ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Την Παρασκευή η ενημέρωση της Βουλής από τον Τσίπρα

Την Παρασκευή στις 10 το πρωί θα γίνει η ενημέρωση της Βουλής από τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα για την συμφωνία για το Μακεδονικό. Πριν λίγο ο Αλ. Τσίπρας απέστειλε σχετική επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση.


Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί με βάση την διαδικασία του άρθρου 142Α του Κανονισμού της Βουλής που προβλέπει συζήτηση προ της ημερήσιας διάταξης, ενώ το λόγο αναμένεται να πάρουν κι οι πολιτικοί αρχηγοί.

Το μήνυμα ότι η Ελλάδα έχει καταφέρει να λειτουργεί σε μία ασταθή περιοχή ως ένας πυλώνας σταθερότητας για την ειρήνη, την κοινωνική δικαιοσύνη, την ισότιμη και βασισμένη στο διεθνές δίκαιο σχέση, τον σεβασμό στον πολιτιστικό πλουραλισμό και την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων με διάλογο, έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς κατά την ομιλία του στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Διεθνών Σχέσεων Μόσχας στην τελετή αναγόρευσής του ως επίτιμου διδάκτορα.

Ο κ. Κοτζιάς παρουσιάζοντας τις δώδεκα αρχές που διέπουν την άσκηση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής ως παράγοντα σταθερότητας, επισήμανε πως τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έχει αναλάβει και διαμορφώσει 16 πρωτοβουλίες και σχηματισμούς με επιτυχία.

Τη συμφωνία που επετεύχθη στο ονοματολογικό ζήτημα της ΠΓΔΜ, μεταξύ των πρωθυπουργών Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ καλωσορίζουν με ανακοίνωσή τους τα κόμματα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (GUE) και των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Στην ανακοίνωσή της, η Ευρωπαϊκή Αριστερά και η πρόεδρος της ομάδας Γκάμπι Τσίμερ εκφράζει την ικανοποίησή της για την επίτευξη συμφωνίας που έδωσε τέλος σε μια μακροχρόνια διαμάχη, κάνοντας λόγο για μια «ιστορική στιγμή».

Έντονη ήταν η αντίδραση από ευρύτατο φάσμα Ευρωβουλευτών στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου στις τοποθετήσεις της κ. Σ. Σακοράφα καθώς και του Μ. Κεφαλογιάννη κατά της συμφωνίας Τσίπρα - Ζάεφ για το Μακεδονικό.

 Ενόσω το Κίνημα Αλλαγής συνεδρίαζε αμφιταλαντευόμενο και αμήχανο, χωρίς να καταλήγει εάν θα στηρίξει ή όχι τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τη “Βόρεια Μακεδονία”, οι Ευρωπαίοι Σοσιαλδημοκράτες έσπευδαν να χαιρετίσουν με τον πιο θερμό τρόπο την εξέλιξη ως “επιτυχία”.

Ο επικεφαλής της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο (S&D) Ούντο Μπούλμαν δήλωσε ότι “η σημερινή επιτυχία είναι μια απόδειξη ότι οι προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις είναι ικανές να επιλύουν πολύχρονες διαφωνίες και να κάνουν δύσκολους συμβιβασμούς, κάτι που οι εθνικιστικές συντηρητικές δυνάμεις δεν μπόρεσαν να κάνουν παραπάνω από 25 χρόνια τώρα”. 

“Είμαστε υπερήφανοι που αυτή η ιστορική συμφωνία επιτεύχθηκε κατά τη διάρκεια δυο προοδευτικών κυβερνήσεων στις δύο χώρες” είπε χθες ο Στάνισεφ.

Τον γύρο του κόσμου έκανε η είδηση της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ για το «Μακεδονικό», με τα περισσότερα διεθνή μέσα ενημέρωσης να υπογραμμίζουν το γεγονός ότι «μπαίνει ένα τέλος σε μια διένεξη που κρατούσε περισσότερα από 25 χρόνια». «Le Monde», «France Soir», «France 24», «The Independent», «The Guardian», «BBC», «El Pais». «The Wall Street Journal», «Washington Post», «Spiegel Online», «Süddeutsche Zeitung», «tagesschau.de», «Zeit Online», «Spiegel», «Online Handelsblatt» κ.α. αναφέρθηκανμε θετικά σχόλια.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: