ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Bloomberg: «Η Ελλάδα επανήλθε στο προσκήνιο»

«Η Ελλάδα επανήλθε στο προσκήνιο μετά την αναβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας σε «Β+» από τον οίκο S&P» μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, «οι ελληνικές αποδόσεις θα μειωθούν περαιτέρω αν και άλλοι οίκοι ακολουθήσουν τον S&P. Η Πορτογαλία, που αναβαθμίστηκε από τον S&P τον Σεπτέμβριο του 2017 και από τον Fitch τον Δεκέμβριο, είδε την απόδοση του δεκαετούς ομολόγου της να μειώνεται κατά 100 μονάδες βάσης μέσα σε ένα εξάμηνο. Ακόμη και αν οι ελληνικές αποδόσεις μειωθούν κατά το ήμισυ και οι ιταλικές παραμείνουν σταθερές, τότε η μεταξύ τους διαφορά θα πέσει κάτω από τις 100 μονάδες».


Η ολοκλήρωση της τελικής αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος και τα συνοδευτικά μέτρα για το χρέος βελτιώνουν τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους, αναφέρει ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch σε ανάλυσή του. Τα μέτρα αυτά, σημειώνει, «είναι σε γενικές γραμμές ευθυγραμμισμένα με τις προσδοκίες μας, όταν αναβαθμίσαμε το αξιόχρεο της Ελλάδα σε Β με θετικές προοπτικές τον Φεβρουάριο».

«Το ταμειακό απόθεμα ασφαλείας των 24,1 δισ. ευρώ και η επιμήκυνση των περιόδων αποπληρωμής των δανείων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας κατά ακόμη 10 έτη αναμένεται να στηρίξουν την πρόσβαση στις αγορές μετά το πρόγραμμα και τη δυνατότητα εξυπηρέτησης του χρέους προς τους ιδιώτες πιστωτές. Περιμένουμε ότι η βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους θα βελτιωθεί με τα μέτρα αυτά, σε συνδυασμό με τη διατηρήσιμη αύξηση του ΑΕΠ, τους μειωμένους πολιτικούς κινδύνους, το ιστορικό των πρωτογενών πλεονασμάτων και δημοσιονομικά μέτρα που θα εφαρμοσθούν έως το 2020», σημειώνει ο οίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: