλιξη βρίσκονται οι ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό που προκαλεί η νέα εποχή του Μνημονίου, αφού παρουσιάστηκε μία ακόμη πολιτική πρωτοβουλία με τον τίτλο “Ενωτική Κίνηση” που την συγκρότησαν στελέχη προερχόμενα πρωτίστως από το ΠΑΣΟΚ με στόχο, όπως είπαν, τη συγκρότηση αντιμνημονιακού μετώπου με κυβερνητική προοπτική. Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στην ΕΣΗΕΑ και προσέλκυσε το ενδιαφέρον αρκετών Μέσων, όπως και πολιτών, συμμετείχαν ο πανεπιστημιακός Νίκος Κοτζιάς, ο ανεξάρτητος βουλευτής Παν. Κουρουμπλής, ο εργατολόγος Αλ. Μητρόπουλος, ο Αντ. Κοτσακάς, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, και ο περιφερειακός σύμβουλος, πρώην πρόεδρος της ΟΤΟΕ Δημ. Τσουκαλάς.
Αναλυτικότερα την παρουσίαση της Κίνησης ανέλαβε ο Νίκος Κοτζιάς, που ενημέρωσε ότι το επόμενο διάστημα θα επιδιώξουν τη συνάντηση με όλες τις δυνάμεις του ευρύτερου αντιμνημονιακού πόλου ώστε να προχωρήσουν οι συνεργασίες. Ο Ν. Κοτζιάς μάλιστα έκανε ονομαστική αναφορά στον Μίκη Θεοδωράκη και τη “Σπίθα” υποστηρίζοντας ότι είναι μία από τις συλλογικότητες με την οποία προσδοκούν συνεργασία. “Δεν θα προσχωρήσουμε σε κανέναν, στόχος μας είναι η συνεργασία”, σημείωσε. 
Την επικοινωνία με όλους τους βουλευτές που έχουν φύγει από το ΠΑΣΟΚ επιβεβαίωσε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. Στην παρέμβασή του τόνισε κι αυτός πως είναι ανοιχτοί σε όλες τις δυνάμεις και τα πρόσωπα του ευρύτερου χώρου, τα κινήματα και τις κινήσεις: “Χωρίς προσωπικές φιλοδοξίες, χωρίς προσωποπαγή χαρακτήρα, στόχος μας είναι η συγκρότηση ενός μεγάλου, συλλογικού 'Εγώ'”.
Ο Αλ. Μητρόπουλος ενημέρωσε ότι επιδίωξη της "Ενωτικής Κίνησης" είναι η οργάνωση της πρώτης Συνδιάσκεψης πριν από τα Χριστούγεννα για τη συγκρότηση των οργάνων και την αποσαφήνιση των θέσεων, έκανε λόγο για χρεωκοπημένο πολιτικό προσωπικό και επεσήμανε την ανάγκη νωπής λαϊκής νομιμοποίησης. Για ταξικό πόλεμο έκανε λόγο ο Δημ. Τσουκαλάς και σημείωσε την επείγουσα ανάγκη συνάντησης όλων των δυνάμεων “ώστε να δώσουμε προοπτική στον λαό και σε όλη την Ευρώπη”. Ο Αντ. Κοτσακάς υποστήριξε ότι η αριστερά παρέμενε “ακίνδυνη δύναμη για το σύστημα”, εκτίμησε ότι σήμερα υπάρχουν οι αντικειμενικοί όροι για την αλλαγή της κατάστασης και κατέληξε ότι η "Ενωτική Κίνηση" θα δουλέψει ώστε να υπάρξουν και οι υποκειμενικοί. Στη συνέντευξη Τύπου το “παρών” έδωσε ο Κ. Μπέης που στον σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τα στελέχη για τη δημιουργία της Κίνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: