ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Με άδεια χέρια έμεινε η Μέρκελ για το Προσφυγικό

Με άδεια χέρια έμεινε στην ουσία η Άγκελα Μέρκελ μετά τη συνάντηση εργασίας των «16» για το προσφυγικό χθες στις Βρυξέλλες, παρατηρεί ο Γκέραλντ Κνάους. Μια συμφωνία με την Ελλάδα στο προσφυγικό θα είχε πολύ περισσότερο νόημα από ότι η όλη συζήτηση για μια ευρωπαϊκή λύση στις Βρυξέλλες, εκτιμά ο εμπνευστής της προσφυγικής συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας.


Η καγκελάριος ελπίζει σε διμερείς ή και τριμερείς συμφωνίες έτσι ώστε να ελεγχθούν πιο αποτελεσματικά οι προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη, εκτιμά ο εμπνευστής της προσφυγικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας και επικεφαλής της δεξαμενής σκέψης ESI στο Βερολίνο Γκέραλντ Κνάους, μιλώντας στον ραδιοσταθμό DLF.

Το ιταλικό επιχείρημα ότι η χώρα αδικείται εδώ και 20 χρόνια δεν ισχύει διότι οι περισσότεροι πρόσφυγες δεν μένουν στην Ιταλία αλλά συνεχίζουν το ταξίδι τους προς τα βόρεια  

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της Μ. Σπυράκη για το Μεταναστευτικό

«Η κ. Σπυράκη καταφέρνει στην ίδια ανακοίνωση να μιλήσει για επιμερισμό της ευθύνης ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες και να κατηγορήσει την Ελλάδα για το προσφυγικό» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τις δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ.

«Προφανώς και η ίδια  η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ μπορεί να αντιληφθεί την αντιφατικότητα αυτή και ότι τα επιχειρήματα περί υπαιτιότητας της Ελλάδας στη διαχείριση του προσφυγικού είναι ψωμί στο βούτυρο των ακροδεξιών δυνάμεων που κλείνουν τα σύνορα στην Ευρώπη και δεν αντιλαμβάνονται την κοινή ευρωπαϊκή ευθύνη. Τα περί περικοπών στα κοινοτικά κονδύλια έχουν νόημα αρκεί να τα απευθύνει και στις διμερείς της επαφές με τα αδελφά κόμματα της ΝΔ  στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα που ακολουθούν αυτήν την πολιτική.

Βέβαια, δεν περιμέναμε ποτέ από τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη να υπερασπιστεί τις αρχές της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού στη διαχείριση του προσφυγικού, αλλά περιμένουμε να μην αναπαράγει τα επιχειρήματα εκείνων των χωρών που κλείνουν τα σύνορα στους πρόσφυγες» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα η Μ. Σπυράκη είχε δηλώσει:

«Στην Ευρώπη οφείλουμε να μοιραστούμε την ευθύνη για το προσφυγικό. Όσες χώρες αρνούνται να την αναλάβουν πρέπει να υφίστανται περικοπές στα κοινοτικά κονδύλια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη ζητήσει την άμεση εφαρμογή της απόφασης για την ενίσχυση της φύλαξης στα εξωτερικά σύνορα της Ένωσης,  με 10 χιλιάδες συνοριοφύλακες. Η Ν.Δ. έχει ήδη προτείνει κλειστά κέντρα φιλοξενίας για τους παράτυπους μετανάστες. Η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα που άνοιξε τα σύνορα, εξακολουθεί να είναι ανίκανη να διαχωρίσει πρόσφυγες από παράτυπους μετανάστες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: