ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

ΔΗΜ.ΑΡ.: Να στηρίξει η νέα κυβέρνηση τα αδύναμα στρώματα


Πάντως "με κάποιους από τους ανθρώπους του ΛΆΟΣ έχει μια καλή σχέση".

Αλλά η εσωκομματική αντιπολίτευση επιμένει να δώσει παρών το κόμμα κατά την ψηφοφορία της Βουλής – Τώρα ανακάλυψε ότι ενοχλείται ο Ψαριανός από την συμμετοχή ακροδεξιών στην συγκυβέρνηση που ήθελε να την χαϊδέψει!
 
Προτεραιότητα στη στήριξη των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων έδωσε η Δημοκρατική Αριστερά σε χθεσινή της ανακοίνωση ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων της συγκυβέρνησης. Αναλυτικά, η ΔΗΜ.ΑΡ. σημείωσε: “Η νέα κυβέρνηση, συμψηφιστική ρύθμιση στο πλαίσιο ενός τμήματος του πολιτικού συστήματος, βρίσκεται μπροστά στην ευθύνη να λάβει άμεσα μέτρα για τη στήριξη των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων που δεινοπαθούν, να ανασχέσει την καλπάζουσα ανεργία, να στηρίξει τα ασφαλιστικά ταμεία, να εφαρμόσει ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, να πατάξει τη φοροδιαφυγή και να αποτρέψει την περαιτέρω συρρίκνωση του λαϊκού εισοδήματος”. Πράγματα δηλαδή που για να γίνουν θα έπρεπε να αναλάβει μια προοδευτικής κατεύθυνσης κυβέρνηση και όχι η συγκυβέρνηση δεξιών και ακροδεξιών που στηρίζουν το Μνημόνιο!
Την ίδια ώρα, η εσωκομματική αναταραχή που προκάλεσε η απόφαση του κόμματος να καταψηφίσει τη νέα συγκυβέρνηση παραμένει, καθώς στελέχη που υπερασπίστηκαν τη μειοψηφούσα άποψη δεν φαίνεται να "συμβιβάζονται" με την ιδέα της αρνητικής ψήφου.

Μετά τον Μ. Ματσαγγάνη και η Βάσω Κιντή αποφάσισε να αποχωρήσει από τη ΔΗΜ.ΑΡ. Αιτιολογώντας την απόφασή της στην επιστολή παραίτησης ανέφερε πως “την κρίσιμη αυτή περίοδο για τη χώρα δεν μπορώ να συμπράττω και να υποστηρίζω μια πολιτική ακροβατικών ισορροπιών όπου ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός συνυπάρχει με την υπονόμευσή του και η μεταρρυθμιστική ρητορική με την άρνηση κάθε μεταρρυθμιστικής προσπάθειας”. Σε παρέμβασή της η Κατ. Επιτροπάκη υποστήριξε (βλ. red-pep.blogspot.com) ότι θα έπρεπε η ΔΗΜ.ΑΡ. να καθορίσει τη στάση της “με ψήφο εμπιστοσύνης ή ανοχής απέναντι στο νέο κυβερνητικό σχήμα από τη σαφή προσήλωση του στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, της οποίας αναπόσπαστο στοιχείο είναι η επικύρωση της νέας δανειακής σύμβασης”, προσθέτοντας ότι “εάν η ΔΗΜΑΡ δεν το κάνει, αισθάνομαι κι εγώ ότι πραγματικά ακυρώνει τον λόγο ύπαρξής της”. Σε κοινή τους παρέμβαση ο Γ. Κλάδος (π. Δήμαρχος Ανωγείων) και ο Αντ. Ανηψητάκης (περιφ. Σύμβουλος Κρήτης) χαρακτήρισαν λάθος του κόμματος να υποδείξει στους βουλευτές την καταψήφιση “πριν ακόμη ακούσει τις προγραμματικές δηλώσεις”.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο βουλευτής του κόμματος Γρ. Ψαριανός σε συνέντευξή του στο “Βήμα” εξέφρασε την πολιτική και ιδεολογική του ενόχληση από την συμμετοχή στελεχών του ΛΑΟΣ στη νέα κυβέρνηση, σπεύδοντας πάντως να προσθέσει ότι με κάποιους από τους ανθρώπους του ΛΑΟΣ “έχει μια καλή σχέση”. “Δεν μας χωρίζει ιδεολογικό χάος. Δεν είναι φασίστες. Είναι άνθρωποι δεξιάς απόκλισης. Φιλελεύθεροι, ακραίοι φιλελεύθεροι. Δεν είναι νεοναζί, δεν είναι φασιστόμουτρα κάποιοι από αυτούς” πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: