ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Επανεκλογή Κατσιφάρα στην προεδρία Διαμεσογειακής


Η τοποθέτηση του Περιφερειάρχη στη συνέντευξη Τύπου στο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=3QIrdGV4E4k



«Έχουμε όραμα και στόχο για μια Μεσόγειο της Δημοκρατίας, της Συνεργασίας, της Ευημερίας και της Κοινωνικής Συνοχής»


Ομόφωνη επανεκλογή Απ. Κατσιφάρα στην προεδρία της Διαμεσογειακής Επιτροπής της CPMR  «Έχουμε όραμα και στόχο για μια Μεσόγειο  της Δημοκρατίας, της Συνεργασίας, της Ευημερίας  και της Κοινωνικής Συνοχής»

«Οραματιζόμαστε μια Μεσόγειο Πολιτισμού και Αξιών, λύχνο της Δημοκρατίας και όχι καταφύγιο ανθρώπινων ψυχών». Αυτό ήταν το μήνυμα του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018,  με την ευκαιρία της  επανεκλογής του στην Προεδρία  της  Διαμεσογειακή Επιτροπή της CPMR, αλλά και της διήμερης  Γενικής Συνέλευσης που διεξήχθη στην Πάτρα. Τονίζοντας ότι η επανεκλογή του είναι μεγάλη τιμή, αλλά δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερες υποχρεώσεις  και ευθύνες «με στόχο να δημιουργήσουμε ένα άλλο όραμα για την Ευρώπη».

Πλαισιωμένος από τον Ρουϊ Μπετενκούρτ εκπρόσωπο της  Περιφέρειας Αζορών που προεδρεύει στη CPMR και τον Ντάβιντε Στράντζις  Εκτελεστικό Γραμματέα της CPMR, ο κ. Κατσιφάρας αναφέρθηκε στις βασικές προτεραιότητές της Διαμεσογειακής για την νέα θητεία, οι οποίες συνοψίζονται στους εξής τομείς:

-Προώθηση της Γαλάζιας Ανάπτυξης και των αναδυόμενων στρατηγικών, προστατεύοντας παράλληλα τη Μεσόγειο Θάλασσα
-Μετανάστευση & Άσυλο: ενισχύοντας το ρόλο των Μεσογειακών Περιφερειών
-Μεσογειακή συνεργασία βασισμένη σε έργα: εδραίωση της υψηλής συμμετοχής της Διαμεσογειακής και προώθηση συγκεκριμένων στρατηγικών, πιλοτικών σχεδίων και σταθερών εταιρικών σχέσεων
-Αξιοποίηση της Νεολαίας της Μεσογείου ως ένα πολύτιμο κεφάλαιο για το παρόν και το μέλλον της Μεσογείου.
-Αντιμετώπιση των ανισοτήτων κοινωνικών, οικονομικών και παραγωγικών.

Η ξενάγηση στην Πάτρα



Αναφερόμενος στις διήμερες εργασίες, ο Περιφερειάρχης μετέφερε τις θετικές  εντυπώσεις των μελών της Διαμεοσγειακής Επιτροπής που περιηγήθηκαν, μαζί με τον κ. Κατσιφάρα και στελέχη της Περιφέρειας , στο κέντρο της Πάτρας, συνομίλησαν με νέους και χάρηκαν τη ζωντάνια της πόλης. Γνώρισαν την ιστορία της και ξεναγήθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα.

Υπενθυμίζεται ότι η Διαμεσογειακή Επιτροπή είναι μία από  τις έξι γεωγραφικές περιοχές της CPMR.  Έχει  44 μέλη από εννέα χώρες και από τις δύο πλευρές της Μεσογείου.  Είναι ενταγμένη στο δίκτυο της CPMR που εκπροσωπεί 200 εκατ. πολίτες από 150 Περιφέρειες και   28 χώρες .

Η σημασία της επανεκλογής

Σε ό,τι αφορά την επανεκλογή του στη θέση του Προέδρου της Διαμεσογειακής Επιτροπής της CPMR, ο κ. Κατσιφάρας σχολίασε ότι έγινε σε μια αβέβαιη και ρευστή εποχή και τόνισε: «Η νέα θητεία συμπίπτει με το σταυροδρόμι δύο προγραμματικών περιόδων, με τις θητείες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να εισέρχονται στην τελευταία φάση τους και με την ΕΕ να διαμορφώνει τις προτάσεις της για την περίοδο μετά το 2020, μέσα σε ένα δύσκολο παγκόσμιο πολιτικό πλαίσιο, επηρεασμένο έντονα από το Brexit, θέματα μετανάστευσης και άλλες σημαντικές προκλήσεις (ανισότητες, ανεργία των νέων, ριζοσπαστικοποίηση, δημογραφικό, εντατική αστικοποίηση, κλιματική αλλαγή, κ.α.)». 

Ειδική αναφορά έκανε στην αξία της Πολιτική Συνοχής  επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως απαραίτητος πυλώνας μιας Ενωμένης Ευρώπης που πλαισιώνει ποικίλες χώρες και περιφέρειες με ανομοιογενή επίπεδα οικονομικής, κοινωνικής και εδαφικής ανάπτυξης. Είπε ότι ο διάλογος για τον επόμενο κύκλο της Πολιτικής Συνοχής είναι σε πλήρη εξέλιξη, και είναι ζωτικής σημασίας

Ο κ. Μπετενκούρτ  συνεχάρη Κατσιφάρα για την επανεκλογή του, επισημαίνοντας ότι έγινε σε μια κρίσιμη στιγμή που επηρεάζει τη Μεσόγειο, γι αυτό έχει ιδιαίτερο νόημα.

Από την πλευρά του ο  κ. Στράντζις, εξέφρασε την ικανοποίησή του  για το γεγονός ότι θα συνεχιστεί η συνεργασία με τον  κ. Κατσιφάρα , τονίζοντας ότι  η Προεδρία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έδωσε διαφορετική   πνοή  και ρόλο στη Διαμεσογειακή  Επιτροπή, κάτι που – όπως είπε έχει  αναγνωριστεί από τις Περιφέρειες – μέλη. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: