ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Δ. Αχαΐα - Ηλεία: Καλοκαιρινή καταστροφή καλλιεργειών


Σε απόγνωση βρίσκονται δεκάδες αγρότες από τη Δυτική Αχαΐα καθώς από την έντονη καλοκαιρινή βροχόπτωση των τελευταίων ημερών η παραγωγή τους έχει υποστεί, κατά πως φαίνεται, ολοκληρωτική καταστροφή.

Πρόκειται μάλιστα για το τρίτο κατά σειρά πλήγμα των αγροτών της περιοχής που φέτος, στην κυριολεξία, δεν προλαβαίνουν να καταγράφουν ζημιές και κατά συνέπεια χρέη χωρίς έσοδα. Σύμφωνα με πληροφορίες από το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας έχουν καταστραφεί καλλιέργειες καρπουζιού, πεπονιού, πατάτας, πιπεριών και άλλων ειδών που βρίσκονταν σε φάση συγκομιδής.

Όπως υποστήριξε στο ραδιόφωνο Πάτρας stokokkino.gr 107,7 ο Αντιδήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Θανάσης Ραυτακόπουλος, ο οποίος είναι και υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας στην περιοχή οι βροχοπτώσεις έχουν πλήξει καίρια όλα τα χωριά του κάμπου. Οι αγρότες βρήκαν τα φρούτα και τα λαχανικά που καλλιεργούν μέσα στις λάσπες κι εκφράζονται φόβοι ότι θα σαπίσουν λίγο πριν φθάσουν στον πάγκο της λαϊκής ή στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Η δημοτική Αρχή καλεί την κεντρική διοίκηση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να συντονίσει όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΛΓΑ και όλων των άλλων εμπλεκόμενων φορέων ώστε να τρέξουν άμεσα οι διαδικασίες καταγραφής των καταστροφών καθώς και αποζημίωσης των παραγωγών. Ανάλογες καταστροφές σημειώθηκαν και στο Νομό Ηλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: