ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Κυβερνητικό Καλειδοσκόπιο της 25/6/2018


Εκτέλεση Κρατικού Προϋπολογισμού Μαΐου 2018 (ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ)

Σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για την περίοδο Ιανουαρίου – Μαΐου 2018, παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 813 εκατ. ευρώ έναντι στόχου για έλλειμμα
2.163 εκατ. ευρώ που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2018, για το αντίστοιχο διάστημα του 2018 και ελλείμματος 1.242 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2017. Το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 1.525 εκατ. ευρώ, έναντι στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 180 εκατ. ευρώ και πρωτογενούς πλεονάσματος 1.840 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2017. Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 18.422 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 834 εκατ. ευρώ ή 4,7%  έναντι του στόχου.  Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 17.300 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 372 εκατ. ευρώ ή 2,2% έναντι του στόχου.

Για την τηλεφωνική επικοινωνία Αλ. Τσίπρα-Ρ. Τ. Ερντογάν

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να τον συγχαρεί για την εκλογή του. Κατά τη συνομιλία, ο Πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη για άμεση απελευθέρωση των 2 στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία χωρίς κατηγορητήριο εδώ και 3,5 μήνες, υπογραμμίζοντας τη σημασία που έχει αυτό το ζήτημα για τις σχέσεις μας.

Για τη συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη στον τηλεοπτικό σταθμό  ΣΚΑΙ (ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ)

Η πραγματικότητα τον έχει ξεπεράσει τον κ. Μητσοτάκη. Καλό για τη χώρα και τους πολίτες, κακό για τον ίδιο. Αφού επανέλαβε για πολλοστή φορά τα περί τέταρτου μνημονίου, σαν να μην υπήρξε απόφαση του Eurogroup για το τέλος των μνημονίων και το χρέος, αφού έκανε πάλι την ηχώ του κ. Σαμαρά και της ακροδεξιάς πτέρυγας του κόμματός του για τη Συμφωνία με την ΠΓΔΜ, και αφού επανέλαβε  το φαντασιακό σενάριο περί δήθεν ανταλλαγμάτων, τελικά δεν κατόρθωσε να κρύψει την απόλυτη ένδεια επιχειρημάτων για το παρόν και προτάσεων για το μέλλον της χώρας. Ας περιμένει τις εκλογές. Ως τότε, θα έχει ακόμα πολλές ευκαιρίες να εκτίθεται.

Για το προσφυγικό (σημεία από τις δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα μετά την άτυπη Σύνοδο στις Βρυξέλλες)

Έθεσα την ανάγκη να  μην προχωρήσουμε στην αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού αποσπασματικά. Οι μονομερείς ενέργειες σε καμία περίπτωση δεν λύνουν προβλήματα, αλλά δημιουργούν ακόμη περισσότερα και ζήτησα να υπάρξει το συντομότερο δυνατό η αναθεώρηση του Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου, το οποίο είχε από την ίδια τη ζωή ξεπεραστεί, η αναθεώρηση του Δουβλίνου.
Ζήτησα να υπάρξει στήριξη στις χώρες πρώτης υποδοχής, στις χώρες προέλευσης και διέλευσης. Ζήτησα επίσης να προβούμε άμεσα στη συγκρότηση ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού επιστροφών, αλλά και στην αναβάθμιση της Frontex σε ευρωπαϊκή ακτοφυλακή και συνοριοφυλακή. Θα πρέπει η Ευρώπη να προσανατολιστεί σε μία πολιτική διαμοιρασμού της ευθύνης, αλληλεγγύης και αλληλοστήριξης και όχι σε μια πολιτική που θα ρίχνει τα βάρη μονάχα στις χώρες εκείνες που δέχονται τις προσφυγικές ροές. Πρωτίστως για εμάς αξία και σημασία έχει να εκμηδενίσουμε, ει δυνατόν, τις πρωτογενείς ροές σε ό,τι αφορά την εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας. Διότι αντιλαμβάνεστε ότι η μείωση αυτών των παράνομων πρωτογενών ροών μπορεί να δώσει τη δυνατότητα να λειτουργήσει εποικοδομητικά και δημιουργικά αυτή η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, που θέλω να θυμίσω ότι δεν σημαίνει ότι κλείνουμε τις πόρτες και τα παράθυρα στη νόμιμη μετανάστευση. Αντιθέτως, σημαίνει ότι κλείνουμε την πόρτα στην παράνομη δραστηριότητα των διακινητών και δίνουμε τη δυνατότητα νόμιμων ροών μέσα από τη διαδικασία του ασύλου, που  είναι μία διαδικασία που σέβεται τις διεθνείς συνθήκες και τη διεθνή νομοθεσία. Επιπλέον, έθεσα με ιδιαίτερη έμφαση και το ζήτημα των επανενώσεων των οικογενειών και εξέφρασα την άποψη ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να δείξει ένα πρόσωπο αποκρουστικό, σε πλήρη αντίθεση με τις αρχές και τις αξίες της. Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας είναι μια δύσκολη συμφωνία, αλλά είναι αναγκαία.

Για το ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης, δείτε εδώ την ομιλία του Αλ. Τσίπρα της 25/7/2016.

Για τις δηλώσεις της Μ. Σπυράκη σχετικά με το προσφυγικό (ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ)

Η κ. Σπυράκη καταφέρνει στην ίδια ανακοίνωση να μιλήσει για επιμερισμό της ευθύνης ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες και να κατηγορήσει την Ελλάδα για το προσφυγικό.  Προφανώς και η ίδια  η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ μπορεί να αντιληφθεί  την αντιφατικότητα αυτή και ότι τα επιχειρήματα περί υπαιτιότητας της Ελλάδας στη διαχείριση του προσφυγικού είναι ψωμί στο βούτυρο των ακροδεξιών δυνάμεων που κλείνουν τα σύνορα στην Ευρώπη και δεν αντιλαμβάνονται την κοινή ευρωπαϊκή ευθύνη. Τα περί περικοπών στα κοινοτικά κονδύλια έχουν νόημα αρκεί να τα απευθύνει και στις διμερείς της επαφές με τα αδελφά κόμματα της ΝΔ  στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα που ακολουθούν αυτήν την πολιτική.  Βέβαια, δεν περιμέναμε ποτέ από τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη να υπερασπιστεί τις αρχές της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού στη διαχείριση του προσφυγικού, αλλά περιμένουμε να μην αναπαράγει τα επιχειρήματα εκείνων των χωρών που κλείνουν τα σύνορα στους πρόσφυγες. Επιπλέον, δείτε συνημμένο αναλυτικό σημείωμα για τον αριθμό των προσφύγων στις δομές φιλοξενίας των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Για τη συμφωνία με την πΓΔΜ και τη στάση της ΝΔ (σημεία από τη συνέντευξη του Ν. Κοτζιά)

Η ΝΔ λειτουργεί σαν παράρτημα του VMRO στην Αθήνα. Αντίστοιχα, το VMRO λειτουργεί ως υποκατάστημα της ΝΔ στα Σκόπια. Στα Σκόπια κατηγορούν τον Ζάεφ ότι τα έδωσε όλα στην Ελλάδα. Στην Αθήνα κατηγορούν εμάς ότι τα δώσαμε όλα στον Ζάεφ. Η αλήθεια είναι ότι η αντιπαράθεση ανέδειξε μια διαχωριστική γραμμή σήμερα. Οι κυβερνήσεις της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας υποστηρίζουν τις λύσεις, τη συνεργασία των κρατών και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό και των Σκοπίων προς όφελος των λαών τους και υπάρχουν και οι δυνάμεις που έκαναν πολιτικό παιχνίδι και έβγαζαν κέρδη από τη μη λύση και την υπονόμευση του μέλλοντος, της δημοκρατίας και των λαών τους. Το ΕΛΚ έχει ένα πρόβλημα: οι δυνάμεις αδράνειας μη λύσης των προβλημάτων είναι κομματικά τους μέλη και δεν μπορούν να τους βοηθήσουν και να τους κατευθύνουν σε μια πολιτική ευρωπαϊκή, λύσεων. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε Σκόπια και Αθήνα ενοχλήθηκαν από τους συμβιβασμούς που έγιναν. Φαίνεται ότι όλα αυτά τα χρόνια τροφοδοτούνταν με την μη λύση των προβλημάτων της περιοχής και τώρα έχουν δυσκολία να προσαρμοστούν. Και δυστυχώς, το ΕΛΚ δείχνει να λαμβάνει περισσότερο υπόψη του το τι χρειάζονται αυτά τα δύο κόμματα παρά τις ανάγκες ευρωπαϊκού μέλλοντος. Είναι στενάχωρο από μια μεριά, διότι δείχνει ότι ικανοποιούνται κατά βάθος που λύσαμε το πρόβλημα, αλλά από την άλλη δεν θέλουν τα αποτελέσματα αυτής της λύσης να τα καρπωθούν αυτοί που είχαν το κουράγιο να τα λύσουν.

Για τα επεισόδια  έξω από την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη (ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ)

Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα ή συλλογικότητα,  δεν θα πάρει άδεια από τις κάθε λογής ακροδεξιές και περιθωριακές ομάδες  για να πραγματοποιήσει εκδηλώσεις για τη συμφωνία με την FYROM ή για οποιοδήποτε άλλο θέμα. Τα θλιβερά επεισόδια που συνέβησαν έξω από την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη δεν εκφράζουν ούτε τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, ούτε κανέναν δημοκρατικό πολίτη, ούτε κανέναν υγιή φίλαθλο ομάδας. Περιμένουμε από την  ΠΑΕ ΠΑΟΚ να καταδικάσει αυτές τις άθλιες ενέργειες που γίνονται εξ ονόματος συνδέσμου του ιστορικού συλλόγου του ΠΑΟΚ. Περιμένουμε από το σύνολο του δημοκρατικού κόσμου και από όλα τα πολιτικά κόμματα να πάρουν έμπρακτα αποστάσεις από τέτοια νοσηρά φαινόμενα για τη δημοκρατία. Και βέβαια, περιμένουμε από τη ΝΔ να αντιληφθεί ότι η σύμπλευση με με τις ακροδεξιές λογικές   και το περιθώριο, την καταστά και την ίδια μέρος του.

Για τις διαπραγματεύσεις με την Αλβανία (από τον Ν. Κοτζιά)

Παρακολουθώ με θλίψη αυτά που λέει η αντιπολίτευση στην Ελλάδα. Λένε ότι συζητάμε περί ‘Τσαμουριάς’. Δεν συζητάμε. Ουδέποτε τέθηκε το ζήτημα της ‘Τσαμουριάς’ σε αυτή τη συζήτηση. Η ‘Τσαμουριά’ συζητήθηκε από άλλη κυβέρνηση στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Έχω και μάρτυρες για αυτές τις συζητήσεις. Παρουσιάζονται λες και μόλις βγήκαν στην πολιτική και δεν υπάρχει κανένα παρελθόν. Και γενικά οι αντιπολιτεύσεις έχουν την τάση να δημιουργούν στα κυβερνητικά τους χρόνια τετελεσμένα και μετά μας καταγγέλλουν για αυτά. Λένε επίσης ότι θα παραδώσουμε τη Βόρεια Ήπειρο. Εάν δεν το έχουν καταλάβει, με τις διεθνείς συνθήκες και την Τελική Πράξη του Ελσίνκι, η Βόρεια Ήπειρος είναι κομμάτι της Αλβανίας και εμείς δεν έχουμε καμία πρόθεση να ανατρέψουμε τα σύνορα. Αυτές είναι ψυχώσεις που κάνουν κακό στη χώρα και δεν έχουν καμία σχέση με την ευρωπαϊκή πολιτική διαλόγου και συμβιβασμού.

Δ. Παπαδημούλης: Αντιπροσωπεία ευρωβουλευτών να επισκεφθεί τον φυλακισμένο προεδρικό υποψήφιο Ντεμιρτάς

Ο  Δημήτρης Παπαδημούλης, ζητεί με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, την επίσκεψη αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στον Σελαχατίν Ντεμιρτάς, που κρατείται παράνομα στις φυλακές της Αδριανούπολης εδώ και είκοσι (20) μήνες. Ο Δημήτρης Παπαδημούλης υπογραμμίζει προς τον Αντόνιο Ταγιάνι πως «θεωρώ σημαντικό για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να αποστείλει μια αντιπροσωπεία ευρωβουλευτών που θα επισκεφθεί τον προεδρικό υποψήφιο Σελαχατίν Ντεμιρτάς», προσθέτοντας ότι μια τέτοια πρωτοβουλία θα αποτελούσε την «ελάχιστη απόδειξη του θεσμικού ρόλου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ως πυλώνα της Δημοκρατίας και υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου».

Για την Έκθεση Συμμόρφωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (απάντηση του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης στη ΝΔ)
         
Η Νέα Δημοκρατία για πολλοστή φορά προσπάθησε σήμερα να χαλκεύσει την πραγματικότητα, μη προβάλλοντας εν τέλει τίποτα άλλο παρά τον καιροσκοπισμό της, τολμώντας μάλιστα να επικαλεστεί την προ ημερών δημοσιευθείσα Έκθεση Συμμόρφωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Παραβλέπει, όμως, η Νέα Δημοκρατία το προφανές και συγκεκριμένα ότι η εν λόγω Έκθεση Συμμόρφωσης της Ευρωπαικής Επιτροπής ευθέως επαινεί το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης για τη θεσμοθέτηση και εφαρμογή σειράς μεταρρυθμίσεων. Η  Έκθεση Συμμόρφωσης, μάλιστα, ρητά αναφέρει ότι ξεπεράστηκε ο στόχος που είχε τεθεί. Αυτό το οποίο τόσο σθεναρά αντιστρατεύεται η Νέα Δημοκρατία είναι το ότι για πρώτη φορά δεν  διορίζονται και παύονται εν μια νυκτί οι Διοικητικοί Γραμματείς από τον εκάστοτε Υπουργό, αλλά αντιθέτως επιλέγονται μέσω ανοιχτής και διαφανούς διαδικασίας.  Προς ενημέρωση της Νέας Δημοκρατίας, λοιπόν, ας σημειωθούν τα εξής: Κατ’ εφαρμογή του νέου συστήματος εκδόθηκαν για πρώτη φορά 69 προκηρύξεις από το σύνολο των Υπουργείων για τις θέσεις Διοικητικών και Τομεακών Γραμματέων. Ο θεσμός προσέλκυσε εκατοντάδες συμμετεχόντων. Προς άρση όποιας τυχόν αμφισβήτησης, οι προκηρύξεις εξετάστηκαν ως προς την ομοιογένειά τους από Ομάδα Εργασίας του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σε συνεργασία με την Τεχνική Βοήθεια, λαμβάνοντας υπόψη τόσο το νομικό/θεσμικό πλαίσιο αλλά και στη βάση κοινών κριτηρίων επιλογής, ως αυτά αναδεικνύουν οι βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές.  Η πλειοψηφία των προκηρύξεων εναρμονίζεται πλήρως με τα ως άνω κριτήρια, ενώ μόλις 22 προκηρύξεις θα επαναπροκηρυχθούν ώστε να μην υπάρχει καμία σκιά στη διαδικασία, και ενώ δεν υφίσταται καμία τέτοια νομική υποχρέωση.

Για τα πράσινα ομόλογα (ερώτηση του Δ. Παπαδημούλη στην Κομισιόν)

Ερώτηση προς την Κομισιόν αναφορικά με τη διασφάλιση ότι τα πράσινα ομόλογα δεν θα μπορούν να γίνονται όχημα κερδοσκοπίας σε βάρος φορέων όπως συνταξιοδοτικά ταμεία, κατέθεσε ο  Δημήτρης Παπαδημούλης. Στην ερώτησή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως «τα πράσινα ομόλογα αποτελούν πηγή χρηματοδότησης και τμήμα της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής», αλλά και ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πρωταθλήτρια στην έκδοση τέτοιων ομολόγων, αφήνοντας πίσω τις ΗΠΑ και τις Ασιατικές χώρες». Ο Δημ. Παπαδημούλης επισημαίνει, πάντως, ότι παρατηρείται το φαινόμενο «η ίδια εταιρία να μπορεί να χρησιμοποιεί πράσινα χρηματοδοτικά εργαλεία για να αυξήσει τη κερδοφορία, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζει καταστροφικές δραστηριότητες». «Έτσι μία στρατηγική για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, δυνητικά θα μπορεί να μετατρέπεται σε μία επιχείρηση δημοσίων σχέσεων όπου μεγάλες εταιρίες θα μπορούν να χρησιμοποιούν πράσινα κεφάλαια για να συγκαλύπτουν τις δραστηριότητές τους και να αναπτύσσουν θετικές δημόσιες σχέσεις», σημειώνει.

Για την αγροτική ανάπτυξη (από την ομιλία του Β. Αποστόλου)

Καταφέραμε, ο αγροτικός τομέας να μπει ψηλά στην οικονομική και πολιτική ατζέντα και να γίνει συνείδηση ότι χωρίς αυτόν στην Ελλάδα δεν πάμε πουθενά. Αφού επουλώσαμε -όσες τουλάχιστον μπορούσαμε- από τις πληγές που ταλάνιζαν επί δεκαετίες τον αγροτικό χώρο, ήταν να βάλουμε μπροστά μέτρα και δράσεις, για να ενθαρρύνουμε, να διευκολύνουμε και να ενισχύσουμε τους παραγωγούς της ελληνικής υπαίθρου. Εργαλείο για τη στήριξη αυτής της προσπάθειας είναι το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ), οι πόροι του οποίου ανήλθαν σε 4,7 δισ. ευρώ κοινοτικής συμμετοχής, που θα κινητοποιήσει συνολικούς πόρους της τάξης των 6 δισ. ευρώ και μαζί με το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας (ΕΠΑΛΘ) ξεπερνάμε τα 6,5 δισ. Ευρώ. Μάλιστα, αν προσθέσουμε και τις ενισχύσεις φτάνουμε στα 19 δισ., δηλαδή την εξαετία 2015-2020 θα εισρεύσουν στον αγροτικό χώρο κοινοτικοί πόροι κοντά στα 20 δισ. και μάλιστα χωρίς αντίδωρο.

Για την αξιοποίηση και δημιουργική επανάχρηση 12 σημαντικών δημοτικών κτιρίων (ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Αν. Υπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης)

Την αποκατάσταση και ανάδειξη 12 ανενεργών εμβληματικών δημοτικών κτιρίων, με χρηματοδότηση συνολικού ύψους 25 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους, προκειμένου να λειτουργήσουν ως εστίες πολιτιστικής, τουριστικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας, ανακοινώνει το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.  Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης αυξήθηκε στα 90 εκατ. ευρώ από τα 50 εκατ. ευρώ, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος των Δήμων για την ανάδειξη και επανάχρηση παλιών κτιρίων.

Παραχώρηση στον Δήμο Ελευσίνας διατηρητέων βιομηχανικών ακινήτων (ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας)

Στο πλαίσιο του σχεδίου για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Υπουργείου Εργασίας και των εποπτευόμενων φορέων του, η Έφη Αχτσιόγλου, αποφάσισε την παραχώρηση στον Δήμο Ελευσίνας των διατηρητέων βιομηχανικών ακινήτων εντός των οικισμών εργατικών κατοικιών «ΕΛΕΥΣΙΝΑ IV» & «ΕΛΕΥΣΙΝΑ V», ιδιοκτησίας τ. ΟΕΚ.
Με περίπου 19 εκατομμύρια ευρώ ενισχύονται επιπλέον τα Πανεπιστήμια της χώρας
Με περίπου 19 εκατομμύρια ευρώ ενισχύονται επιπλέον τα Πανεπιστήμια της χώρας προκειμένου να καλύψουν τις λειτουργικές δαπάνες του οικονομικού έτους 2018. Συγκεκριμένα, με απόφαση που υπέγραψε ο Κώστας Γαβρόγλου, καθορίζεται εκ νέου η επιχορήγηση στο ποσό των 91.313.091,00€ αναπροσαρμόζοντας το αρχικό ποσό των από 72.360.000€ (+18.953.091).
Για το ζήτημα της χρήσης κινητών τηλεφώνων  και ηλεκτρονικών συσκευών στις σχολικές μονάδες, δείτε εδώ την εγκύκλιο με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: