ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Αλ. Τσίπρας: Η κυβερνητική συνοχή θα συνεχιστεί



ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Δεν ανησυχώ καθόλου. Πιστεύω ότι αυτή η κυβέρνηση, παρά τους σχεδιασμούς που υπάρχουν και τα σχέδια τα ανόητα, κατά την άποψή μου, που κάποιοι επιχειρούν, δεν θα έχει ασυνέχεια.


«Συναντηθήκαμε σε ένα κρίσιμο μομέντουμ μετά τη θετική απόφαση του Eurogroup για τη χώρα μας» είπε ο Πρωθυπουργός τονίζοντας ότι υπάρχει προοπτική περαιτέρω διμερούς στενότερης συνεργασίας των δύο χωρών, Ελλάδας και Μ. Βρετανίας, μετά τηνν συν'αντησή του με την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι. 

Και τόνισε την ανάγκη «να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας ώστε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και για τις δύο χώρες».

Επίσης ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε το θέμα της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα διότι είναι «ένα κρίσιμο ζήτημα με ηθική φόρτιση για μας», όπως χαρακτηριστικά είπε:  «Τα μάρμαρα ανήκουν στην Παγκόσμια κληρονομιά αλλά η φυσική τους θέση είναι στον Παρθενώνα».
«Εποικοδομητικό το ταξίδι μου υπάρχει προοπτική περαιτέρω συνεργασίας» πρόσθεσε.

«Η κυβερνητική συνοχή θα συνεχιστεί» 

 

Η κυβερνητική συνοχή θα έχει συνέχεια δήλωσε ο Πρωθυπουργός . Απαντώντας σε ερώτηση για τη ανεξαρτητοποίηση Λαζαρίδη είπε: "Καμία ανησυχία, η κυβέρνηση αυτή παρά τα ανόητα σχέδια που κάποιοι επιχειρούν θα έχει συνέχεια η κυβερνητική συνοχή και θα ολοκληρώσουμε το έργο μας στο τέλος της τετραετίας".

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι "η κυβέρνηση έχει περάσει από σαράντα κύματα και κατάφερε να επιβιώσει σε πολύ δύσκολες στιγμές πόσο μάλλον τώρα που ανοίγεται ένας θετικός ορίζοντας". "Τοο hard to die" πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Χαρακτηριστικός ο διάλογος του Πρωθυπουργού με δημοσιογράφο:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, σε αυτή τη σημαντική στιγμή, στο κατώφλι της εξόδου από το μνημόνιο, για την επόμενη ημέρα της χώρας, η πολιτική σταθερότητα είναι μια παράμετρος βασική. Οι σημερινές εξελίξεις στην Αθήνα με την ανεξαρτητοποίηση βουλευτή του συγκυβερνώντος κόμματος, σας κάνουν να ανησυχείτε για την κυβερνητική και πολιτική σταθερότητα στη χώρα;

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Δεν ανησυχώ καθόλου. Πιστεύω ότι αυτή η κυβέρνηση, παρά τους σχεδιασμούς που υπάρχουν και τα σχέδια τα ανόητα, κατά την άποψή μου, που κάποιοι επιχειρούν, δεν θα έχει ασυνέχεια. Θα έχει συνέχεια η κυβερνητική συνοχή και θα ολοκληρώσουμε το έργο μας στο τέλος της τετραετίας. Δεν ανησυχώ καθόλου. Πόσο δε μάλλον, όταν πλέον είναι σε όλους σαφές ότι αυτή η κυβέρνηση, που έχει περάσει από σαράντα κύματα, κατάφερε να επιβιώσει σε πολύ δυσκολότερες στιγμές. Πόσο δε μάλλον τώρα, που ανοίγεται μπροστά μας ένας πολύ θετικός ορίζοντας. Και μιας και βρίσκομαι στη Βρετανία, να πω ότι μια εξαιρετική ταινία ήταν το «too hard to die». Λοιπόν, είμαστε πολύ σκληροί για να πεθάνουμε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τι σας είπε η κυρία Μέι για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα;

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Έθεσα το ζήτημα. Γνωρίζουμε τις θέσεις της βρετανικής πλευράς. Νομίζω, όμως, ότι αυτό που έχει ιδιαίτερη αξία είναι να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια. Και πιστεύω ότι θα βρούμε ολοένα και περισσότερους στην εξέλιξη των πραγμάτων, που θα υποστηρίζουν αυτή τη δίκαιη ελληνική θέση.

Με στοιχεία και από avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: