ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Περιορισμός των μικρών Ελ Τοράντο της Πάτρας για βιώσιμη πόλη


Ο αντιδήμαρχος Χρ. Λέκκας αριστερά με τον προίστάμενο της Πολεοδομίας Β. Τσονάκα σε αυτοψία των αυθαιρεσιών.
 
Η άναρχη δόμηση στην Πάτρα έρχεται αντάμα με την αβίωτη κατάσταση των πεζόδρομων και των πλατειών της, ιδιαίτερα των τελευταίων χρόνων. Τούτη η κατάσταση έχει φέρει στα όριά των τους διαβάτες και τους περιπατητές του κέντρου της πόλης. Οι αυθαίρετες καταλήψεις δημοτικών χώρων από καταστηματάρχες εστίασης και αναψυχής που αντιλαμβάνονται την χρηστικότητά των κοινόχρηστων χώρων με την έννοια καουμπόι, έχουν μετατρέψει τουριστικά σημεία της πόλης σε μικρό Ελ Τοράντο. Οι πολίτες διαμαρτύρονται και οι διαμαρτυρίες τους έφτασαν μέχρι τα αυτία της δημοτικής Αρχής, η οποία απεφάσισε να επέμβη.

 Έτσι, σε αυτοψία στους πεζόδρομους της Αγίου Νικολάου και της Ραδινού, καθώς επίσης και στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην πλατεία Όλγας), προχώρησαν ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομικού και Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού  Χρήστος Λέγκας και ο Προϊστάμενος της Πολεοδομίας Πάτρας  Βασίλης Τσονάκας, προκειμένου να διαπιστώσουν ποιους και πόσης έκτασης χώρους, έχουν καταλάβει οι ιδιοκτήτες των καφετεριών, με τα τραπεζοκαθίσματα και τους ανεμοφράκτες. Κι αυτό διότι οι καταγγελίες που έφτασαν στο Δήμο ήταν πολλές, από διερχόμενους πολίτες, που δεν μπορούσαν να βαδίσουν στους πεζόδρομους και στην πλατεία.
Εκείνο που διαπιστώθηκε, είναι ότι όντως πολλοί ιδιοκτήτες καφετεριών, έχουν τοποθετήσει κάθετα τους ανεμοφράκτες αποκλείοντας την διέλευση των πολιτών από πεζοδρόμια, ενώ τα τραπεζοκαθίσματα έχουν πολλαπλασιαστεί, σε σημείο που να είναι σχεδόν απαγορευτικός ο περίπατος των πεζών.
Κατόπιν αυτού θα ξεκινήσει άμεσα η Πολεοδομία τις διαδικασίες, έτσι ώστε να επανέλθουν ανεμοφράκτες και τραπεζοκαθίσματα στα προηγούμενα, νόμιμα πλαίσια. Ελπίζω να πέσουν και μερικά πρόστιμα, ώστε να γίνει συνείδηση ότι επιβάλλεται ο σεβασμός στους πεζούς. Κι ότι θέλουμε η πόλη μας να γίνει βιώσιμη!
Παράλληλα, το παλαιό κτίριο που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Ρήγα Φεραίου και Αγίου Νικολάου, στο κέντρο της Πάτρας και το οποίο καταστηματάρχης έχει κλείσει με σύρμα και τοποθέτησε τραπεζοκαθίσματα, ο Δήμος ζήτησε την άμεση απομάκρυνση των τραπεζοκαθισμάτων, που παρανόμως τοποθετήθηκαν ενώ επίσης άμεσα, τα συνεργεία του Δήμου θα προχωρήσουν στο ξήλωμα του σύρματος για να αποδοθεί το τμήμα του πεζόδρομου στους πεζούς. Ο Β. Τσονάκας διαβεβαίωσε δε, ότι το κτίριο δεν είναι επικίνδυνο να καταρρεύσει, αν παραστεί ανάγκη όμως για παρεμβάσεις, θα ζητηθεί από τον ιδιοκτήτη να προχωρήσει σε αυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: