ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Αλ. Τσίπρας: Κλείσαμε λογαριασμούς του παρελθόντος

«Οι αποτυχημένοι διαχειριστές του παρελθόντος, ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Γεννηματά, έχουν συγκροτήσει ενιαίο μέτωπο πολιτικής υποκρισίας και εθνικιστικού λαϊκισμού» 

«Ιστορική» χαρακτήρισε την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, διότι έκλεισαν λογαριασμοί τού παρελθόντος και η συμφωνία των Πρεσπών με την ΠΓΔΜ, όπως και η συμφωνία στο Eurogroup άνοιξαν ένα νέο κεφάλαιο για την Ελλάδα και την Ευρώπη, ενώ εισέπραξε τα συγχαρητήρια όλων των συμμετεχόντων στην προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) και για τις δύο συμφωνίες.


«Κλείσαμε λογαριασμούς του παρελθόντος» ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου, στην παρέμβαση του στην προπαρασκευαστική σύνοδο του PES και κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, και την επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, ότι έχουν συγκροτήσει «ενιαίο μέτωπο πολιτικής υποκρισίας και εθνικιστικού λαϊκισμού».

«Οι αποτυχημένοι διαχειριστές του παρελθόντος, ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Γεννηματά, έχουν συγκροτήσει ενιαίο μέτωπο πολιτικής υποκρισίας και εθνικιστικού λαϊκισμού. Δημαγωγούν, προσπαθώντας να κρύψουν τις μεγάλες ευθύνες των κομμάτων τους. Η Ιστορία θα δικαιώσει τις προοδευτικές δυνάμεις και στις δύο χώρες που ξεπέρασαν το παρελθόν και συνδιαμόρφωσαν ένα δίκαιο μέλλον» τόνισε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες.

Σε ό,τι αφορά στο μεταναστευτικό, ο Αλ. Τσίπρας επισήμανε ότι «η Ευρώπη πρέπει να κατασταλάξει τι ακριβώς θέλει: Συλλογικές ή μονομερείς λύσεις; Εμείς ζητάμε τη μεταρρύθμιση του Δουβλίνου, τη στήριξη των χωρών πρώτης γραμμής και την αναβάθμιση της δραστηριότητας της Frontex, καθώς, επίσης, και ένα ολιστικό πρόγραμμα στήριξης των χωρών προέλευσης των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών».

Όλοι οι συμμετέχοντες συνεχάρησαν την ελληνική κυβέρνηση για την επιτυχή και καθαρή έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, όπως και για τη συμφωνία των Πρεσπών, την οποία χαρακτήρισαν «ιστορικό επίτευγμα που κάνει περήφανες όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Σεργκέι Στάνισεφ, εξέφρασε την έντονη διαφωνία του PES με τη στάση της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, η οποία, σημειωτέον, δεν έδωσε το «παρών» στη σημερινή Σύνοδο.

Σε ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ αναφέρει ότι, «ο κ. Τσίπρας όταν μιλά για λαϊκισμό δεν έχει παρά να κοιτάξει τον καθρέφτη του. Όταν μιλά για εθνικισμό δεν έχει παρά να κοιτάξει δίπλα του, τον συγκυβερνήτη του, κ. Καμμένο. Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας δεν φόρεσε ποτέ τη φανέλα της Εθνικής».

Το Κίνημα Αλλαγής σχολιάζοντας τις θέσεις Τσίπρα για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, και την επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, ότι έχουν συγκροτήσει «ενιαίο μέτωπο πολιτικής υποκρισίας και εθνικιστικού λαϊκισμού», αναφέρει .

«Το Μαξίμου βγάζει non paper κατά της κ. Γεννηματά, για να καλύψει το paper Tσίπρα. Τη συνέντευξή του στους FT όπου είπε ναι σε όλα στην κ. Μέρκελ και για το προσφυγικό, σε βάρος των συμφερόντων της χώρας μας», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ.

Με ένα δηκτικό σχόλιο του στο twitter ο Γιάννης Ραγκούσης επέκρινε την στάση της Φώφης Γεννηματά για τη διαφωνία της με τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες «ο πρόεδρος του PES Σεργκέι Στάνισεφ δεν παρέλειψε να επισημάνει την έντονη διαφωνία του PES για τη στάση της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, που ωστόσο δεν ήταν παρούσα στη συνεδρίαση».

Τη συμφωνία ΠΓΔΜ - Ελλάδας για την ονομασία αλλά και την απόφαση να ξεκινήσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια και τα Τίρανα τον Ιούνιο του 2019, χαιρέτισε με σημερινή του ανακοίνωση το κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

Το ζήτημα τέθηκε στη σύνοδο κορυφής των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος που πραγματοποιήθηκε σήμερα παρουσία των πρωθυπουργών της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα και της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: