ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Να καταθέσει η ΝΔ πρόταση δυσπιστίας, εάν θέλει

Η ΝΔ και ο Κ. Μητσοτάκης προσωπικά είναι κατώτεροι των περιστάσεων σε ένα μείζον εθνικό θέμα αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σχολιάζοντας την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


«Στις 15 Μαΐου ο κ. Κουμουτσάκος είχε χαρακτηρίσει «απαράβατη προϋπόθεση» την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης στην πΓΔΜ 'πριν από την κύρωση οποιασδήποτε συμφωνίας', προφανώς επειδή θεωρούσε πως κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο να επιτευχθεί στη διαπραγμάτευση. Τώρα που η κυβέρνηση το πέτυχε, η κα Σπυράκη ζητά το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή να απολέσει η χώρα τα κεκτημένα της διαπραγμάτευσης. Είναι προφανές ότι η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά είναι κατώτεροι των περιστάσεων σε ένα μείζον εθνικό θέμα» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Νωρίτερα η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μ. Σπυράκη είχε δηλώσει: «Περιμένουμε από τον πρωθυπουργό να απαντήσει αν θα φέρει τη συμφωνία προς ψήφιση στη Βουλή πριν υπογράψει με τον ομόλογό του. Η Νέα Δημοκρατία ζητά απαντήσεις».

Να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας
 
«Εάν η ΝΔ αμφισβητεί ότι η κυβέρνηση έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής, δεν έχει παρά να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας και να λάβει την απάντηση που της αρμόζει από την κυβερνητική πλειοψηφία» αναφέρει η κυβέρνηση απαντώντας στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση από το πρωθυπουργικό γραφείο, «η ΝΔ έχει μπερδευτεί. Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών έχουν εκ του νόμου αρμοδιότητα και εξουσία να υπογράφουν διεθνείς συμβάσεις».

«Εάν η ΝΔ αμφισβητεί ότι η κυβέρνηση έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής, δεν έχει παρά να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας και να λάβει την απάντηση που της αρμόζει από την κυβερνητική πλειοψηφία».

Νωρίτερα, η ΝΔ σε ανακοίνωσή της ανέφερε:

«Ο κ.Τζανακόπουλος έχει μπερδευτεί. Αυτό που συζητάμε σήμερα δεν είναι η κύρωση της συμφωνίας, αλλά ότι ο κ.Τσίπρας δεν νομιμοποιείται καν να την υπογράψει, καθώς δεν διαθέτει τη στήριξη της κυβέρνησης του.

Το επαναλαμβάνουμε για τελευταία φορά: ο πρωθυπουργός οφείλει να επιβεβαιώσει άμεσα στη βουλή ότι διαθέτει την εξουσιοδότηση της πλειοψηφίας των βουλευτών πριν δεσμεύσει τη χώρα με μια επιβλαβή για τα εθνικά συμφέροντα συμφωνία.

Υ.Γ Από χθες στις 8 το βράδυ η ΝΔ ζήτησε να της αποσταλεί το πλήρες κείμενο της συμφωνίας. Τι άραγε φοβάται η κυβέρνηση και καθυστερεί να το στείλει; Είναι αδιανόητο η μόνη ενημέρωση που έχουν τα πολιτικά κόμματα και οι πολίτες να προέρχεται από ένα non paper του Μαξίμου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: