ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών: Άστοχα τα περί "υγειονομικής βόμβας"

Ο Αντ. Σκιαθάς, πρόεδρος Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων



"Πρωτοφανή απαξίωση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης" η αποκάλυψη της αθλιότητας και όχι η διάπραξή της;

Τα περί "υγειονομικής βόμβας", σύμφωνα με τη διατύπωση της διοίκησης του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, δεν φαίνεται να επικυρώνονται από το αρμόδιο όργανο ελέγχου, δηλαδή την Υγειονομική Υπηρεσία, από έγγραφο της οποίας προκύπτει σαφώς ότι δεν επιβάλλεται η αναστολή της λειτουργίας του συνόλου της Βιβλιοθήκης, όπως είχε σχεδόν μετά βεβαιότητος προαναγγελθεί.
Παράλληλα ασκείται προσωπική κριτική από την αντιπολίτευση με ανεπίτρεπτους  χαρακτηρισμούς. Ειδικότερα, απαντώντας χθες Τρίτη σε επιστολή του Προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού, όπου γινόταν λόγος για "υγειονομική βόμβα" και ζητούνταν η γνώμη του για το αν επιβάλλεται αναστολή λειτουργίας του συνόλου της Βιβλιοθήκης για το διάστημα του καθαρισμού και αποκατάστασης των χώρων, το Υγειονομικό τονίζει, μεταξύ άλλων: "Εκτίμησή μας είναι ότι η έκταση της υγειονομικής επιβάρυνσης στον ημιόροφο και στο υπόγειο δεν επιβάλλει την αναστολή λειτουργίας του συνόλου της Βιβλιοθήκης".

"Διάβημα διαμαρτυρίας" σε Δημαρά – Γιαννακόπουλο

Στο μεταξύ, χθες  το πρωί πραγματοποιήθηκε, σε πολύ καλό κλίμα, συνάντηση του τέως προέδρου του Δ.Σ. της Βιβλιοθήκης, Σπ. Θεοδωρόπουλου, καθώς και των τέως μελών του Δ.Σ. Ευγενίας Αρβανίτη, Σπ. Πολίτη και Πηνελόπης Φραντζή με το Δήμαρχο της Πάτρας, Γιάννη Δημαρά, και τον πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου, Δημ. Γιαννακόπουλο, με θέμα την κατάσταση που απεκαλύφθη στην Δημ. Βιβλιοθήκη Πατρών, όπου φυλάσσονται ανεκτίμητης αξίας έγγραφα και  τόμοι προσφερθέντες από μεγάλους πολιτικούς άνδρες της περιοχής.
       Επίσης, ζήτησαν να αποδοθούν ευθύνες, επισημαίνοντας, ωστόσο, ταυτόχρονα, ότι η πόλη δεν έπρεπε να διαπομπευτεί κατ' αυτόν τον τρόπο, και να γίνει πραγματική αποτίμηση της ενδεχόμενης ζημιάς από τις κουτσουλιές πτηνών που ανακαλύφθηκαν να έχουν ρυπάνει επί πολύ καιρό τους τόμους των βιβλίων.
Τέλος, ανέφεραν ότι θα αναμένουν πλέον το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης και της ΕΔΕ, που καλώς διατάχθηκε.
         Υπενθυμίζεται ότι σπασμένα τζάμια της Δ. βιβλιοθήκης άφησαν χώρο εισόδου στα πτηνά που προκάλεσαν ανυπολόγιστες καταστροφές.

Δήλωση του Αντώνη Σκιαθά

«Την προσωπική επίθεση την προσπερνώ. Άλλωστε είναι τόσο ανερμάτιστη, ώστε δεν χρήζει άλλου σχολιασμού. Αντιπαρέρχομαι τους χαρακτηρισμούς περί "φανφαρονικής έμπνευσης", αλλά εκπλήσσομαι από την εκτίμηση ότι συνιστά "πρωτοφανή απαξίωση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης" η αποκάλυψη της αθλιότητας και όχι η διάπραξή της.
Είναι εντυπωσιακό ότι καταγγέλλεται αυτός που αποκαλύπτει το έγκλημα και όχι οι δράστες της επί χρόνια ή και δεκαετίες εγκατάλειψης μέρους της πνευματικής περιουσίας του Ιδρύματος.
Αυτό που απαιτείται αυτή τη στιγμή, είναι σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αποτέλεσμα, ώστε όλοι μαζί να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε την Δημοτική Βιβλιοθήκη.
Υ.Γ. Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι ενώ γνωρίζουν απίστευτες λεπτομέρειες, επικαλούνται διάφορες αιτιολογίες, αποφεύγουν να απαντήσουν στο αυτονόητο ερώτημα που γεννιέται στα χείλη όλων. Και σεις, τι κάνατε τόσα χρόνια;».

Δεν υπάρχουν σχόλια: