ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Φ. Μογκερίνι: ΕΕ καλωσόρισε το «ιστορικό βήμα» προσέγγισης



«Τα πολιτικά μηνύματα της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ για το ονοματολογικό της πΓΔΜ είναι ενθαρρυντικά και υποστηρίζουν τις προσπάθειες για την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας» δήλωσε από τις Βρυξέλλες η Ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι.


Κληθείσα να σχολιάσει τη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ των δύο πρωθυπουργών, η Φ.Μογκερίνι απάντησε ότι η ΕΕ καλωσόρισε το «ιστορικό βήμα» και πρόσθεσε, πως η ΕΕ θα συνεχίσει να συνοδεύει και να υποστηρίζει την εφαρμογή της συμφωνίας αυτής, όπως συνόδευσε και υποστήριξε τις διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση λύσης, από την αρχή.

Αμφίσημη η Φ. Γεννηματά επικρίνοντας σημεία της συμφωνίας
 
Η συμφωνία για το Μακεδονικό «αποτελεί βήμα, αλλά σε καμία περίπτωση ολοκληρωμένη λύση» υποστήριξε η επικεφαλής της ΔΗ.ΣΥ. Φ. Γεννηματά επικρίνοντας σημεία της συμφωνίας, την ώρα που στηλίτευε τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση στο τομέα της οικονομίας. Η Φ. Γεννηματά ισχυρίστηκε ότι στην συμφωνία για το Μακεδονικό υπάρχουν «αρνητικά σημεία και προβλήματα» που «μπορούν να απομακρύνουν την προοπτική της βιώσιμης λύσης», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «είναι επιλογή σας να διχάσετε τους Έλληνες για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα».


ΑΝ.ΕΛΛ.:  Κατά της συμφωνίας για το «Μακεδονικό» - Δεν ρίχνουμε την κυβέρνηση

Κατά της συμφωνίας για το «Μακεδονικό» και σε υψηλούς τόνους τοποθετήθηκαν στελέχη των ΑΝ.ΕΛΛ. χωρίς όμως να τίθεται ζήτημα κλονισμού της σταθερότητας της συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Πληροφορίες από τη μεριά των ΑΝ.ΕΛΛ. διαβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση «δεν κινδυνεύει από τους τυχοδιωκτισμούς του Κ. Μητσοτάκη», επιμένοντας παράλληλα στην αντίθεσή τους στη συμφωνία για το «Μακεδονικό», όπως ξεκάθαρα δήλωσε και ο Π. Καμμένος σε συνέντευξη Τύπου. Την ίδια ώρα, ο Θ. Παπαχριστόπουλος διαφοροποιήθηκε από τα άλλα στελέχη τονίζοντας ότι «η επιλογή του πρωθυπουργού θα καταγραφεί στα θετικά της Ιστορίας».

Οι ΑΝ.ΕΛΛ. επιμένουν ότι η παραμονή της κυβέρνησης στην εξουσία είναι χρήσιμη σημειώνοντας ότι το ζήτημα της κύρωσης της συμφωνίας είναι ζήτημα μελλοντικό. Άλλωστε ο Π. Καμμένος περιέγραψε αναλυτικά όλους τους «σκοπέλους» στην ΠΓΔΜ από τους οποίους πρέπει να περάσει η συμφωνία πριν φτάσει στην Βουλή των Ελλήνων. Από εκεί και πέρα, η εξειδίκευση της στάσης των ΑΝ.ΕΛΛ. μετά το «Όχι» στη συμφωνία θα γίνει υπό τις συνθήκες της στιγμής εκείνης. Πάντως οι ΑΝ.ΕΛΛ. δεν αμφισβητούν το δικαίωμα του πρωθυπουργού να υπογράψει τη συμφωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: