ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Στην Πάτρα έρχεται η υπ. Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου

Στις 6 Ιουλίου η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου αναμένεται, εκτός απροόπτου, να βρεθεί στην Πάτρα, για να παραστεί σε εκδήλωση, που θα έχει ως πλαίσιο διαλόγου την Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία και την Επιχειρηματικότητα.  
Στην έκθεση καλών πρακτικών στην «Αγορά Αργύρη» της Πάτρας, οι εκθέτες (συνεταιριστικού τύπου επιχειρήσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ΚΟΙΝΣΕΠ) θα παρουσιάσουν τη δράση τους το διήμερο 6 και 7 Ιουλίου, ενώ μέσω των συζητήσεων, που θα αναπτυχθούν αναμένεται να δοθούν απαντήσεις με την λειτουργία των Κ.ΑΛ.Ο και τον τρόπο ίδρυσής τους. Στόχος είναι φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας να αναδείξουν τις αξίες της κοινωνικής οικονομίας και να ενεργοποίησουν παραγωγικές δυνάμεις, προκειμένου να δημιουργηθούν νέα σχήματα Κ.ΑΛ.Ο, με απώτερο στόχο την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και της απασχόλησης.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος διαθέτει κονδύλι ύψους 7.000.000 ευρώ που πρόκειται να διοχετεύσει, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2014-2020,σε φορείς Κ.ΑΛ.Ο, έπειτα από σχετική πρόσκληση που θα προκηρυχτεί σύντομα. Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται και η διαβούλευση που ξεκινά, ώστε να παρουσιαστεί ο σχεδιασμός και κατατεθούν οι προτάσεις των φορέων κοινωνικής οικονομίας, προκειμένου να καταρτιστεί το Τεχνικό Δελτίο που θα υποβληθεί στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» για χρηματοδότηση.
 
Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία τέθηκε από την κυβέρνηση στο προσκήνιο ως προτεραιότητα και εναλλακτικός τρόπος ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, καθώς η Κ.ΑΛ.Ο. μπορεί να αποτελέσει έναν τρίτο πόλο ανάπτυξης, συνεργατικότητας και αλληλεγγύης ανάμεσα στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα με απώτερο στόχο η κοινωνική επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα να αγγίξει τα ποσοστά του 10% της οικονομικής δραστηριότητας, όπως καταγράφονται σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Γαλλία, Ιταλία, κ.α.). Μέχρι αυτή την στιγμή ένας σημαντικός αριθμός ενεργοποιείται στο πλαίσιο της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, ενώ μέσω της πλατφόρμας δικτύωσης φορέων ΚΑΛΟ, μπορεί όποιος ενδιαφέρεται να μπει και να ενημερωθεί για την λίστα των φορέων και πως μπορεί να φτιάξει έναν δικό του. 
 
Στο σχεδιασμό του Υπουργείου Εργασίας Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης είναι να ιδρυθούν 70-80 Κέντρα Στήριξης Κ.ΑΛ.Ο, ώστε όλοι να γνωρίσουν την Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία και συγχρόνως να προσφερθεί βοήθεια σε κάθε ομάδα που θέλει να ιδρύσει Κ.ΑΛ.Ο, σχετικά με τη δημιουργία ενός επιχειρηματικού σχεδίου και ενός σχεδίου βιωσιμότητας. 
Αναμένεται να διατεθούν 11 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν προγραμματιστεί το επόμενο διάστημα μεγάλες περιφερειακές εκθέσεις για τη διάδοση της Κ.ΑΛ.Ο, όπως αυτή της Πάτρας στις 6-7 Ιουλίου, με το Υπουργείο να τονίζει ότι όσο γίνεται γνωστή η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία, τόσο ο ελληνικός λαός θα την αγκαλιάζει. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: