ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Ν. Ντιμιτρόφ στην DW: Μπορούμε να γράψουμε Ιστορία

Το μήνυμα ότι «σε ιστορικές στιγμές φέρουμε όλοι μας ιστορική ευθύνη να μην σκεφθούμε τις πολιτικές μας καριέρες και το πολιτικό μας αύριο, αλλά να σκεφθούμε πού θέλουμε να βρίσκονται οι χώρες μας σε δέκα χρόνια από σήμερα» έστειλε από το Βερολίνο ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ Νικόλα Ντιμιτρόφ, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ  και την DW.
 
Υπογράμμισε μάλιστα πως «αυτή είναι μια μάχη ανάμεσα στο μέλλον και το παρελθόν. Το παρελθόν είναι σημαντικό, αλλά δεν μπορούμε να το αλλάξουμε. Μπορούμε όμως να διαμορφώσουμε το μέλλον μας».

Σε συνέντευξή του στην DW για τη συμφωνία με την Ελλάδα στο ονοματολογικό, ο κ. Ντιμιτρόφ είπε ότι αυτό είναι ένα τεστ ωριμότητας για τις δύο χώρες, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ και εξέφρασε την πεποίθηση πως «εάν όλοι κάνουμε το σωστό και δεν τα παρατήσουμε έχουμε καλές πιθανότητες να γράψουμε θετική Ιστορία».

Ερωτηθείς πώς μπορεί να επηρεάσει τις πιθανότητες να επιτευχθεί μια τελική συμφωνία η χθεσινή απόρριψή της από τον πρόεδρο της χώρας του Γκιόργκι Ιβανόφ, απάντησε με μια φράση του Κόνραντ Αντενάουερ: «Όλοι ζούμε κάτω από τον ίδιο ουρανό, αλλά δεν έχουμε όλοι τον ίδιο ορίζοντα». Σε αυτό το πλαίσιο, επισήμανε πως αυτό που είναι πολύ σημαντικό είναι ότι το σχέδιο συμφωνίας με την Ελλάδα απαιτεί τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος (σ.σ. για να επικυρωθεί) και προσέθεσε ότι «είναι καθήκον μας ως κυβέρνησης να προσφέρουμε μια επιλογή στους πολίτες». Και ούτε η κυβέρνηση, ούτε το κοινοβούλιο, ούτε καν ο πρόεδρος μπορούν να τους στερήσουν αυτή την επιλογή, υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: