ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Δεκαεπτά ποδοσφαιρικές ιστορίες της Αριστεράς


Με θρησκευτική προσήλωση παρακολούθησαν τους ομιλητές, που αναφέρθηκαν σε ένα θέμα που μέχρι χθες η Αριστερά είχε θολές απόψεις, όπως είπε στην παρέμβασή του ο παλιός αθλητής στίβου Τάκης Γεωργακόπουλος.


Επιτυχημένη παρουσίαση της 3ης έκδοσης του βιβλίου που συνέγραψε  ο δημοσιογράφος Θανάσης Κ. Κάππος


Η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων μάγεψε τους παριστάμενους.
Δεκαεπτά ιστορίες μέσα από τις οποίες σταχυολογείται η σχέση του ποδοσφαίρου με την Αριστερά και την πολιτική, απόψε αποτέλεσαν το άνοιγμα του ΠΕΑΚ στην κοινωνία της Πάτρας. Και αυτό για να διαψευστούν όσοι ασυλλόγιστα πίστευαν ότι οι αθλητικοί χώροι είναι μόνον για τον αθλητισμό.



Απόψε με την εκδήλωση αυτή, που γέμισε από το κοινό ο ημιυπαίθριος χώρος του ΠΕΑΚ στο Κουκούλι,  αποδείχτηκε πως μπορεί οι χώροι του αθλητισμού να αποτελέσουν κύτταρο  για μία διαφορετική προσέγγιση, όπως είπε στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΠΕΑΚ Ν. Κανελλάκης.



Ξεκίνημα ήταν η επιτυχημένη παρουσίαση της 3ης έκδοσης του βιβλίου που συνέγραψε  ο δημοσιογράφος Θανάσης Κ. Κάππος, που ασχολείται με το ζήτημα επί χρόνια και απέδειξε πως έχει μία ιδιαίτερη γνώση του θέματος που φέρει τον τίτλο του βιβλίου του, «Αριστερά Πολιτική και Ποδόσφαιρο» (εκδ. Αλήθεια) και διαπραγματεύεται ζητήματα άγνωστα στο ευρύ κοινό. Της πέννας του δεν ξέφυγε ο Πατρινός τυπογράφος και δεινός παίχτης του Ολυμπιακού Πατρών  Νίκος Πολυκράτης ή καπετάν Νικήτας, όπως ονομάστηκε στην Κατοχή λαβαίνοντας μέρος στην Εθνική Αντίσταση ως πρωτοπόρος  με την ομάδα των έξι ανταρτών, που βγήκαν στα βουνά της Αχαΐας.



Σε αυτή την 3η έκδοση του βιβλίου ο Αλέξης Τσίπρας μιλάει για το ποδόσφαιρο, την σχέση του με την πολιτική και την Αριστερά, αλλά και όπως είπε ο συγγραφέας δείχνει να έχει ιδιαίτερη γνώση για το ποδόσφαιρο, το άθλημα των φτωχών.



Στην ίδια έκδοση ο παλιός αθλητής  Σάββας Παπάζογλου, μιλάει για την Αριστερά και το ποδόσφαιρο την δύσκολη περίοδο της Κατοχής.



Για το βιβλίο μίλησαν οι Γιάννης Γκόβας, Νίκος Κανελλάκης και ο συγγραφέας Θανάσης Κ. Κάππος.



Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε αθλητής  του Α.Π.Σ. «Νάπολι Πατρών».

Και τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε  ο δημοσιογράφος Θάνος Χριστακόπουλος.



Της εκδήλωσης προηγήθηκε μουσική παρουσία της Ορχήστρας Νυκτών  Εγχόρδων και έκλεισε με παρεμβάσεις του κοινού, ουσιαστικότερη των οποίων ήταν αυτή του Τάκη Γεωργακόπουλου, αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ.



Παρών στην εκδήλωση έδωσαν οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Σπαρτινός και Ανδρ. Ριζούλης, βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Δριβίλας, η δημοτική σύμβουλος της ΡΑΠ Ουρανία Μπίρμπα, παλιοί αθλητές και εκπρόσωποι αθλητικών φορέων.  

Το πάνελ αρχικά ορίστηκε να αποτελείται από πέντε άτομα, αλλά οι συνθήκες επέβαλαν να γίνουν έξι τα άτομα και το βάρος να σηκώσει ο συγγραφέας, που είναι και ο πατέρας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: