ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Πανεπιστημίο Πατρών: Προσωρινή λύση για αδέσποτα


Φοιτητές του ΑΕΙ Πάτρας συναντήθηκαν προ ημερών με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, ώστε να βρεθεί άμεση, αλλά και μακροπρόθεσμη λύση για το ζήτημα των αδέσποτων ζώων, που έχει διογκωθεί το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα στο χώρο της φοιτητικής εστίας, καθώς πληθαίνουν τα κουτάβια, που αφήνονται στο χώρο.
 
Όλο αυτό το διάστημα, σύμφωνα με το πόρταλ του ραδιοφωνικού σταθμού stokokkino.gr, οικότροφοι της φοιτητικής εστίας του Πανεπιστημίου Πατρών φροντίζουν με δικά τους έξοδα τα αδέσποτα ζώα, που έχουν βρει καταφύγιο πέριξ του ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος, καλύπτοντας την καθημερινή τους διατροφή, τα εμβόλιά τους, τις στειρώσεις κάποιων αδέσποτων, όπως και τα φάρμακα, που μπορεί κάποια να χρειάζονται. Η συνάντηση λοιπόν στο δημαρχείο της Πάτρας είχε στόχο να βρεθεί αρχικά μια άμεση λύση, διότι οι φοιτητές λόγω του καλοκαιριού επιστρέφουν στις πόλεις τους, με αποτέλεσμα τα τετράποδα να μείνουν πίσω. 
 
Αυτό, που ζήτησαν ήταν άμεση βοήθεια, προκειμένου το έργο τους να διευκολυνθεί, καθώς η νέα σύμβαση με 6 κτηνιάτρους θα υπογραφεί μέσα στον Ιούλιο. Οι εκπρόσωποι του Δήμου Πατρέων δεσμεύτηκαν ότι μέχρι να λυθεί το πρόβλημα οριστικά, θα αναλάβουν ορισμένα έξοδα, όπως η επ' αόριστον προμήθεια απαραίτητων ζωοτροφών, η κάλυψη κόστους εμβολιασμών, θεραπείας και στείρωσης των υπαρχόντων κουταβιών, αλλά και όποιων νέων έρθουν. Βεβαίως, αυτά τα μέτρα γνωρίζουν ότι δεν θα δώσουν οριστική λύση στο πρόβλημα, για αυτό θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους διεκδικώντας την άμεση επαναλειτουργία της πρώην Πανεπιστημιακής μέριμνας, προκειμένου να λάβει την απαραίτητη αδειοδότηση από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Επίσης θα πρέπει να υπάρξει επιπλέον χρηματοδότηση των δήμων για το θέμα των αδέσποτων ζώων, αλλά και στελέχωση με μόνιμο και καταρτισμένο προσωπικό.
 

Να αναφέρουμε ότι ο Δήμος Πατρέων στη συνάντηση, που είχε με τους φοιτητές, τους ενημέρωσε για τις ενέργειες, που έχουν γίνει από την πλευράς, όπως για τις συμβάσεις συνολικού ύψους 70.000 ευρώ με κτηνιάτρους μέσα στο 2018, προσπάθειες για επαναλειτουργία της Πανεπιστημιακής μέριμνας ζώων, που έκλεισε με απόφαση της Περιφέρειας το 2014, με εξ ολοκλήρου έξοδα του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: