ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Αλ. Τσίπρας: Οι φωτεινότερες μέρες είναι μπροστά μας




Η Ευρώπη καλείται να αντιμετωπίσει το φάντασμα της ιστορίας της - Ανάγκη για αλληλεγγύη και συλλογικές αποφάσεις στην ΕΕ ζήτησε ο Έλληνας Πρωθυπουργός μιλώντας στο London Business School.


«Οι φωτεινότερος μέρες είναι μπροστά μας. Μετά από μια ουσιαστική απόφαση του Eurogroup για την ελάφρυνση του χρέους, η Ελλάδα είναι τώρα έτοιμη να βγει στις διεθνείς αγορές. Και να σταθεί ξανά στα δικά της πόδια», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας .

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός περιέγραψε την κατάσταση της χώρας όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση και τι έχει αλλάξει μέσα στα τελευταία χρόνια της διακυβέρνησης του. Ο Αλέξης Τσίπρας επικέντρωσε στα διλήμματα που έχει μπροστά της η Ευρώπη και τις προτάσεις του για περισσότερη, ανοικτή, δημοκρατική Ευρώπη της αλληλεγγύης ως την απάντηση για να ανασχεθεί το παλιρροϊκό κύμα της ακροδεξιάς, του δεξιού λαϊκισμού, του απομονωτισμού, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας που την απειλούν.

Υπογράμμισε ότι η ανεργία, η φτώχεια, οι ανισότητες, η περιθωριοποίηση, είναι μέρος της ευρωπαϊκής πραγματικότητας και απαιτούνται πολιτικές για να αντιμετωπιστούν. Επισημαίνοντας την αναγκαιότητα για αλληλεγγύη και συλλογικές αποφάσεις στην ΕΕ, στηλίτευσε τη λογική ότι ο καθένας μπορεί να τα καταφέρει μόνος του, σημειώνοντας ότι είναι απωθητική και παραπλανητική η σκέψη ότι μπορούμε να κρυβόμαστε στο καβούκι μας και να βλέπουμε τους άλλους να σκοντάφτουν.
Υπογράμμισε ότι ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές, δεν χάσαμε την αφοσίωση μας στην Ευρώπη, «γιατί πιστεύουμε ότι η Ευρώπη μπορεί και θα αλλάξει». 

Πρέπει, τόνισε να ενισχύσουμε την αλληλεγγύη και να μπλοκάρουμε τον δεξιό λαϊκισμό. «Πρέπει να διαμορφώσουμε το νέο πρόσωπο τη Ευρώπης και να δει ο κόσμος τις αλλαγές που έχουμε κάνει», σημείωσε.

Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: