ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Το Πολυτεχνείο πηγή έμπνευσης αγώνων ενάντια στην φτώχεια


Από την ογκώδη συγκέντρωση έξω από το Παράρτημα της Πάτρας χθες.

Μήνυμα του δημάρχου Πατρέων Γιάννη Δημαρά  - «Η ιδιοποίηση της σημαίας του Πολυτεχνείου από την ΠΑΣΠ, συνιστά σφετερισμό μνήμης και προσβολή στον αντιδικτατορικό αγώνα», δηλώνει ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ

 Ο Δήμαρχος Πατρέων, Γιάννης Δημαράς, στο μήνυμά του για την 38η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου αναφέρει τα εξής:
«Το Πολυτεχνείο υπήρξε η έπαλξη, ο πυρήνας, της αντίστασης όλων των αγωνιζόμενων Ελλήνων ενάντια στη αμερικανοκίνητη χούντα και τους ξένους υποστηρικτές της.
Το Πολυτεχνείο σηματοδότησε σε όλους εμάς που το ζήσαμε, αλλά και στις μετέπειτα γενιές της μεταπολίτευσης τη στάση της αμφισβήτησης και της ανατροπής κάθε μορφής καταπίεσης, και όλου του παλαιού πολιτικού συστήματος μαζί με ό,τι είχε ταυτιστεί μαζί του.
Το Πολυτεχνείο σήμερα ζει, είναι ζωντανό μέσα στα νέα κινήματα και ειδικά μέσα στα νεολαιίστικα κινήματα, αμφισβητώντας, αποδοκιμάζοντας κι αρνούμενο τους συμβιβασμούς, τα βολέματα, τις υπαναχωρήσεις, και όλο το πολιτικό μεταπολιτευτικό σύστημα που συνδιαμορφώθηκε και το οποίο σήμερα γνωρίζει τη χρεοκοπία του.
Κυρίως το Πολυτεχνείο παραμένει σήμερα, στην περίοδο της οικονομικής, της πολιτικής και της κοινωνικής κρίσης, καθώς και της ηθικής κρίσης που βιώνουμε, πηγή έμπνευσης νέων αγώνων ενάντια στη φτώχεια με την οποία βρίσκονται αντιμέτωποι οι Έλληνες πολίτες και ειδικά οι μη έχοντες και μη κατέχοντες, ενάντια στα σκληρά και διαρκή μέτρα λιτότητας, ενάντια στα μνημόνια που υπογράφονται ερήμην του λαού, ενάντια στη καταπίεση και στην απειλή της εθνικής μας ανεξαρτησίας από τους δανειστές της χώρας μας».

ΠΕΤΡΟΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Περιορισμένη χρήση χημικών έγινε και στο αστυνομικοκρατούμενο κέντρο της Αθήνας, όταν ήρθαν σε επαφή μπαχαλάκηδες και Αστυνομία. Έκλεισαν προσωρινά οι σταθμοί Μετρό του κέντρου. Κι εκεί στην πλ. Μαβίλη, ενώ τα τελευταία μπλοκ της πορείας περνούσαν άρχισε ο πετροπόλεμος των μπαχαλάκηδων κατά της Αστυνομίας, που απάντησε με χημικά. Η ανταπάντηση ήταν η πυρπόληση κάδων καθαριότητας, ενώ ταο κομμάτι της πορείας που τότε διερχόνταν από το σημείο άλλαξε κατεύθυνση και διέφυγε από τον τόπο των επεισοδίων μέσα από τα παρακείμενα στενά. Κάδοι κάηκαν ακόμη και μπροστά από την ΓΑΔΑ, όπου έγινε εκτεταμένη χρήση αερίων. Προσήχθησαν 90 άτομα, καρατήθηκαν 13 και τραυματίστηκαν 14 αστυνομικοί.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, όπως και η υπουργός Παδείας Άννα Διαμαντοπούλου φέτος δεν τόλμησαν να παρουσοαστούν στο Πολυτεχνείο για κατάθεση στεφάνου, κάτι που έκαναν κάθε χρόνο. Η δε αντιπροσωπεία της  Νεολαίας ΠΑΣΟΚ που προσήλθε για κατάθεση αποπέμφθηκε κακήν κακώς από φοιτητές.

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Αυτή την φορά φέτος, ήταν η σειρά του Γραμματέα ΠΑΣΟΚ Μ. Καρχιμάκη να επιπλήξει την ΠΑΣΠ, που εξακολουθεί να κατακρατεί την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου από την μεταπολίτευση και δώθε. Ζήτησε εγγράφως να την παραδόσουν «σε χώρο που να συμβολίζει τους δημοκρατικούς αγώνες του λαού» διότι «η σημαία του Πολτεχνείου, το πιο ιερό σύμβολο της φοιτητικής εξέγερσης δεν χρειάζεται ούτε φανερούς μήτε μυστικούς νομείς/. Η αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου δεν είναι λάφυρο, δεν ανήκει σε καμία φοιτητική παράταξη» δήλωσε, τονίζοντας ότι «η ιδιοποίησή της, συνιστά σφετερισμό μνήμης και προσβολή στον αντιδικτατορικό αγώνα». 

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τα επεισόδια των μπαχαλάκηδων αποτέλεσαν αφορμή για αναίτια εισβολή της αστυνομίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, όπου σε αίθουσά του βρίσκονταν σε εξέλιξη συναυλία του Θ. Μικρούτσικου. Λίγο πριν τις 10 το βράδυ δύο διμοιρίες ΜΑΤ εισέβαλλαν, με αποτέλεσμα να διακοπεί η εκδήλωση και να βγει ο πρύτανης Μυλόπουλος, μαζί με τους φοιτητές, διαμαρτυρόμενος για την απαράδεκτη επέμβαση. Τα ΜΑΤ αποχώρησαν μετά από αυτή τη σθεναρή διαμαρτυρία, ενώ ο χώρος πέριξ του Αριστοτέλειου είχε κατακλυσθεί από βροχή ασφυξιογόνων χημικών.
Κατά τα άλλα η συγκέντρωση και πορεία είχαν δυναμικό χαρακτήρα και ογκώδη συμμετοχή κόσμου.

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Στα συνθήματα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά» οι συγκεντρωμένοι απάντησαν με ειρωνικά συνθήματα που υπενθύμιζαν την συγκυβέρνηση όχι μόνον με την Δεξιά αλλά και με την ακροδεξιά!

ΜΙΚΡΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΕ ΒΟΛΟ ΚΑΙ ΤΡΙΚΑΛΑ

Μικρής έντασης επεισόδια σημειώθηκαν στον Βόλο κατά την πορεία, αλλά και στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων, όταν μέλη του δημοτικού συμβουλίου και ο Δήμαρχος που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ, επιχείρησαν να καταθέσουν στεφάνι για το Πολυτεχνείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: