ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Αθώοι κρίθηκαν η Ηριάννα και ο Περικλής, από το Εφετείο





«Η δημοκρατία και το κράτος δικαίου ανέπνευσαν», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Αλέξης Τσίπρας

Ελεύθεροι κρίθηκαν η 30χρονη  Ηριάννα και ο33χρονος Περικλής μετά την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, σήμερα το μεσημέρι. Και οι δύο αθωώθηκαν ομόφωνα.


«Σήμερα αποκαταστάθηκε μια μεγάλη αδικία απέναντι σε δύο νέους ανθρώπους», ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την αθώωση της Ηριάννας και του Περικλή. Εξέτιαν ποινές κάθειρξης 13 ετών για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

Συγκεκριμένα:

«Η δημοκρατία και το κράτος δικαίου ανέπνευσαν», πρόσθεσε σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Αλεξης Τσίπρας.

Στο πλευρό τους βρέθηκαν αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες, ενώ και ο Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση κρίνοντάς  την Δίκαιη. Οι δύο νέοι είχαν κριθεί ένοχοι σε πρώτο βαθμό για συμμετοχή στη τρομοκρατική οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς»και είχαν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 13 ετών ο καθένας τους. Εδώ και ένα χρόνο παρέμεναν έγκλειστοι αναμένοντας την τελική απόφαση, ενώ είχε σηκωθεί κύμα συμπαράστασης από τον χώρο της διανόησης και της πολιτικής.

Η εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή τους, στηριζόμενη στην πρωτόδικη απόφαση και στα ευρήματα της Αστυνομίας, τα οποία όμως είχαν τεθεί υπό αμφισβήτηση.

Μάλιστα είχε αποφανθεί ότι οι δυο κατηγορούμενοι, ανεξάρτητα εάν το αρνούνται για υπερασπιστικούς λόγους, είναι μέλη των «Πυρήνων της φωτιάς» με σκοπό την τέλεση αδικημάτων.

H συνήγορος του Περικλή, δήλωσε για την Εισαγγελέα μεταξύ άλλων:

«Ήρθε και μας διάβασε αυτολεξεί το σκεπτικό της πρωτόδικης αποφασης. Σαν να μην προσηλθαμε ποτέ σε αυτή την αίθουσα να εξετάζουμε στοιχεία και μαρτυρες. Εγκατέλειψε το ρόλο του εισαγγελικού λειτουργού του αμερόληπτου και έβαλε θέση διάδικου σε μια άλλη δίκη που θα ήθελε να διεξαγεται. Ξεκίνησε υποθετικό διάλογο με ανώνυμους συντάκτες δυο ιστοσελιδων. 

Έτσι προσδιόρισε το λόγο της και συν»έχισε με την αυτολεξεί ανάγνωση ενός συνονθυλεύματος άλλων εγγράφων που δεν περιέχονται στη δική μας δικογραφία αλλά σε δικογραφίες άλλων υποθέσεων που αφορούν τους ’’Πυρήνες της Φωτιάς’’. Ακούσαμε μάλιστα ονόματα πρώην κατηγορουμένων που έχουν απαλλαχθεί».

«Έχουμε φτάσει στο σημείο να ποινικοποιούμε προσωπικές σχέσεις με στοιχείο ένα τμήμα δαχτυλικού αποτυπώματος είχε βρεθεί στο εσωτερικό τμήμα εξωφύλλου μιας φωτοτυπίας που είχε βρεθεί στον Βόλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: