ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Και δεύτερο αντιρατσιστικό ράπισμα στον Ματέο Σαλβίνι

"Απορρίπτουμε κατηγορηματικά την παρουσία καταυλισμών μεταναστών στη Λιβύη. Αυτό δεν είναι αποδεκτό από τον λαό της Λιβύης ούτε από τους νόμους της χώρας” απάντησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αχμέντ Μαϊτέκ στον αντιπρόεδρο της ιταλικής κυβέρνησης και υπουργό Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, -σύμφωνα με το πόρταλ avgi.gr- που δέχθηκε το δεύτερο ράπισμα μέσα σε δύο ημέρες για την αντιμεταναστευτική του πολιτική.

 
Το πρώτο ράπισμα το δέχθηκε στις Βρυξέλλες, όπου τα δέκα σημεία που παρουσίασε ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζοζέπε Κόντε, γραμμένα προφανώς από το χέρι του Σαλβίνι, απορρίφθηκαν χωρίς να συζητηθούν, κυρίως από τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, πυροδοτώντας μια νέα αντιπαράθεση ανάμεσα στις δύο χώρες. “Οι προτάσεις της Ιταλίας είναι αντι-Ε.Ε.” τόνισε ο Μακρόν κλείνοντας κάθε πόρτα στις ιταλικές προτάσεις, ενώ ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Σάντσεθ τόνισε με διπλωματικό τρόπο ότι... “θα τις μελετήσουμε”.

Στις Μάλτα θα αποβιβασθούν οι 234 μετανάστες
 
Μια «ευρωπαϊκή λύση διαφαίνεται» για το πλοίο Lifeline που βρίσκεται εδώ και έξι ημέρες με 234 μετανάστες στα ανοικτά της Μάλτας ναυλωμένο από γερμανική ΜΚΟ, καθώς υπάρχει πιθανότητα «να αποβιβαστούν στη Μάλτα», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Μπενζαμέν Γκριβό.

«Τη στιγμή που σας μιλώ φαίνεται να διαφαίνεται μια ευρωπαϊκή λύση: αυτή θα ήταν η αποβίβαση (των μεταναστών) στη Μάλτα», εξήγησε ο Γκριβό στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL, αφού οι ιταλικές αρχές δεν επέτρεψαν στο Lifeline να ελλιμενιστεί στη χώρα.

Στην υπόθεση του πλοίου της γερμανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Lifeline,  αναφέρθηκε και ο ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε.

«Μίλησα με τον πρόεδρο της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ. Το πλοίο της Lifeline θα ελλιμενιστεί στην Μάλτα», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: