ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Άνω των 250 αιρετών και δημ. λειτουργών στην ημερίδα

Το κλείσιμο των εργασιών της Ημερίδας – Η τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα, στο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=KdydMB94DDA&t=3s

H εφαρμογή αναπτυξιακών πολιτικών σε όλους τους τομείς της δημόσιας διοίκησης σε συνάρτηση με την προσπάθεια που καταβάλλεται για καλύτερη δημόσια διοίκηση, αποτέλεσαν τους κυριότερους άξονες της ημερίδας με θέμα: «Δημόσια Διοίκηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση: Αναπτυξιακές Πολιτικές και Μορφές Ελέγχου», που ολοκληρώθηκε με επιτυχία στην Πάτρα, συναντώντας μεγάλη ανταπόκριση.
Περισσότεροι από 250 αιρετοί  και δημόσιοι  λειτουργοί, παρακολούθησαν την ημερίδα που διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και το Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.
 «Από αυτήν τη διαδικασία, βγήκαμε όλοι κερδισμένοι. Η ευθύνη και η ικανότητα είναι να μπορέσει ο καθένας βελτιώσει τον εαυτό του και τη λειτουργία του. Μόνον έτσι μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι. Αν η λέξη ευθύνη συνοδεύει και κάθε πράξη μας, τότε και ως χώρα θα βελτιωθούμε»  τόνισε μεταξύ άλλων, κλείνοντας τις εργασίες ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, επισημαίνοντας ότι: «Το μεγάλο στοίχημα είναι να αποκτήσει η Διοίκηση δυναμική και να αλλάξει η κουλτούρα».
Αυτό που αναδείχθηκε ιδιαίτερα στις εργασίες ήταν η κατεύθυνση που υπάρχει για την εφαρμογή προληπτικών πολιτικών,  με κύριο στόχο την  εμπέδωση στη συνείδηση των πολιτών της δικαιοσύνης, της αξιοκρατίας και της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης στη δράση της δημόσιας διοίκησης.
Τις διαπιστώσεις και τα συμπεράσματα της ημερίδας παρουσίασε ο Γιάννης Σελίμης, Επιθεωρητής-Ελεγκτής Δημόσιας Διοίκησης, ο οποίος χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη δράση ως μια στάση στη μεγάλη διαδρομή που χαράσσει η συνεργασία μεταξύ των συνδιοργανωτών. Στο κλείσιμο της εκδήλωσης, συνόψισε τους δύο βασικούς άξονες, Ανάπτυξη και Σύστημα Ελέγχου, που αποτέλεσαν κοινό τόπο των συμμετεχόντων.
Και δεύτερη διοργάνωση μέσα στο 2018
Στο ενδιαφέρον περιεχόμενο των νέων κατευθύνσεων που δίνονται ως προς την εφαρμογή εσωτερικών διαδικασιών ελέγχου των πράξεων της Δημόσιας Διοίκησης, εστίασε και  ο κ. Κατσιφάρας, καθώς  ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προτίθεται να εξειδικεύσει περαιτέρω στα συγκεκριμένα ζητήματα, με ένα αντίστοιχο διήμερο σεμινάριο το οποίο θα προγραμματιστεί μέσα στο 2018.
Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε όλους τους εισηγητές, όσους συμμετείχαν στην επιτυχία της διοργάνωσης και απευθύνθηκε ονομαστικά στην Εκτελεστική Γραμματέα της ΠΔΕ Διονυσία Μαράτου, στον επιθεωρητή- ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης – Γραφείο Συντονισμού Μονάδων Εσωτερικού Ελέγχου Γιάννη Σελίμη, τα στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, όπως επίσης τους συντονιστές των ενοτήτων βοηθούς Περιφερειάρχη Αναστασία Τογιοπούλου  και Χρήστο Μπούνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: